Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Ясновидството


Recommended Posts

Как си обяснявате ясновидството, какво е то според вас? Болестно състояние, приемане на :dancing yes::hypocrite: информацията като спомен или друго?

Как мислите, дар от Бога ли е :king: или всеки сам, развива :sorcerer: способностите си?

Как да разберем имаме ли ясновидски способности?

Линк към коментар
Share on other sites

Всеки има ясновидски способности по рождение. Въпрос на обстоятелства (спорно е де !) и на желание и на много неща е дали те ще се развият или ще закърнеят.

Ясновидство е да знаеш, да виждаш. Можеш да виждаш събития, мисли, желания, ако искаш ще получиш :)

Има упражнения, с които се развива ясновидството. Преди се занимавах почти ежедневно с това и мога да кажа, че се справям сравнително добре, но по едно време започнах много да се тормозя и реших да си почина.. се тая де :Р :thumbsup1:

Та... Пентаграм искаш да виждаш ясно така ли да разбирам ? Или просто любопитство? ...

Веднъж бях в един много хубав манастир и реших да си купя едни книжки за Любовта Надеждата и Вярата. В тази за Любовта пишеше, че Бог е твърдо против (каквоо и да рече това) и че дори мрази всички врачки, ясновидци и т.н. за сметка на това авторът изкара Св. Църква единствената ИСТИНА... Мчи то тогава човек по рождение е за Ада :D:blink: Не вярвам в Ада.

Тъй като темата е "Ясновидството" мисля че гореописаният "проблем" е на място.

Линк към коментар
Share on other sites

За да погледнеш в бъдещето трябва да владееш много добре 4 измерение -време,да осъзнаеш че минало,сегашно и бъдеще са едно цяло.Всички хора са с единия крак в 4 измерение ,през цялото време,да се разходиш напред ,назад или да изживееш цялото сегашно на бързи обороти е част от майсторството да останеш щастлив.Според мен Бог иска преди всичко да сме щастливи,затова разходките до бъдещето не винаги са позволени.Но всички хора могат да надникнат в бъдещето и

то постоянно дава подсказки ,намеква ,разказва .Аз мисля че времето е окръжност ,просто трябва да се преместиш напред ,и ще видиш бъдещето . На мен винаги ми се е случвало така ,че съм научавала бъдещето си ,не съм вярвала че ще стане така ,но винаги в крайна сметка се оказва че знам за събитията в адванс от 2,3 г .

:unsure: за жалост цялата ми интуиция и способности да виждам нещата занапред ,граничат с такава неувереност ,че в крайна сметка няма особен ефект от това че знам .Още повече ,че когато разбера бъдещето си ,то ми се струва толкова абсурдно в самия момент ,че никога не вярвам че ще стане точно така.И в крайна сметка извървявам пътя си точно по предписание,незабележимо и потънала в сегашното <_< .

Линк към коментар
Share on other sites

Невeднъж cъм xoдилa при ясновидци и cъм нa мнeниe, че кoлкoтo пoзнaвaт, тoлкoвa трябвa дa ce внимaвa! пoнякoгa мнoгo влияят и пoнякoгa чoвeк мoжe дa ce caмoзaбрaви (личeн oпит :huh: ). Кaктo бяx чeлa някъдe: "Toвa, кoeтo ни ce дaвa дa знaeм, ни ce дaвa нe зa дa гo взeмeм зa 100% нeизбeжнo, a дa peшим дaли тoвa избиpaмe :) . чoвeк нe тpябвa дa зaбрaвя, чe caм нocи пocлe пocлeдcтвиятa кaтo пocлyшa и нe e кaктo тoй иcкa :dancing yes:

Линк към коментар
Share on other sites

Инатари, много готино искрена си! Харесват ми постингите ти - няма злост и борба и критика - явна или прикрита! Бъди здрава! Успех!

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря,благодаря. :D Много ще се полаская.Но благодаря.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте! От личен опит не мога да говоря, но тъй като съм живял с книгите изписани за Ванга и за Едгар Кейси, проучвах всяка информация, която води към отговора на въпроса: "Дар от Бога ли е ясновидството"? Съдейки по живота на двамата феномени мога да твърдя смело, че не е абсолютно "ДАР" да можеш да преживяваш различни времена и епохи, за да предсказваш бъдещето и да знаеш миналото. По-скоро това е една кармична задълженост да го правиш, ще цитирам и думи на леля Ванга, които отново дават ясен отговор: "Боже, Боже, защо си ми дал ТОЯ КРЪСТ да виждам човешките мръсотии?! ОМРЪЗНА МИ, Боже!"!!!

Линк към коментар
Share on other sites

Всеки трябва сам да създава настоящето си, проро4ествата могат да спънат развитето на у4еника. Също и астролгията звездите ни влияят, но решенията взимаме ние. Няма предсказание което да има власт над нас, но за това е необходимо да не му слугуваме. Силата е в нас, а не в духове които могат да предскажат най-вероятния вариант, за бъдещето ни.

