Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Нoво разбиране за майката и раждането - книга


Recommended Posts

"Нoво разбиране за майката и раждането"

Мислите от беседите и лекциите на Учителя са подбрани от Илиана Иванова. В момента тя има син на една година и половина. Заедно със свой приятели съставителката няколко години се опитва да изгради система за духовно създаване и възпитание на бъдещите поколения. В основата й стои Учението на Учителя. Книгата засяга темите за: идването на душата в своето тялo с духовна задача; бременност и раждане; безплодието и помятането; пред родовото възпитание; отношението родители-деца и др. В края на изложението се прави кратко обобщение за направеното по темата извън България. Посочен е и ел. адрес novodete@yahoo.com, на който всеки може да сподели своя опит. Най - интересното и ценното ще бъде използвано от интересуващите се.

Можете да прочетете книгата на адрес:

http://www.bratstvoto.net/vehadi/pdf/majka.pdf

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 months later...

Здрасти Геро,

Идеята е страхотна.

Абсолютно съгласен съм теб, че възпитанието е ключ към промяна на обществото, защото никой не се ражда научен. Споделения опит е благо което ние хората не използваме рационално и мисля, че в този портал, темата поставена от теб е наистина много необходима. Всеки Човек трябва да се е замислял за възпитанието по един или друг начин. Не всеки става родител, но дори и този който не е - поне сам е минал по този път волю или неволю. И със сигурност има мнение по въпроса.

Аз имам предложение. Нека да разширим малко темата - да прибавим едно подзаглавие "или необходимостта от нов начин на възпитание - при съгласие можеш да кажеш на Иво да го добави ;) "

И нека всеки който има мнение по въпроса да го сподели!

Замислете се нима нещата не тръгват от домашното възпитание. Макар и не винаги определящо то дава силно отражение върху крехката детска психика.

А кой ни е учил да възпитаваме децата си? Кой ни е учил да се храним? Да имаме правилен начин на мислене? Как да потърсим партньора си в живота и какво да бъде отношението ни към него?

Толкова много ежедневни въпроси на които отговорите търсим сами а в същото време учим висша математика, икономика и мн. др. Нима това не е парадокс? Нямам нищо против тези науки, но нещата трябва да вървят паралелно.

Чакам вашите мнения по въпроса! :) И не забравяйте: "Мисля, следователно съществувам" :harhar:

Поздрави Антон

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте,

Темите, за които говорите: възпитание на децата, хранене, начин на мислене, партньора в живота, отношенията - са много обширни теми. Всяка една от тях е много важна. Важен е и примера, който родителите дават на децата си.

Предлагам Ви, ако желаете да отворите различни теми, в които всеки да сподели опита и/или знанието си. Сигурна съм, че много от вас биха могли да дадат ценни съвети на другите (особено тези с опит). Аз нямам дете, но темите ме вълнуват. Смятам, че родителите трябва да се подготвят за това да бъдат родители, много преди да плануват детето си. Да бъдат малко по-подготвени за появата на малкото същество, доколкото това е възможно. Имам приятели и познати с малки деца, които се чудят как да възпитават децата си. Някои от тях се справят страхотно, други не. Но ако поне един човек научи нещо ново и полезно, то може да помогне на някое дете.

До голяма степен първо трябва да превъзпитаме себе си, да си изберем подходящия партньор и бъдещ баща (или бъдеща майка) на децата ни. Да възпитаваме детето, докато е още в утробата на майката, било то с музика, говорене или нещо друго. И да не спираме да се променяме към добро и да възпитаваме детето, докато то расте.

Благодарна съм, че имам прекрсен човек до себе си и невероятни приятели, които ми помагат (надявам се и аз на тях) да стана по-добра.

Много от вас сигурно изпадат в ситуации, в които не знаят как да постъпят и биха могли да споделят, за да получат съвет.

Поздрави,

Иви

Линк към коментар
Share on other sites

Привет Иви,

Много се радвам че ти също оценяш важността на тази тема.

