Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Хора с големи сърца


Recommended Posts

Областен подари рождения си ден на болно момиче

Image_885747_2.jpg

Бургаският областен управител Константин Гребенаров “подари” 57-ия си рожден ден на 9-годишната Радина Пенкова. Момиченцето от морския град страда от амблиопия - намалено зрение, което не се коригира с очила или контактни лещи.

За да оздравее, Ради се лекува в клиника в сръбския гр. Нови Сад, където вече 3 г. тя и семейството й пътуват. Всеки курс възвръща проценти към зрението на слънчевото момиченце. За да има трайни резултати обаче, е нужно до 12-годишна възраст то да не прекъсва. Ето защо губернаторът на Бургас призова всички свои приятели и колеги за личния му празник вместо с цветя и подаръци да помогнат на малката със средства. За всички оставащи курсове са необходими общо към 24 000 лв.

Това е втора поредна година, в която Гребенаров посвещава рождения си ден на хора в нужда. През 2010 г. пак след негов апел бяха събрани 15 420 лева. Тогава строителна фирма пое да извърши ремонт за 5000 лв. на помещение, където днес се събират инвалиди от “Творческата екоработилница”.

изт.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Реших да използвам вече съществуваща тема вместо да отварям нова. Във фейсбук попаднах на зов за помощ отправен от Нед. Нед е много борбено, свободолюбиво, свестно и т.н... същество. Не го познавам лично, но такива впечатления е оставил в мен общувайки с него преди години в сайта посветен на хората с увреждания на Христо Ватев. Никой не ме е молил да правя това, сама реших попадайки на този зов да се обърна и към вас. Нека му помогнем!

307778_513250802037512_978901395_n.jpg

Редактирано от Eлф
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...