Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Общи въпроси


magnoliy

Recommended Posts

Може ли някой да ми каже как да си из4исля за мен и партньора ми нашата съвместимост един сдруг , дали ще се оженим и кога и рзни такива неща, възходи и пикове на връзката ни,, нещо такова,, нашия общ път или нещо такова...Благодаря предварително на вси4ки..които си направят труда да ми пишат..

Редактирано от magnoliy
Линк към коментар
Share on other sites

  • Отговори 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

magnoliy,

Най-напред трябва да се направят и на двама ви поотделно нумерологични хороскопи (3-те имена + дата, месец и година на раждане), и едва след това да се "провери" нумерологичната съвместимост помежду ви.

И тъй като вие не пишете, че се интересувате само и единствено от нумерологичен анализ си позволявам да вметна, че за да е по-пълна и точна картината се прави и астролотичен анализ, в случая синастрична и композитна карта по зададени час, дата, месец, година и място на раждане.

Но не забравяйте и свободната воля на самия човек ;)

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря за отговора, мнохо сложно ми се струва....е да направихме си нумерологи4ен хороскоп и двмата, но вси4ко друго ми зву4и много сложно,, а идеята ми беше сама да си направя тези Анализи...

Линк към коментар
Share on other sites

Май,искате да направите нещо сама,което хората учат с години..Естествено,че ще е сложно. Нито астрологията,нито нумерологията е да сметнеш три цифри и да ги сравниш. Никоя от тези науки няма да ви каже дали ще се омъжите точно за този човек. Май бъркате хората тук с врачките. Този отговор може да ви даде хорарната астрология. Ако искате сама да си направите анализите, ще се наложи да учите сериозно,поне 3-4 години тези науки или да си платите и да ви се направи така, както трябва.

Линк към коментар
Share on other sites

Последно не можах да разбера 27 число на кармична разплата ли е?

и ако да какво означава, че не душата си е избрала тази дата, а й е наложена...?

аз си знам, че не ми е лесна картата, но ако може да ми помогне някой (защото страничния поглед на нещата е много полезен) да си изясня за основните ми уроци или дългове, които имам да разплащам....?:angel: родена съм на 27.06.1985 21:40 Варна:wub::angel:

Линк към коментар
Share on other sites

pass_to, то зи въпрос е свързан с нумерологията, а не с астрологията. 27 е число на отплатата, а не на разплатата. Без да гледам картата, само датата, вие имате проблем с взаимоотношенията и е твърде възможен развод или да преживеете тежка раздяла,която да окаже много голямо влияние в живота ви. Вие имате още една кармична обремененост, свързана с това, че в минал живот ви е била дадена отплата за предишни страдания, но вие не сте се възползвала от това, за да изградите нещо здраво в живота си, а сте прехвърляла всички отговорности върху другите. Обвинявала сте хората около вас, заради вашите грешки. За това, в този живот ще ви се наложи, поне веднъж, да разрушите живота си до основи и да започнете начисто. Имайте предвид, че всеки път, когато се опитате да "изклинчите", отгоре ще ви набиват канчето, за да се върнете в ежедневното русло. Няма да имате възможност да се отдавате на голяма почивка, и въпреки това, ще имате възможност да вървите нагоре.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей kabala,

благодаря много за отговора ти.....

Имайте предвид, че всеки път, когато се опитате да "изклинчите", отгоре ще ви набиват канчето, за да се върнете в ежедневното русло. Няма да имате възможност да се отдавате на голяма почивка, и въпреки това, ще имате възможност да вървите нагоре.

това е абсолютно така...:) ...все още имам проблем с отговорността, но мисля че съм на правилния път...вече съм напълно наясно, че човек сам си прави нещата и никой от вън не му е виновен за нищо.....проблема е страха от отговорността....проблеми с взаимоотншенията имам, но сякаш не са чак толкова с по-близките ми хора, а с другите......

надявам се раздялата вече да съм я преживяла.....