Линк към коментар
Share on other sites

Ако изживяваме бъдещето си предварително ,тоест мислено ние сме там ,не бихме могли да живеем живота си пълноценно и плодотворно.А именно затова сме тук да подходим творчески по въпроса ,да създаваме всички тези мисловни модели ,да извършваме цялата тази енергийна любов и взаимопомощ. Или целта е да сме на 100% тук и сега .Преживявайки бъдещето човек попада в безтегловност и безмисленост в един момент.Но понякога ни се дава неща да знаеме /поне според мен/,защото трябва да променим нещо,или трябва да имаме вяра,повече вяра в Бог и собствените си сили , нещо което много искаме ще се случи наистина. Поне при мен е ставало така.Когато много съм искала нещо,мечтала съм за него ,винаги ми се дава да разбера :Спокойно ще го имаш това,живей си живота пълноценно ,недей да мечтаеш толкова,много . :rolleyes:

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей, Инатари !

Ясновидството не се използва само за гледане в бъдеще..

.. с ясновидство можеш да диагностицираш. ТУК И СЕГА. След което да пристъпиш към лечение или премахване на разни там влияния и т.н...

.. с ясновидство можеш да разбереш какво мисли човекът от среща ТУК И СЕГА и да му помогнеш или да го убедиш в нещо.

и т.н. де.. та Ясновидството не е само гледане в бъдещето.

Според мен пророчествата могат както да спънат така и да спомогнат развитието на Ученика. Нали все пак всичко зависи от него :) Поздрави и по-здрави !

Линк към коментар
Share on other sites

Съгласна, ;) ЯСНО-ВИДСТВО. Виждаме ясно,тук и сега ,или пук преди и в миналото,или пък надалеч в бъдещето. :smarty: ,поздрави и от мен ! :1eye:

Линк към коментар
Share on other sites

"Изкуството да се гадае е било разработено, за да бъдат съветвани хората (курсиват мой - М.), а не за да се предсказва бъдещето." из "Мактуб" на П. Коелю

Линк към коментар
Share on other sites

Guest Кристиян

Колкото и да е хубава идеята за свободната воля и за възможността да избираме като хора, това е само идея, лишена от съдържание...Като хора, ние сме лишени от свободна воля, затова има Закон, или Тора- всеки който може да работи с Тора може да прочете за себе си- къде, кога, как се е родил, как ще премине животът му- онези събития, които имат значение и отношение към Цялото, къде, как и кога ще умре- в Тора тази информация е вложена за всички поколения, които са били, които са, и които ще бъдат- както информацията за цялата вселена като развитие, така и за земята, за човечеството, така и персонално дза всеки...Така е, мислите си че Бог не е записал името ви в Закона Си?...

А ясновидството е точна наука. Ако аз стоя до някой, който хвърля топка, мога да предположа перивметъра в коъто топката ще падне след като е хвърлена- така работят т.нар. "ясновидци" в повечето случаи, и в това няма нито дарба, нито смисъл, защото наиситна този начин може да съдържа само предположения...Истинското ясновидство отчита масата на топката, скоростта, след което си служи със известни закони и формули, и изчислява точно мястото на което ще падне топрката....докато тя все още не е хвърленяа...Представете си, че топката е определена мисъл, или определено чувство, оли идея- и мчислите, и чувствата, и идеите имат маса, могат да развият и скорост...Ясновидството не е "насока", нито е определени възможности за развитие...Ако дотолкова може човек, не трябва да се нарича ясновидец, а гадател..Да гадаеш е това- да стоиш до човека, и да следиш накъде е хвърлил топката...А в този случай, на хвърлящият едва ли му трябва \"кибик" който да гледа и да предполага къде ще падне това което е хвърлил...нали и самият той като е хвърлил топката, е гледал..очи има да види...

ДНес много малко от онези, които практикуват подобни неща са ясновидци..."Платени кибици"- така им викам аз...Хората са суетни същества, и винаги имат желание като хвърлят своите мисли, чувства, идеи....да имат публика....

Има определена формула, с която се работи и с четвъртото и с петото измерение, и човек като Айнщайн например се е досетил за това, но съвсем малко не му е стигнало, за да я изведе..А практически ормулите си стоят, чакат само да бъдат осъзнати..

И така, човек все пак може да бъде свободен от тази предопределеност, да бъде свободен от закона и пророците, и кой е този човек? Хростос право казва, че законът и пророците стигат до Йоан- ето, когато достигнем до онова съзнание, което е съзнанието на Йоан, тогава нито Тора, нито пророците, нито ясновидец може да види какво предстои на този човек, защото само такъв е способен да изгради само онова, което желанието и волята му зададат като входящи данни...

