Jump to content
Порталът към съзнателен живот

За билките - чисто по човешки


Recommended Posts

Мили хора,

Отдавна се каня да го направя този пост, защото всички роним сълзи колко сме болни, колко са болни нашите деца, колко антибиотици пием и как сме натровени от стрес и напрежение, мръсен въздух и некачествени храни.

И все забравяме за онова, което Господ ни е дал, за да се лекуваме - билките.

Все повече хора търсят алтернативни методи за лечение - хомеопатия, хранителни добавки, ароматерапия, масажи и т.н. Все се питам - защо е по-лесно да изпием едно хапче, вместо да изпием един ароматен топъл чай?

Може би отговора е в това, че всеки иска да се излекува веднага или поне колкото се може по-скоро, докато лечението с билки изисква упорство и търпение.

Билколечението е начин на живот и светоусещане. То е един вид хармония с природата, води до душевен мир и сливане с божествения промисъл.

Поувлякох се, защото съм пристрастна. Аз не съм лекар, не съм и билкар, но работя с билки и имам прекрасната възможност да чета за тях всеки ден и да се удивлявам на изумителните им свойства, много от които вече съм изпитала и сама. Затова можете да ми се доверите, че няма да Ви излъжа и ще споделя с вас всичко, което знам за билките.

Нека Ви разкажа един случай от близкото ми минало, който е страхотно показателен за магията на билките.

Бях студентка и след един купон в нашата стая в студентското общежитие бяхме останали в неделя без никаква храна, освен един хляб и кутийка майонеза. Понеже бяхме много гладни, добре похапнахме филийки с майонеза и не оставихме нито трошичка хляб и нито капка майонеза. Не мина обаче много време и всички усетихме неприятен стомашен дискомфорт, последван от още по-неприятна диария и повръщане. Оказа се, че майонезата е била с драстично изтекъл срок на годност и ние се бяхме натровили всички. Цяла нощ не спахме на опашка пред тоалетната, може би към 2-3 часа след полунощ една от съквартирантките ми се сети, че има билка за такива страдания и си приготви чай. Още след първата чаша оплакванията й престанаха. Имаше хора от стаята, които й се довериха и пиха от отварата, други се изсмяха скептично и страдаха още дълго време. Накрая обаче всички опитаха лечебните свойства на билката и бяха облекчени от тежкото страдание.

Запомних тази билка и я ползвам когато ми се наложи – никога не ме е подвела. Билката е ПОДЪБИЧЕ.

Нашата родина е рай за билките. Сега е на мода да купуваме хранителни добавки, изготвени от китайски или индийски билки, т. наречените Аюрведа, смятайки, че те са манна небесна. В голяма част от случаите оставаме излъгани. Защо е така няма да коментирам, причините са много.

Нека се доверим на българското.

Опитайте български билки. А ако не знаете как – аз ще споделя с вас скромните си познания.

Линк към коментар
Share on other sites

билките са уникални, наскоро ги открих и съм влюбена в тяхната магия. Непекъснато суша и това ме изпълва с любов и благодарност. Стига да не го мързи човек да си събира и суши, винаги ще бъде в кондиция. Не съм фен на добавките в пластмасови бутилки

Линк към коментар
Share on other sites

Аз също съм фен на билките макар,че пия и лекарства когато е крайно наложително.Ако можеш да ме насочиш каква билка да пия за бяло течение ще бъда благодарна.Пила съм бял равнец дълго време и твърдя,че ми помогна много за други женски проблеми,но течението си остана.

Линк към коментар
Share on other sites

Аз също съм фен на билките макар,че пия и лекарства когато е крайно наложително.Ако можеш да ме насочиш каква билка да пия за бяло течение ще бъда благодарна.Пила съм бял равнец дълго време и твърдя,че ми помогна много за други женски проблеми,но течението си остана.

Според мен е редно да посетиш лекар, който да установи причината за бялото течение, а чак след това да се назначи подходяща фитотерапия.

Линк към коментар
Share on other sites

Лекарите си ги посещавам редовно.Терапията е скъпи лекарства с временен ефект.Доста неща изчетох за този проблем.Разбрах че при някои емоционални изблизици ми се проявява и се опитвам да се контролирам но не всеки път успешно <_< .При билките ефекта е по-бавен,но по-дълъг и по- сигурен.В това съм сигурна.че е така.

Линк към коментар
Share on other sites

Наистина е редно според мен първо да се установи причината за течението. За женски проблеми има много билки, най-хубавите от които са маточина и бял равнец.

Ако течението се дължи на гъбична инфекция, трябва да лекуваш тях. Полския хвощ е билка с антигъбични свойства. Може както да се пие, така и да се правят промивки.

Може течението да се дължи на бъбречни проблеми, на понижен имунитет, на срес и т.н. Нека лекар каже кава е причината и тогава да се предприеме лечение.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...