много пъти в живота ми сякаш се е случвало, така че на определени периоди от време сякаш започвам нов живот, ново начало, с нови хора...но всичко е ставало за мое добро....

Благодаря :):angel:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...

Здравейте,

В темата с примерния нумерологичен хороскоп имаше таблица за изчисление на име, написано на кирлица. А как се изчисляват душевният стремеж, латентното его, израза и кармичните уроци за чужденец, чието име не може да се запише напълно точно с кирилски букви?

При брак на българка с чужденец и промяна на името, как се изчисляват новите стойности - на кирилица или на латиница?

:yinyang:

Линк към коментар
Share on other sites

Да, това става и в други случаи - примерно при преместване в друга държава. Тогава името на човека се изписва с друга азбука, по друг начин и следва да се има предвид именно това изписване, с което човекът живее в момента. При такива случаи се наблюдава как човекът частично се променя, съдбата му - също.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 years later...

Напоследък ми се случиха много интересни, а и не толкова интересни събития!

Чудех се дълго какво е общото между тях. Аз съм човек, който винаги търси общото между нещата, защото за мен случайности няма! Именно това харесвам в номерологията! Тя дава отговор на редица въпроси за обществото ни.

 

И все пак, общото между случващите се с ме събития е числото 26!!!

То е навсякъде с мен! Наскоро дори бях на 26 години за около година!

 

В момента часът е 17:26?!? Установих го с ужас, поглеждайки с детска наивност часовника!

 

Е, според вас, имаме ли основание да мислим, че числото 26 е новото универсално число? Дали ще успея някога да се отърва от него или ще ме преследва до края на дните ми!

 

Благодаря!

Линк към коментар
Share on other sites

Е, според вас, имаме ли основание да мислим, че числото 26 е новото универсално число?

Не

 

Дали ще успея някога да се отърва от него или ще ме преследва до края на дните ми!

Това не мога да знам. По някакъв начин с нещо привличаш това число в живота си. Защо и докога - не знам.

Линк към коментар
Share on other sites

Ще те преследва това число, докато си се вторачил в него и го търсиш и там, където го няма.

 

Първо тук трябва да изясним концепцията за това, какво значи "има" и какво "няма". Защото, всички знаем, че когато по проводник тече постоянен електричен ток, той създава постоянно магнитно поле (по Теорема на Петков). Това магнитно поле би могло да бъде усетено от абсолютно всеки магнитновъзприемчив материал, в близост до проводника. Следователно за тях магнитно поле ИМА. Но нека да разгледаме какво усеща една пластмаса. За нея магнитното поле не действа, следователно за нея магнитно поле НЯМА. И къде фактически е истината? Има ли магнитно поле или няма?

 

Ситуацията е напълно аналогична с мен и влиянието на числото 26 върху моята личност. Според мен това влияние съществува, според вас явно донякъде не. Следователно ако 26 е магнитното поле, аз съм магнитновъзприемчивия материал, а вие - пластмасите (поне сме в такива роли). Тоест за вас от ваша гледна точка магнитно поле/числото 26 не съществува и неговото влияние за вас е нулево. Да, но с магнитно поле се обясняват редица явления в природата включително и влиянието на планетите върху хората (само че не на материално, а на астрално ниво). Значи ли това, че отричайки влиянието на едно число, в случая 26, отричаме влиянието на номерологията в нашия живот?

 

А може би трябва да дефинираме отново понятието "универсалност"?

Линк към коментар
Share on other sites

Това по кой календар????  Моля казвайте кога е възникнанала съответната техника и по кой календар е. Иначе се получават различни резултати.

 

Особено, ако техниката е възникнала преди сегашния календар, а се ползва сегашниоя календар - откровено неточен резултат. А много обичат да казват - древно знание.....

Редактирано от Божидар Цендов-БожидарЗим
Линк към коментар
Share on other sites

На мене не ми е ясно, ако 26 ще бъде новото универсално число (интересно за кого)

но да предположим че е станало някак си универсално

То кое е било предишното универсално число

И какво значи всъщност универсално число?

