Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Символи и човек, произход и значение


Recommended Posts

Давам връзка, за онагледяване

СИМВОЛИ И ЧОВЕК, ПРОИЗХОД И ЗНАЧЕНИЕ

Какво мислите за връзката между символите/руни, букви, значи,тези които се получават от Цветето на живота/ и човека? Сега по друг начин ли възприемате мистичните руни като символи/изображения/?

Очаквам всякакви коментари и мнения!

Надявам се, че този път съм улучила точното място за публикуване на тази тема.

Искам да разбера и повече за така наречените от мен слънчеви символи, ако някой е чел?

А също ако някой е чувал за символът "ключът на вселената", който представлявал две длани слепени над главата/нещо подобно на пламък на свещ си го представям символът/. Не точно символът ме интересува, но източникът на това знание, ако имате повече информация?

Линк към коментар
Share on other sites

Интересна тема!

Всички символи са ключове. Чрез символите се предава енергия и информация; за съжаление през последните векове все повече у хората остава убеждението, че символите са само за предаване на информация, а в действителност това не е така. Според мен е полезно да се отнасяме по-сериозно и по-прецизно при употребата на символи.

Редактирано от Диана Илиева
Линк към коментар
Share on other sites

Интересна тема!

Всички символи са ключове. Чрез символите се предава енергия и информация; за съжаление през последните векове все повече у хората остава убеждението, че символите са само за предаване на информация, а в действителност това не е така. Според мен е полезно да се отнасяме по-сериозно и по-прецизно при употребата на символи.

Диана, радвам се за този коментар! За мен всичко това е ново и всеки коментар е добре дошъл.

Един вид казваш, че възприемаме символите само като букви с които могат да се напишат и думи, но буквите са много повече от това! Съгласна съм, напълно! Буквите могат да се изкажат, а думите имат сила. Носят в себе си смърт и живот, както е казано! Верно е също, че също трява да се отнасяме и много сериозно към думите, които изричаме с вяра, защото те градят бъдещето ни, живота ни и те са част от благословения или проклятия. Чрез Словото са били създадени световете, Вселената! Всичко произлиза от там, от буквите/Сефер Йецира/. В някои езици те имат и числена стойност.

Така разбирам думите ти и за да ги свържа с темата, ще допълня. Както се убедихме сами тези символи не само можем да ги изписваме с ръце на лист или камък. Тези символи ги изписваме ежедневно, дори когато спим заемаме определена поза, изписваме определена руна!

Което предполагам си е също толкова отговорно?! Съня не можем да го контролираме, но поне деня можем.

И в този ред на мисли знанието би ни било доста полезно. Например гледах в едно предаване за човекът, който говори с кучета. Той преди всичко помага психологически на човека и след това на кучетата, но познава и едните и другите достатъчно добре. Та си спомням един пример от там. За да промени настроението и поведението на едно куче, му придържаше опашката нагоре и благодарение на това, кучето успя да се отърси от страховете си и да придобие нужното самочувствие. Та навярно и при нас е така. Определена стойка, поза възпроизвежда определена енергия и настроение.

Затова ми се искаше да разбера, науча нещо повече по въпроса ... но всъщност истинските отговори идват в сърцето.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 months later...

Ето още някои символи, които си получих по същия начин и си ги записах, за да не ги забравя. Вмъкнала съм ги към същата връзка, дадена по-горе, то и тук ги пействам.

http://2.bp.blogspot.../s1600/run1.jpg

Тези символи по принцип могат да се изобразявят нагоре/триъгълник/ и надолу с върха/с ръцете/. При положение, че ги приемаме символите само като символи, например като триъгълник, кръг..., а не като символ изписан от живота тоест тялото и в частност ръцете -ще пропуснем доста подробности. Може да забележите, че триъгълниците биват по-къси и по-дълги.

Също така се забелязва, че символът "обратно М" съм го изписала два пъти. Единият е по-разширено, а другият е по-събрано. Но тук посоката на пръстите е съвсем различна. В горното "М" - дланите сочат навън, а в долното навътре. Посококата на енергия в живота е от значение, вярвам и че и при символите е така. Също може да забележите, че символът приличащ на буквата "Т" не е много широк, защото в случая ръцете са свити в лактите. Може да се изпише същият с разперени ръце. В единият случай пръстите на ръцете сочат навътре, а в другият навън.

За триъгълникът се забелязва още, че може да бъде изписан над главата/точката на рисунката/, може и под главата с връх надолу. Откъдето следва, че се използват еднакви символи но с различно значение вложено в тях. Ако забелязвате някои от символите наподобяват математическите знаци - равно, стрелка, по-голямо, по-малко...

Последният символ ми е много познат. Получи се от три ъгъла. Ако някой знае повече за него, нека да сподели!

Пропуснах да спомена и за първият и вторият символ - ръцете са прилепени, пръстите сочат в различна посока на едната и другата ръка. На едната ръка пръстите сочат наляво, а на другата прилепена за нея - надясно.

Защото подобен символ се получава и когато свием само ръцете в лактите с пръсти сочещи нагоре.

Изписването е същото, но символите са различни, местоположението също е различно спрямо тялото.

И във втория случай не може да се изпише символът като П, а само като обърнато такова.

Редактирано от dcveta
Линк към коментар
Share on other sites

Знаеш ли, не бях се замислила, че ние, с позата на тялото си също "изписваме" определени геометрични или по-точно стереометрични форми.

А знаем, че всяка форма си има специфични свойства, включително да събира, разсейва, насочва и т.н. енергия/информация.

Чували сме и има правени различни опити с пирамидите; също не случайно са измислени всички символи, особено на различните окултни школи.

Струва си да се помисли. Благодаря :thumbsup:

Линк към коментар
Share on other sites

Няма защо! Не мисля, че символите са измислени. По-скоро са дадени на човечеството от Бог. И тези, които ги виждаш/които съм пейстнала/ са само нищожна бройка. А всичко се съдържа в Цветето на живота. Затова и си рисувам Мандалите като го използвам и се оказа, че не е случайно. То е нещо като Библията на символите. Руните и буквите - всички са от там, поне тези които ги изписваме с тялото, защото в него също има живот. Възможностите са много и не знам като цялостност на каква бройка биха се равнявали. Последната връзка прочете ли я? Разбираш ли от пиктограми - и те са свързани с Цветето на живота/от него са взети всички/? Мисля, че ако имам желанието, бих могла да ги разбирам, но засега се въздържам. Знанието носи и печал, плаши ме.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...