Jump to content
Порталът към съзнателен живот

хрема при бебе на годинка


креми1975

Recommended Posts

здравейте, искам да ви попитам какво мога да ползвам при хрема която от сутринта до обяд е със жълто зелен цвят, а след обяд по-скоро е като разбит белтък и по-течна, бяхме при нашия класически хомеопат, той ни предписа коралиум рубрум , ползвахме го 3 дни и от тогава минаха 5 дни, нещата не са розови, гърлото е спокойно, няма кашлица, но се притеснявам че от тези сополки ще се случат по-страшни неща, иначе хремата през деня несе усеща, но като легне да спи милия постоянно хърка и спи на пресекулки защото не може да диша спокойно....моля ви помогнете ни...не мога да си позволя през 5 дни да го водя при нашия хомеопат защото ми струва много 50 лева всеки път. Предварително благодаря!

Линк към коментар
Share on other sites

За облекчаване на състоянието при спане можете да сложите детето да спи в повдигнато от кръста нагоре положение - полуседнало. Бебтата се научават по-късно да дишат през устата и за това хремата при тях е мъчително състояние, особенно при сън.

Относно медицинската страна на проблема би било разумно да се направи преглед при личния лекар. Избора с какво да го лекувате - хомеопатично или класически си е ваш, но поне ще имате обективно и "безплатно" мнение.

Желая скорошно оздравяване на малкия :thumbsup:

Линк към коментар
Share on other sites

Ефикасни и безопасни са промивките с физиологичен разтвор, приблизително 1 до 2 % сол във вода. Възможно е да се направи с отвара от лайка вместо с вода, може също да се добави малко сода за хляб. Има рецепти с други билки, с прополис, с мед и т.н., но рецептата с физиологичен разтвор е доказала себе си. Освен това приготвянето й почти нищо не струва. Солта издърпва токсините, прочиства и оздравява лигавицата. Да се внимава разтворът да не стане много по-силен, защото ще щипе. Този разтвор не е противопоказан при хомеопатично лечение. Препоръчително е да се правят такива промивки няколко пъти на ден. Ако се използват специални носни капки против хрема, тяхното действие е по-ефикасно след промивка на нослето с физиологичен разтвор.

Аз не съм специалист, но има готови хомеопатични комбинирани продукти при хрема за бебета. В повечето случаи са ефикасни, защото така са формулирани, да са по-широкообхватни. Може да опитате, не е скъпо, обикновено под 10 лева като цена.

Редактирано от kuki
Линк към коментар
Share on other sites

благодаря за мненията, ще пробваме със физ.разтвор, макар че от 10 дни пръскам стеримар, което е горе дилу май същото....а при личната вече бяхме, тя си мисли че пием оспамокса който ни изписа още в началото....Весели празници на всички!Бъдете здрави преди всичко!

Линк към коментар
Share on other sites

Бих споделила, при мен този период на тревоги е отминал, но си спомням, мен лекарката ме съветваше да слагам вит."С" в нослето на детето.Лайката ползвах за промивки и на носа, и на очите.Ползвах едни капки със сребро, предписваше ги личната лекарка, правят се в аптеките, много цапаха като кихне детето.Друго, може да се ползва на "Хималая" един продукт като гел за нос със джинджифил и пипер.Бързо оздравяване ви пожелавам, и тревогите мила мамо, сега тепърва започват.Бъди силна и спокойна пред изпитанията!:thumbsup2:

Линк към коментар
Share on other sites

Ползвате ли помпичка за изтегляне на секрета?

Особено преди сън - това ще улесни нещата, а иначе - Куки е дала чудесни съвети ( майките на 2 поотраснали деца казват също са в графата " специалист" :) )

Линк към коментар
Share on other sites

Да, подкрепям написанотоот kuki и Дриада, мога да добавя единствено капки от сребърна вода - те действат обаче не толкова отпушващо нослето, а по-скоро оздравително. И също не пречат на лечението с хомеопатия.

Другите капки със сребърен ... ъъъ какво беше, май нитрат, които се приготвят в аптеките са много ефикасни, защото предизвикват изкихване на сополките, че бебето не може да се издухва нослето все още; а след няколко кихвания, ако не са изхръкнали съвсем навън, с едно памучно тупферче или със завито на фитилче крайче на носна кърпичка изтеглям сополките преди да приспя бебето. С тях не бива да се прекалява обаче, мисля 3-4 пъти на ден най-много и неприятното е, че много цапат.

Успех и не бързайте с антибиотика, ако е само хремата, просто го наблюдавайте. Заради сополките не само ще киха, ще похърква и сумти, но и ще кашля по малко, като попаднат в гърлото му - не е страшно; по-показателно, че се влошава е, ако вземе да вдигне температура или пък кашлицата се засили. Това от още една майка с пораснали деца.

Хубави празници и оздравявайте :thumbsup2:

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте, моите синове са вече доста големи, но имам племенник на единадесет месеца и днес с майка му обсъждахме точно хремата, която този път са овладели много успешно за ден-два с Калиум Бихромикум 15, предписан от д-р Искра Капинчева (Вн). С това лекувахме синузита на големия ми син, когато беше 7-ми клас. Опитайте, ако не помогне, няма да навреди. А тази лекарка взема пари (35 лв) само при първичен преглед, следващите са безплатни, а ако се касае за друг проблем (ново заболяване без връзка с предишното) таксата е 20 лева пак само за първия преглед... Успех!

Линк към коментар
Share on other sites

много ви благодаря, днес ще проверя за капките със сребърна вода, празниците минаха а ние още сме със сополки, е не такива каквито бяха но все пак има още, и още похърква....благодаря на всички ви, че сте толкова отзивчиви...

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...