Jump to content
Порталът към съзнателен живот

...безлюбието всякога се маскира с Любов


B__

Recommended Posts

Невежеството винаги се маскира като знание, глупостта - като мъдрост, злото - като добро, тъмнината - като светлина, недостатъците - като достойнства, лъжата - като истина... Наред с мисълта от Учителя, просто все частни случаи на един общ принцип.

Линк към коментар
Share on other sites

Освен всичко това, има борба между безлюбието и любовта, невежеството и знанието, глупостта и мъдростта, злото и доброто, тъмнината и светлината, недостатъците и достойнствата, лъжата и истината...

Лошото е, че в този свят всичко фалшиво взема предимство, така се оказва... и виждаш любовта, знанието, мъдростта, доброто, светлината, достойнствата, истината отхвърлени и опозорявани; и чудното е, че въпреки това оцеляват.

Борбата не е просто между хората, тя е и вътре в самите нас.

Добре маскираното безлюбие се страхува от любовта като от огън и няма за него непозволени средства в борбата да я отхвърли, защото любовта иде да разруши егоистичните черупки, веригите на зависимост, затворите на притежание... Борбата на егото е обречена на провал, защото ако любовта огрее едно сърце, то никога няма да забрави този огън и рано или късно ще намери пътя за свободата и истинския живот и ще я признае на всяко живо същество, защото такъв е единственият правилен начин да се обича. Ако някой спъва любовта в пътя й между сърцата, той сам ще я загуби в живота си и ще живее във вечен страх и борба, с много мъчения, докато се научи да обича безкористно.

Голяма борба беше да напиша този пост, триста дяволи изскочиха, но... криво-ляво успях да кажа каквото си бях наумила. На някои няма да им хареса, но колко повече би им харесало, ако просто се откажат от битките и маскировките... и дадат път на истинските неща в живота, и най-вече на любовта. И когато разпознаят в лицето на врага приятел. И когато спрат да всяват раздори там, където трябва да има братство.

Мир и Любов!

:3d_053:

Линк към коментар
Share on other sites

:rolleyes: А може би безлюбието се маскира с любов, защото много му се иска да бъде наистина такова, а не може - нещо му пречи или нещо още му липсва? Може би маскировката е просто молба за помощ да почисти затлачения извор или да го открие в пустинята на живота си?
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...