Линк към коментар
Share on other sites

Точно такава дискусия исках да повдигнем тук в този форум. Какво точно значи нещо да е универсално? 

За мен едно число е универсално, ако се среща навсякъде във Вселената под една или друга форма, в едно или друго агрегатно състояние (да не забравяме, че числата са форма на материята!!!) и по един или друг начин определя случващото се в нея.

Имам усещането, че числото 26 притежава една особена аура, което го кара да бъде наистина уникално в много отношение. Самият му начин на изписване е много уравновесен и заоблен. Това кара четящия го да се успокои да почувства една магнетична сила, която го носи към всемирната хармония (а тя вече доказано съществува)!

Сборът от цифрите на 26 е 8. Това пак е число с голям авторитет сред останалите и число, което винаги се намесва там, където най-малко очакваме. Родените под знака на 8 са балансирани личности, много от тях за родени за лидери и водят света към хармония и благоденствие. 

Именно за това намирам, че е напълно възможно 26 да се окаже новият стожер на достолепие сред числата и в близко бъдеще да се явява като централно число в много събития.

 

И все пак, нека продължим дискусията за това що е то универсално число и има ли то почва в науката номерология...

Линк към коментар
Share on other sites

За мен достатъчно закръглено е числото 9, сети се защо :) Слава Богу Вселената не се интересува от нашите лични предпочитания и щения, още повече от чувството ни за лична значимост. 

Ако искаш да пишеш в този подфорум, подкрепи твърденията си с нумерологични факти и изводи, за да си адекватен на тематиката му.

Линк към коментар
Share on other sites

Няма универсални числа, има съвършени, приети от науката.  Такова число е равно на сумата от делителите си, без самото число, като 6, като 28, като други ...

Редактирано от Лиула
Линк към коментар
Share on other sites

За мен достатъчно закръглено е числото 9, сети се защо :) Слава Богу Вселената не се интересува от нашите лични предпочитания и щения, още повече от чувството ни за лична значимост. 

Ако искаш да пишеш в този подфорум, подкрепи твърденията си с нумерологични факти и изводи, за да си адекватен на тематиката му.

Не съм и казвал, че Вселената се интересува от нашите лични желания. 

 

А мисля, че дадох немалко нумерологични факти, които са потвърдени даже от науката! Например, за значимостта на числото 8 (сборът на цифрите на 26) в историята! Ти не можеш да отречеш, че има това значение е огромно! Ако искаш ще поясня. В българската история личност родена под знака на 8 е Туше Делииванов, а също в полската история Кжищоф Пендерецки! Ето два много различни народа, с много разлина аура, вътрешна енергия и вибрация, при които 8 има фундаментално значение! 

 

А що се касае до закръглеността на 9. А как ще коментираш този ръб с който това число завършва? На мен лично четейки това число (даже според учените, доколкото в България има такива, 9 е цифра!), този ръб ми създава такава душевна небалансираност, че се чудя кой изобщо допусна това число на бял свят. Освен това, 9 съдържа сатанински символ, не забравяй! Обръщайки го, ние веднага виждаме 6, което е дяволското число! Не се подлъгвайте, драги съфорумници! Някои числа са по-коварни, отколкото си мислите!

Линк към коментар
Share on other sites

 

Родените под знака на 8 са балансирани личности, много от тях за родени за лидери и водят света към хармония и благоденствие.

 

А какво за 2?

 

 

2 е числото на Луната, носител на уравновесяване.

 

Относно дискусията за 26, наистина мисля, че около това число се въртят изключително интересни неща, то е доста често срещано в науката, в различни константи, статистики, разстояния и пр. Но не мисля, че то има по-важно място в нумерологията, тъй като тя не е обект на статистики и константи. Напротив, тя ни показва колко много крият числата, каква магия носят у себе си. Смятам, че дори в случая с 26, трябва да ни покажете нещо повече от данни, някакво значение по-скоро.

