Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Здравейте! Никъде не намерих тема за донорството,а да си призная тя доста ме вълнува! За мен въпросът за донорството е с много лица,затова бих искала да чуя и вашето мнение. От една страна стои въпросът за благородството и желанието да помогнеш на нуждаещите се,от друга страна е болката от загубата на близкия човек! Преди време обаче прочетох статия в един вестник,а след това гледах и филм- все на тази тема. В статията се говореше,че всяко тяло ( и съответно всеки орган) си има своите вибрации и душата е тясно свързана с тези вибрации (дори се твърдеше,че душата се настанявала при раждането в човешкото сърце). И така-при донорството един орган със собственните си вибрации се присажда на тяло с други вибрации.Бедата обаче била в това,че тъй като душата не можела да "поеме своя път",преди да затихнат всички "нейни" вибрации на Земята-тя оставала в едно междинно състояние "нито тук ,нито там". Във филма пък ставаше въпрос за една жена на която и присадиха сърце.След операцията всичко беше перфектно,изписаха я от болницата,но тя започна изведнъж да "вижда" в съзнанието си сцени от катастрофа с мотор,които я докарваха до депресия,започна да се държи по-различно отколкото преди,започна да харесва храни и питиета ,които никога преди това дори не беше кусвала!.След време,с цената на много усилия тя успя да разбере,че всъщност сърцето което са и присадили е от млад мъж,катастрофирал с мотор и т.н.

Моля Ви- кажете вашето мнение! Какво сте чели по въпроса и кое е правилното решение според вас?

Линк към коментар
Share on other sites

  • Отговори 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

според мен няма правилно мнение.

Едните се борят за живота си. Другите са готови да подарят на нуждаещ се това което няма да им трябва, или това което са готови да дадат от себе си.

третите са посредниците които сбъдват желанията и на двете страни

А кой от тех е готов да се мери с господ?!?

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

В резултат на все по-често практикуваната трнсплантация на органи, успяха да се самоизвлекат от практиката някои факти, като например този, че приемниците получават информация под един, или друг вид от донорите. На фона на кватновата механика е напълно естествено, но информацията не е на елементарно ниво. Пренася се с приемането и на новата етерна и астрална материя, на който принцип действат и повечето екстрасенси. Обаче приемането на чужди етери е нездравословно на по-фин план и почти винаги има несъвместимост... Това всъщност внася допълнителни усложнения за нормалното функциониране на организма при приемниците, а в другия случай е вредно и за екстрасенсите. Те разбира се имат методи за изчистване на чуждите етери, но повечето не знаят, че една минимална част остава. Така се натрупват и... Та донорството - излиза, че човекът на когото са помогнали да продължи живота си вече не е съвсем същия, а начина на промяна не е съгласуван много със закона за еволюцията, а той е от горе...

Линк към коментар
Share on other sites

приемането на чужди етери е нездравословно на по-фин план и почти винаги има несъвместимост...

Физиологическата непоносимост е опашката...,следствието...

Човек с присаден орган през целия си оставащ живот трябва да живее с лекарства, които да пречат на отхвърлянето на чуждия орган, та бил той и от роднина...Но нима има медикамент, който да елиминира фините структури на информация, която носи всяка клетка на чуждото тяло?

Линк към коментар
Share on other sites

:v: Но живее все пак ...трупа опитности значи!

Мисля си сега как шъ разпределят командировъчните за ада - между тия дето дават( даряват) органите си , тия дет ги раздават ( някой път на тез които плащат повечко), тези дет ги слагат или тези които искат да живеят?

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

:1eye: Благодарско съм от такава опитност и такъв живот !

Но по въпроса за адовите командировъчни имам идейка ...мъничка

Който знае за какво става въпрос има по-скъпо платено и по-дълготрайно командировъчно. Особенно онези които "тушират" естественната непоносимост към присадката ( ашладисването) с още енергиен вамперизъм и още повредени Души. Точтно тези Души им подписват и подпечатват командировъчните според мене. :o

Ама Мир и Любов да има. Пък кой се усети - добре !

