Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
specialneeds

Ревност или мини потискаща мания

Recommended Posts

Здравейте,

на 23 г.съм и имам връзка (2та по-сериозна в живота ми) с момче, към което съм доста привързана и с което, смятам, сме си доста близки и си приличаме по доста начини - душевно, емоционално, като тип хора..и го обичам. Той е невротичен тип и аз съм 1вата му по-сериозна връзка, 1вото момиче, с което е спал дори.. Това ме притесни от гледна точка, че реших (част от проблемът, който явно си е налице от преди това), че едва ли не, когато съм му първата след време ще има любопитството най-малко към други момичета и към секса с тях и едва ли не си представям, че когато не е бил с много момичета няма да може да ме оцени и мен и ще има просто желания и към други и самата тази мисъл също е непоносима, че може да има желания към други момичета, което осъзнавам, че е нормално за всеки човек и въпреки, че го осъзнавам - това не ми помага. Проблемите изникват навсякъде - когато вървим по улицата гледам всяко момиче (потискат ме дори такива,които сама преценявам кето непривлекателни,но си представям,че еди кое си нещо в това момиче може да се хареса или привлече момче)едва ли не и си представям,че ако има желание към нея.. и просто ме боли и потиска тази мисъл, това се случва независимо от това,което казах по напред. Дори аз да не бях 1вата пак щеше същото да е налице. Всичко тръгна може би от 1вото ми гадже, което беше отраснъл сред,така да го кажем, 'по-ограничени' хора, по-повърхностни.. и основното в началото, което като интереси имаше бяха: коли, жени, футбол (беше и мн.чувствителен, красив и добър).Сексът все едно беше като от порно, това му беше начинът с мен и сякаш понеже видях 1вото му гадже на снимка-руса и с огромни гърди и това ме потисна, а и той реално може би усещах, че заглежда такива жени или достатъчно беше да знам,че такива жени го привличат, макар и да бе влюбен в мен -това ме потискаше, до степен,че дори когато гледахме клип по твто с подобни жени.. Сега това явно се е пренесло и в настощето ми, с момчето, с което съм в момента..идеята, че може да загледа и това, което загледа -да му хареса..или привлече ме потиска, аз си мълча, не съм му го казвала до сега, тъй като реално знам,че манията си е моя и само ще го потисна и него и накарам да се чуди накъде да гледа като върви по улицата. Подобно потискане се появява и при филм с хубава жена или дори при филм с влюбени хора, в които напр мъжът е влюбен в дадена жена,с приятелките на приятелите му. Може би не съм го чувала и да изказва критично мнение по отношение на визията на друга жена и не знам вкусът му. Знам, че звуча доста хаотично и не знам до колко се разбраха мислите ми, но идеята е,че просто се потискам твърде много от това, че може да хареса друго момиче (дори и само сексуално и физически да бъде привлечен), както и че след време ще иска да 'опита' нещо различно. Най-вече искам да спре потискането ми от МОЕТО забелязване на други момичета - по улицата, по телевизията, приятелките и т.н. Благодаря за търпение и изслушването ми:)!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Не бих изказала мнение, но бих задала някои въпроси, провокира ме да се замисля в три посоки.

1. Фройд би те попитал за отношенията с баща ти, какви жени харесва той, отношението му към майка ти (тя какъв тип жена е, а оттам и нейното отношение към теб и това ти какъв тип жена си за нея).

2. Първата приятелка на бившия ти - знаеш ли нещо за отношенията им, за това как са се разделили?

3. А ти заглеждаш ли момчетата по улиците? По какъв тип момче/мъж си падаш и мислиш ли, че ако приятелят ти знаеше това, щеше да се чувства както ти, когато се разминавате с някоя по-засукана мацка по улиците?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей

От твоя разказ не става ясно от колко време сте заедно с това момче, но това което аз усещам от думите ти е, че като че ли не си много уверена в себе си като жена. Може би не си много сигурна доколко се харесваш на мъжете. Мога само да хипотезирам каква би могла да е причината (примерно бих те попитала какъв човек е майка ти, какъв човек е баща ти, какви са техните взаимоотношения, какви са твоите взаимоотношения с тях, какви са били когато си била малка и др.), но този проблем се проявява и в двете ти връзки с момче. т.е. по някакъв начин е траен във времето. От разказа ти изникват и други въпроси, които могат да бъдат изяснени само след по-подробен анализ на случая и цялата информация.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×