Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
4in4ila

Феномените

Recommended Posts

Феномените са при нас, защото идват да ни кажат нещо много важно ,те променят цялостното мисловно и енергийно ниво на човечеството.Забързват всичко ,карат нещата да се случат по-рано отколкото биха се случили по пътя на еволюцията ,те са част от самата еволюция.

Много хора се отнасят с недоверие към тях по някакъв абсурден начин. Или по-скоро ги приемат за твърде абсурдни.Но как няма да се получава така,като някои от нас са толкова стеснени в разбирането и съзнанието си ,че излиза много трудно да видиш новите хоризонти,ако цял живот гледаш света през 2 процепа .

Колко чудесно би било ако нямаше подобни мисловни бариери и всички хора са просветени,знаещи.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

някои от нас са толкова стеснени в разбирането и съзнанието си ,че излиза много трудно да видиш новите хоризонти,ако цял живот гледаш света през 2 процепа .

:thumbsup2:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest valentinus

Нарастването на феномените и паранормалните явления са следствие от навлизането на човечеството в нова фаза на диалектичния кръговрат, при която започна изфиняване на расовото тяло и повишаване на податливостта на външни влияния - от егрегорите, еоните, ректорите /космократорите/ и особено от мистерийните планети Уран/по-висока октава на Венера/, Нептун /по-висока октава на Меркурий/ и особено Плутон /по-висока октава на Марс/. Влиянието им съответно върху чувствата, мисленето и волята водят до двоен ефект:

- масовия тип човек е подложен на емоционален стрес, мисловна буря и психични проблеми

- ученикът бива подпомогнат в "Издигането на сърцето" - към приемането на Божествената любов, появата на меркуриевия разум и израстването му до "живот в Гносиса" и новата воля - двигателят на Идващия Нов Човек...

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Факт е нарастването на феномените и паранормалните явления.Възможни са поне две търкувания:

1. това е признак на еволюционното развитие на човечеството, съответно- проявата на феноменални явления конкретно у някого е признак на неговата "напредналост"

2. това е признак за нова фаза в развитието на човечеството, но всъщност тази фаза е една възможност и няма да се случи безусловно, само защото времето е дошло и сме се родили точно ние и точно сега.

Считам, че е вярно второто тълкуване, а първото е много изкусително и предлага сериозни капани за реализацията на възможностите на новата фаза. Защото феноменът предоставя усещането за нарастнали възможности вече като реален факт и се отдалечаваме от идеята, че имаме нужда от промени в себе си. Струва ни се, че промените вече са станали и ние само трябва да ги използваме. А промените всъщност никак не са станали и има множество примери, доказващи това. Така един феномен може да ни отвори очите за по- фините реалноси от тези, които можем да пипнем с ръка, но може и да да ни омае със заблудата,че вече сме станали нови.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Според мене феномени и паранормални явления няма. Всичко е в границите на съвременното научно обяснение и на необятните възможности на мозъка и психиката. Просто хората трябва да тренират - йога, медитация, психофизиологически упражнениия... Всеки може да бъде феномен стига да има вяра в собствените си възможности и способности. А в основата на всичко е внушението и самовнушението (хетеросугестия и автосугестия).

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Така е. Но хората отъждествяват паранормалното със свръхестественото. А свръхестественото е обект на коментари от философията и богословието. А те са субективни хуманитарни науки.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×