Линк към коментар
Share on other sites

:v: Понеже съм от оная кръвна група дет на всички можем да даваме, ама да вземаме при голям зор :lol: можем само от нашите си, та ми се налага да давам кръвчица :) щот си я имам преизобилно и била чистичка , пък и обичам шоколад...не е безкористно даването де :hypocrite:

Че оттам и за органите съм си мислила...какво тук значи.. някакъв си орган, що да не го споделя , тъй и тъй щъ го изгорят или щъ изгние.

:smarty: Може пък да има баш съвместимост - туй да е сродна душичка от ятото, а :hmmmmm:

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Какво е това?  :1eye:  Искам и аз. :sorcerer:

Петьо, много свежо го даваш, кефиш ме! По въпроса за присадката - аз пък искам да си присадя ангелско сърце и душа - има ли желаещи ангели за донори? Имааа - те са толкова щедри и имат толкова много и изобилно, че не им се налага да се режат като нас - кокото повече дават, толкова повече и получават!

А за органите - като всяко научно постижение - и това е прекрасно. Човек продължава живота и опитността си - макар и на лекарства - иначе - хоп - в гроба - ами ако има деца за гледане, или родители, или отговорност към група хора? Разбира се че е по-добре да се присади! Науката напредва - скоро ще сме свидетели на чудесии за които само сме чели във фантастичните книжки(а те са били само уловени предварително мислеобрази, които се материализират) и сме гледали във филмите - роботи, кентаври, безсмъртно тяло... Хей - да живее науката - тя идва от Божественото знание, което ние само преоткриваме - въпросът е как го използваме!!! Ако е лошо - шат - потопче, шат - глобална война, шат - вулканични катаклизми, земетръси - чао, човечество ... :) - за кой ли път :):harhar:

Линк към коментар
Share on other sites

:thumbsup2: Историята учи, че никой не се учи от Историята :P Или неразумните не се учат...

Петьо, братче, мога да ти дам от мойто шоколадче :)

А въпроса за кръводаряването си е част от темата, нали приятели. Даряваме кръв съвместима, би трябвало и органите и тях да ги съвместим. Небето знае , ний отчасти тълкуваме.

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Ох, как се радвам, че има и такива, дето са готови да даряват! Благост, специални поздрави за тебе! За Орлин също, много хубаво ангелско изказване! Ако ни бяха ангелски душичките, ехе!

Когато дарих кръв преди време едно приятелче от Бялото братство каза, че той не би направил подобно нещо, понеже се получавало силно преплитане с енергиите и кармата на другия човек, който вероятно е тежко болен щом се нуждае от кръвопреливане.

Ние и без това сме в общо енергийно поле и сме обвързани с всякакви хора и енергии. Трябва да умеем да трансформираме негативните, независимо на какво ниво на обвързване с нас имат /нашите си също/. Този "мост" не може ли също да се използва за лекуване на душата и тялото "дистанционно"? Чиста кръвчица, чиста и силна душица - не може да им се навреди, само може да помогнат, ако имат желание, смелост и вяра.

Моят мотив да дам кръв не винаги е бил безкористен. През последните години се е случило три пъти. Първия път беше срещу заплащане. Явно тези пари не бяха благословени или не бяха от сърце, понеже обувките, които си купих с тях, просто ми смазаха краката. Тогава не намирах лошо в това, че хем ще помогна, понеже и моята кръвчица е чиста, хем ще се обуя, понеже имах нужда. Явно в нещо съм сбъркала.

Втория път дарих безкористно. От дълго време бях безработна. Даряваше ми се нещо, усещах го като вътрешна потребност, а нямаше какво. Впоследствие се усетих, че това е безплатен начин да си проверя кръвта все още ли е чистичка, което ми беше достатъчна награда. Два дни след кръводаряването ме взеха на работа и аз най-сетне се усетих благословена, с пари включително.

Третия път вече дадох с цел - давах, за да получа, ама не стана така. Или още не ми се е избистрило в главата, че понякога загубата /на същата работа/ може да е печалба.

След време, ако съм здрава, пак ще даря кръв, но ще си поизпитам мотивите. Може и да се помоля, да заредя кръвта не само с витамини и добра храна, но и с добра енергия.