Искам първо да се доуточня за въпросите които зададох:

Цитирам:

А кой ни е учил да възпитаваме децата си? Кой ни е учил да се храним? Да имаме правилен начин на мислене? Как да потърсим партньора си в живота и какво да бъде отношението ни към него?

Тези и още много други, които сигурен съм сте си задавали - магат сами по себе си да бъдат теми в нашия форум, но тук бих искал да ги подчиня всички на възпитанието и образованието на детето. Ще ми се да не се разваля цялостта на картината.

Аз съм баща и мисля че "възпитанито" на детето започва дори преди самото му зачеване. Важно е детето да бъде "планувано" т.е. двамата родители ясно да осъзнават отговорността която им предстои да поемат. Да водят чист живот преди и по време на зачеването. И най-важното - да има ЛЮБОВ. По време на бременността майката трябва да е много внимателна и ако е възможно да не позволява на отрицателни мисли да я обсебват. Всичко това или поне по-голямата част от него става от самосебе си щом е продиктувано от ЛЮБОВ. Тя помага най-много във възпитанието - поне това сочи моя скромен опит.

Ето, че се ражда и малкото човече. Тук поне за мен нещата малко се усложняват. Има значение дали е момче или момиче, защото възпитанието е добре да бъде съобразено с пола. Честно казано на това не се обръща много внимание, но е важно. Погледнете в някоя съвременна книга за възпитание на деца - почти нищо не се споменава за това. Разликата между мъжа и жената не е само в пола, но и в предопределението им на Земята. За това е добре нещата да се предават на децата по подходящ

начин. Бих искал ако някой има повече опит в тази насока да го сподели с мен - ще ми бъде от полза :)

:D

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей :)

За съжаление аз нямам опит, но съм чела в различни книги, че разликата между половете започва да се вижда още преди бебето да се роди. После забелязах, че при децата независимо колко са малки държанието е съвсем различно. Две бебета на една и съща възраст от различен пол, дори ходят и се смеят по различен начин. Това предполага, че след като те са различни като полове, имат различни функции в живота си и трябва да бъдат възпитавани по различен начин. Колкото и някои да убеждават, че половете били равни (а под това разбират еднакви) - те не са. Интересно ми е в какво точно трябва да се възпитава момиченцето и в какво момченцето.

Поздрави,

Иви

Линк към коментар
Share on other sites

Привет,

Иви аз също търся отговора на този въпрос и затова из4аках някой да сподели опит. Но уви. :( Знам 4е колкото повече се доближава човек до Бога толкова по ясно му става всичко и все по-малко пита.

Аз съм избрал пътя си и лека по лека откривам това което ми е нужно.

Но не ни пречи да се опитаме да направим портала един добър помощник на настоящите и бъдещи майки и бащи.

Мисля че всеки може да сподели по нещо истинско!

Антон

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 years later...

Имам книжката, много е стойностна. И дава отгонори на много неща, но има и противоречия с нея и живота в действителност.

Като например: че мъжът и жената трябва да се обичат за д може да се роди дете, да но в живота създават деца и хора, които не ес обичат или са били пияни и надрусани и пр....?Вие как си обяснявате това...

Линк към коментар
Share on other sites

Guest Гвендолин

Имам книжката, много е стойностна. И дава отгонори на много неща, но има и противоречия с нея и живота в действителност.

Като например: че мъжът и жената трябва да се обичат за д може да се роди дете, да но в живота създават деца и хора, които не ес обичат или са били пияни и надрусани и пр....?Вие как си обяснявате това...

<{POST_SNAPBACK}>

И аз имам книжката от преди година.

Сега съм бременна за пръв път в края на 4-ти месец

И преди да забременея и сега ме вълнуваха въпросите поставени в тази книжица и този които поставяш ти.

За мен всичко в живота ни си носи своя смисъл.

Не случайно прекрасни в този си живот хора не могат да заченат своя рожба, а други правят такива смъртно пияни и после не поглеждат...

Има обяснение за всичко...

Всичко носи своя урок - въпроса е дали ще успеем да го научим.

Няма универсално правило.

Всеки живот е различен и всеки сам може да разтълкува своите знаци...

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...