Редактирано от astro426
Линк към коментар
Share on other sites

 

 

Родените под знака на 8 са балансирани личности, много от тях за родени за лидери и водят света към хармония и благоденствие.

 

А какво за 2?

 

 

2 е числото на Луната, носител на уравновесяване.

 

Относно дискусията за 26, наистина мисля, че около това число се въртят изключително интересни неща, то е доста често срещано в науката, в различни константи, статистики, разстояния и пр. Но не мисля, че то има по-важно място в нумерологията, тъй като тя не е обект на статистики и константи. Напротив, тя ни показва колко много крият числата, каква магия носят у себе си. Смятам, че дори в случая с 26, трябва да ни покажете нещо повече от данни, някакво значение по-скоро.

 

 

Аргументът с научните константи не го приемам по няколко причини. 

Първо, в науката всички тези константи са изцяло нагласени само и само да се получи така че еди коя си теория е вярна. Никой учен не иска да се окаже, че теорията му е грешна, поради това, в научните среди има огромна манипулация на данни. Аз много отдавна съм отрекъл всякакви опити на съвременната наука да обясни света около нас. Всички отдавна знаем, че на учените все нещо им убягва, все нещо не могат да обяснят... Да се чуди човек тогава защо получава такива заплати (говоря на запад де!) и какво толкова правят в тези лаборатории по 16-18 часа на ден... А да не говорим, че у нас "учен на работа" е оксиморон...

Второ, какво е това константа, нека се запитаме. Това е някакво число, което има една и съща стойност, тук, сега, но също така там и после. Е, нали всичко в природата се изменяше, нали всичко течеше?!? Как е възможно тогава да имаме константи? Пак догми, въведени от учените, които всеки петокласник може с две изречения да отхвърли! Да но всичко това се налага от университетски професори!

Трето, кой каза, че в други мерни системи тия константи няма да са с други стойности? Учените масово отказват да приемат всякакви други възможни начини да се измери някаква величина или да се тълкуват някакви резултати. Масово всички си мислят, че техният начин е най-великият и уникалният и не приемат никаква друга гледна точка. Ама нали точно в това беше силата на науката бе? Нали точно за това се правят тия международни колаборации? Ама, както и да е, световната наука като се провали още няколко пъти, ще се научи...

 

Затова, ако обичате, без наука! Тя само промива мозъците на хората и ги вкарва в някакви тесни граници от които излизане няма! Учените са едни оковани в собствените си окови хора, докато ние можем да вярваме във всичко, в което може да се вярва!

Линк към коментар
Share on other sites

За 26 без наука какво мога да кажа. Ами, две по тринадесет. Не е като да съдържа 12 в себе си. Аз съм роден на 12-ти, затова че друго число няма как да е универсално. Разни седмици, тройки, десетки, пи, фи и т.н. всичко е след 12-цата.

Линк към коментар
Share on other sites

Освен че числото 26 има заоблен начин на изписване,

аз не разбрах какво му е универсалното и уникалното на това число

 

Числата нула и осмица са също заоблени, дори по-заоблени. Осмицата дори е символ на безкрайността

Е, и какво от това?

 

Пък и като се замисля, то двойката от числото 26 не ми изглежда да е много заоблена

Редактирано от mvm
Линк към коментар
Share on other sites

Драги, съфорумници,

 

Осъзнайте се! 

Идеята ми е не да си мерим един на друг числата, а да изберем най-универсалното сред тях! И преди всичко да дефинираме ясни критерии по които може да се оценява това до колко едно число е универсално. Не разбирате ли? Ако успеем да направим това, можем да го предложим на Международния съюз по астрология и нумерология, който ще ни е безкрайно благодарен, сигурен съм!

Имам връзки там и ви казвам, че имаме шанс да влезем в историята на най-древната наука - астрологията!

 

Така, че нека да оставим на глед дребните и балкански спорове и да гледаме мащабно, интернационално и перспективно на нещата!

 

 

И така: очаквам предложения от вас за критерии по които се избира до колко универсално е едно число. 

Опитът ни с 26 беше ценен!

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...