За бъдещето на донорството? Ами ние сами ще сме си донори, понеже от собствения ни генетичен материал ще ни правят резервни части. Науката още не е стигнала дотам, но и това ще стане. Засега тренират и се учат. Да не ограничаваме Бог в действията Му - Той може да действа и по този начин.

Линк към коментар
Share on other sites

Тая работа с Ангелските душички е елементарна бе... Само трябва да поискаш от Ангелчето и то ти я дава. Обаче за да те чуе, понеже не чува добре, трябва да е много чисто желанието. Естествено желанието е чисто, когато е плод на чисто сърце и съзнание. Та значи само хигиена трябва да спазваме и Ангелското донорство се полага...

Линк към коментар
Share on other sites

  • 7 months later...

Донорство - за или против ?

Как смятате приятели, след нашата смърт ще трябва ли да си дадем органите ако това би помогнало на друг човек?

Даряването на органи, тъкани и клетки ще става, ако приживе лицето не е декларирало изрично несъгласие, а след смъртта му близките му не възразят срещу това той да стане донор, решиха депутатите в петък, които приеха окончателно промените в Закона за трансплантациите на органи, тъкани и клетки.

Според приетите изменения, вземането на органи ще става, ако приживе в здравно осигурителната книжка на лицето не е записан отказ за донорство и близките му откажат да се извърши донорство.

Депутатите записаха, че след смъртта на всеки български гражданин неговите близки задължително трябва да бъдат уведомени за възможността той да стане донор.

Законът регламентира, че до 31 март 2007 г. Министерството на здравеопазването трябва да информира гражданите за условията и реда за вземане и присаждане на органи, тъкани и клетки.

До тук със Закона за трансплатациите, но какъв е Закона на кармата? И какво мисли Бог по въпроса ? Аз лично съм много объркана , защото от една страна е добре като знаеш, че помагаш на друго човешко същество, но от друга смятам, че не е редно да се набъркваме там където не би трябвало. иначе четох в доста форуми за донорство повечето са съгласни и не им пука, че след смъртта им ще ги разфасоват. Цитат: "Да, бих ги дарила

То даже е красиво-след смъртта ти, все пак на земята остава жива част от теб... ", "естествено че бих ги дал за6тото ако смъртта ми е безсмислена,смисъл на никои не му пука за това,че съм умрял,то поне да я направа малко смислена,като помогна за спасението на един човек,ако пък смъртта ми донесе много страдания на околните,то поне да донесе и малко радост на някои хора" и т.н.

Пишете Вие какво мислите по въпроса - за или против ?

Линк към коментар
Share on other sites

Този цитат....

Точно защото след края на земния ти път на земята остава жива част от теб можеш да си създадеш препядствия отвъд. Защото живото е много повече от плътта, което означва, че остава една излишна, силова, астрална ( вероятно и повече ) свързаност. Примерно.

Линк към коментар
Share on other sites

Точно защото живото ... Животът е много повече от плътското тяло, се поврежда много на донора при донорството. Съзнателно или не.

Ама сме попаднали без да искаме на окултисти дето се грижат толкова много за плътския живот.. на болните / съгрешили по Божиите закони/ които си получават "заплатата" от Бога. А неболните- да се разболяват ли ?

А къде остана Тяло+Душа+Дух в триединното и неделимото цяло? Храмът Божий е на Бога, Тялото- това е Храмът на Живия Бог.

Примерно.

Линк към коментар
Share on other sites

Отношението ми по темата засега не е съвсем ясно и еднозначно :sleeping: даването / вземането на ....Органи + Тъкани + Клетки...е следствие / удовлетворяване на определена нечия нужда/потребност/ необходимост.

А и нали всичко е от Бога допуснато :smarty: или пък туй си е човешко изобретение :hmmmmm:

Всъщност има ли някаква информация / знае ли някой евентуално какво "предават"/споделят от отвъдното "донорите" :sleeping: иначе в Закона за трансплантацията ни е дадена възможност за избор / свободна воля...останалото е въпрос на осъзнатото индивидуално решение :v: което ще трябва да го пишем в здравната си книжка :1eye:

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Съгласна съм с Благост, че няма еднозначно отношение по темата. Едно е да разглеждаме въпроса на ниво енергия, карма, друго ако любимият ти човек или малкото ти дете умира (да не дава Господ никому такова нещо).

