Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
B__

...безлюбието всякога се маскира с Любов

Recommended Posts

Невежеството винаги се маскира като знание, глупостта - като мъдрост, злото - като добро, тъмнината - като светлина, недостатъците - като достойнства, лъжата - като истина... Наред с мисълта от Учителя, просто все частни случаи на един общ принцип.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Освен всичко това, има борба между безлюбието и любовта, невежеството и знанието, глупостта и мъдростта, злото и доброто, тъмнината и светлината, недостатъците и достойнствата, лъжата и истината...

Лошото е, че в този свят всичко фалшиво взема предимство, така се оказва... и виждаш любовта, знанието, мъдростта, доброто, светлината, достойнствата, истината отхвърлени и опозорявани; и чудното е, че въпреки това оцеляват.

Борбата не е просто между хората, тя е и вътре в самите нас.

Добре маскираното безлюбие се страхува от любовта като от огън и няма за него непозволени средства в борбата да я отхвърли, защото любовта иде да разруши егоистичните черупки, веригите на зависимост, затворите на притежание... Борбата на егото е обречена на провал, защото ако любовта огрее едно сърце, то никога няма да забрави този огън и рано или късно ще намери пътя за свободата и истинския живот и ще я признае на всяко живо същество, защото такъв е единственият правилен начин да се обича. Ако някой спъва любовта в пътя й между сърцата, той сам ще я загуби в живота си и ще живее във вечен страх и борба, с много мъчения, докато се научи да обича безкористно.

Голяма борба беше да напиша този пост, триста дяволи изскочиха, но... криво-ляво успях да кажа каквото си бях наумила. На някои няма да им хареса, но колко повече би им харесало, ако просто се откажат от битките и маскировките... и дадат път на истинските неща в живота, и най-вече на любовта. И когато разпознаят в лицето на врага приятел. И когато спрат да всяват раздори там, където трябва да има братство.

Мир и Любов!

:3d_053:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
:rolleyes: А може би безлюбието се маскира с любов, защото много му се иска да бъде наистина такова, а не може - нещо му пречи или нещо още му липсва? Може би маскировката е просто молба за помощ да почисти затлачения извор или да го открие в пустинята на живота си?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×