Всичко е енергия и на моменти, според мен, информация от донора ‘изплува’ или надделява над реципиента. Зависи кой от двата индивида е по-силен. При преливането на кръв безспорно се предава инфо от донора. При някои хора се получава окосмяване, промяна в структурата на косъма, промяна в начина на хранене, видът на индивида се променя. Много лекари го отричат, но по грамотните признават, че това наистина е така и има влияние. Да не говорим какво става при даряването на органи. Разговаряла съм с човек на който е присаждан орган. Призна си, че на моменти има странни усещания. Точно като във филма за който се говори в един от постовете по-горе.

И аз като някои си задавам въпроса какво ще стане с мен, ако физическото ми тяло не е цяло след смъртта ми? Но ако ти осъзнаваш вътрешно, че с даряването на орган или кръв помагаш, мисля че това е правилно. За себе си съм намерила отговора – ако това не е редно Бог няма да го допусне. Затова има успешни и неуспешни трансплантации.

Линк към коментар
Share on other sites

:):v::thumbsup2:

За себе си съм намерила отговора – ако това не е редно Бог няма да го допусне. Затова има успешни и неуспешни трансплантации.

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Трансплантацията на органи от човек на човек, оттруп на човек е нещо излишно. Хирург съм, правя някои видове трансплантации, но според т ова което знам, няма орган, който да не може да бъде изграден отново...Медицината не познава възможностите на етерното тяло, възможностите на етерното и астралното тяло по-точно...Кръвопреливането е най-честоправената трансплантация. Кръвта е тъкан, и преливането на кръв от един човек на друг, е трансплантация. Същото се отнася и за кръвните продукти, макар и да са "фракции" от тази тъкан.

Не е възможно да се върне нито здравето, нито животът става по-качествен след трансплантация- знаете, приемат се медикаменти, които потискат имунния отговор и отхвърлянето, а те пък увреждат организма по много, и по най-безкомпромисен начин, т.е. трансплантацията е процедура, съпътствана от умишлено отравяне, с цел задържатне на присадката...

Ако погледнем в природата, няма да намерим подобен процекс- а след като го няма в природата, значи този процес няма място и при човека.

Ако някои не разграничават съществуване от живот, то за тях трансплантацията би била уместна, но за всички останали тя е процес вън от естествените механизми за лечение на заболяванията...

И всичко е в повечето случаи заради това, че просто са изключение, да не кажа единици, хората които искат да бъдат здрави. За съжаление, в практиката си досега съм имал двама-трима, които наистина имаха желание да бъдат здрави, и бяха готови да дадат буквално всичко, за да бъдат здрави.

Трансплантацията, както и създаването на клонинги е висша степен на неразбиране на живота, това е моето мнение, което съм си създал от прекия опит с такива неща.

Има много възможности за трансплантации на собствени тъкани, но по отношение на тъкани и органи от други донори, дори и за най-обикновено кръвопреливане...да, вече се нарича най-обикновено..

Та в кръвта на човека е неговото съзнание...мнозина се заблуждават от т.нар. хуманни идеи. Всъщност, повечето хуманни идеи са само такива, нямат подкрепата нито на природата, да не говорим за нещо по-висше от нея, все пак говорим за физически неща, функциониращи точно едно към една както функционира земята...

От енергийна гледна точка става такъв хаос при размяна, подмяна, преливане и оливане с органи, тъкани и течности, че ако имахме способността да виждаме всички тези неща, щяхме да знаем какво е трилър в действителност...

Лично аз отказвам от много време да извършвам подобни операции, и за всяка една манипулация искам съгрласието на пациента. Колко хора биха се съгласили да им прелеят кръв, ако ги питаме, дали в случай на нужда желаят да им бъде прелята кръв с всички последици от кръвопреливането (а те са много), пред вливането на други обемозаместващи течности и т.н. Повечето кадзват- каквото прецените вие докторлите, но аз казвам- каквото си прецените като пациент.

Всъщност, много малко пациенти сами взематн решение за това, което ще им бъде проведено като лечение и манипулация...

Не бих дарил нито органите си, дори ако става въпрос за децата ми иили роднините ми, и се надявам, че поне на децата си ще мога да да покажа как природата се справя много по-добре от каквато и да е трансплантация, всъщност, не това е основното, а друго- да живеят така, че здравето да бъде богатството, което могат само да пазят и умножават.

Може да се стори радикално мнението ми на някои, но какво по радикално от това да извадиш един бъбрек от труп например, и да го настаниш в организъм, който да тъпчеш с цитостатици за да не го изхвърли?!

Линк към коментар
Share on other sites

Абсолютно поддържам всяка думичка и буквално и преносно от мнението на Кристиян. Зачетох се снощи по темата, но умишлено не споделих и аз своето, за да не се стори на някого прекалено крайно и арогантно. Сега виждам и други мислят като мен. Има, разбира се, съвсем други възможности, а нехаресването ми на сегашната медицина е точно в методите й. Дано по - скоро хората осъзнаят, че са си сами лекари и процесът на оздравяване или неразболяване зависи единствено от Един Лекар в тях самите.

Линк към коментар
Share on other sites

Една възможност, може би истина, но не го определям твърдо: кръвта може да се пречиства етерно и астрално за седем дни. Не и другите органи.

Линк към коментар
Share on other sites

Всеки орган, и в сяка тъкан могат да се пречистват, да регенерират и т.н., за време, според специфичната им функция, енергийно състояние, и според нивото на тяхното засягане от някакъв патологичен процес, и степента на засягане. Естестевно, скоростта на възстановяване зависи и от много други неща, като едно от най-важните е желанието на човека, и възможността му да се отпусне така, че да "отвори" себе си за да може да бъде лекуван с Разум и Любов.

Принципно колкото по-остро е настъпило едно патологично състояние, толкова по-бързо може да се излекува, а хроничните болессни състояние и болести (има разлика между болестно състояние и болест) изискват винаги повече време, и неизбежно процесът на лечение включва развитие в насока "обостряне" на хроничния проблем, след което и неговото бързо "терминиране". Най-много време отнема "раздвижването" на енергията и довеждане на хроничното заболяване до обостряне.

Всеки орган, всяка енергия има специфичен цикъл, и тези цикли са свързани и с планетарните влияния и връзките на органите с определени планети или астрологични знаци.

Линк към коментар
Share on other sites

:) Отново съм много съгласна, ако ми позволите, само ще допродължа.

Така, както всеки орган и всяка тъкан са свързани с планети, като планетите те са свързани и в системи, а системите в организми и притежават способността за взаимно влияние и регенерация не повече или не по - малко от всяка друга, само при едно условие:

едно от най-важните е желанието на човека, и възможността му да се отпусне така, че да "отвори" себе си за да може да бъде лекуван с Разум и Любов.

Неподозирани възможности за пречистване, от там и изцеление съществуват във всичките ни клетчици, тъкани и органи и единственото определящо е степента на вярата.

Учителят е дал, че дори в 24 - часов съзнателен пост човек може да обнови изцяло организма си. Но съзнателен.

" Някои твърдят, че клетките на тялото се обновяват в продължение на три месеца, според други - в продължение на седем години. Аз мисля, че в 24 - часов абсолютен пост, без вода и храна, с чисти и светли мисли, благородни чувства, молитвени часове, клетките на тялото могат напълно да се обновят, като през време на поста бъдем весели и никакви отрицателни неща не ни занимават и смущават. Числото 24 е добро и хармонично, то съответства на обръщането на Земята около оста й. Минат ли тези 24 часа, хапнете си нещо мъничко и леко и благодарете на Бога. Числото 24 ще ви постави в хармония със Земята." - извадки от книгата " Здраве и дълголетие чрез силите на живата природа"

Тъй като, както казва ап. Иоан законът ни е даден от Мойсея, а благодатта и истината дойдоха чрез Исуса Христа.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...