Йоан е вън от астрологията, вън от всичко, с което човек е ограничен и обвързан- т.е. вън от всякаква карма... :)

Линк към коментар
Share on other sites

човек все пак може да бъде свободен от тази предопределеност, да бъде свободен от закона и пророците, и кой е този човек? Хростос право казва, че законът и пророците стигат до Йоан- ето, когато достигнем до онова съзнание, което е съзнанието на Йоан, тогава нито Тора, нито пророците, нито ясновидец може да види какво предстои на този човек, защото само такъв е способен да изгради само онова, което желанието и волята му зададат като входящи данни...

Йоан е вън от астрологията, вън от всичко, с което човек е ограничен и обвързан- т.е. вън от всякаква карма...

Изключително добре казано.

По висок е от причинното ниво - Свободен.

Линк към коментар
Share on other sites

Това,което искам да споделя с вас е нещо което не ангажира и в никакъв слуай не бива да служи за натрапване. Разбира се,че има,имало и ще има ясновидци.Въпросът е ние,обществото,по голямата маса от хора иска ли да ги има?!Мойто сромно мнение е,че не. Напротив повечето хора се плашат от тях и ги търсят активно само когато се разболеят,техен близък се разболее или се случват други събития,неблагоприятни за тях. За да намалеят тези хора,които се плашат от ясновидците и ги търсят само тогава,когато закъсат е необходимо усилена работа в духовен план и т.н. ....

Линк към коментар
Share on other sites

Да. Някъде четох, че преди хиляди години на Земята е било видимо кой е с отворено трето око. Резултатът бил, че хората поради егоизма и деградацията си имали желание да убиват тези хора. Така много от тях загинали, а също и знанието за признаците които притежават.

В по ново време е подобно положението със старозаветните пророци.

Исус Христос проявява истинско ясновидство много пъти. Това свързвам с Неговата духовна мисия. Но кой притежава тази вътрешна сила да прости предателството на хората след като ги е лекувал и спасявал?

Само човек като Христос.

Йогите с духовна ориентация забраняват употребата на окултни сили на своите ученици като пагубни за духовния им прогрес, преди достигане на Себереализация.

Проблемът е че егоцентризмът е силно корумпиращ елемент и се стреми да превърне и висшите неща в средство за лична облага, включително материална или средство за властване над другите.

Абсолютната власт и сила могат да корумпират по абсолютен начин.

Едно от средствата за мен е ясновидството да се практикува инкогнито. Без после да се афишира, възможно е чрез съвет да се помогне на хората които имат нужда. За парични и други облаги най добре съвсем да се изключат от мотивацията.

Дори извън затворения кръг на причинността на Творението, мъдрецът не ще се намеси видимо освен в изключителни случаи за хора търсещи Висшето, или ако Бог пожелае.

Линк към коментар
Share on other sites

Според Учителя без виждане няма култура. Във шестата раса духовното виждане ще е много разпространено. А ние може да се готвим отсега:)

Има езотерично обучение, спомагащо развитието на ясновидските способности, за това може да се работи.

За пример, за ясновидството вие имате едно понятие, че то може да се даде отвън. Ясновидството аз да ви кажа как може да го придобиете. Представете си, че вие живеете в един салон, но дедите ви никога не са измивали прозорците, и те са зацапани,  че влиза слаба светлина и нищо не се вижда. Вие всеки ден ги миете, но пак не се вижда. Казвам: отвън сте ги мили, кога отвътре ще ги измиете и веднага ще прогледнете. Ясно ще видите през прозорците. Една сестра ще дойде, ще каже: "Това не е за нас." Може да паднеш от стълбата,  нека дойде една слугиня да ги измие. А пък никога една слугиня не може да измие вашите прозорци нито отвън, нито отвътре. Казвам: Как се мият прозорците? Някой път лоши и посторонни мисли нападат вашия ум - изпъдете ги вън. В ума си човек трябва да туря яз . Всичките непотребни мисли да не позволява дада смущават ума му.

          стр. 116

Някой ще каже: "Какво може да бъде от мене?" През един прозорец влиза светлина. Като има много прозорци, ще влезе много светлина. Ще вземеш една стъпка, после втора, трета, хиляди стъпки ще правиш. В това отношение всеки човек има велико бъдеще. Това, което има да се постигне, е несравнено много повече в сравнение с това, което е постигнал човек.

          стр. 119

  (Свещен трепет, извънредни беседи,

  "Носители на Новото" , 19.5.1932 (пред сестрите)

Окото на душата

Линк към коментар
Share on other sites

:) Христос Воскресе! Пришелец, благодарско ти + добре появил се + а то взех да те мисля къде си и как си + както и за Иван например се сещам :) от време на време :) ама се сещам, даже ми липсва :D

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

:) Христос Воскресе!

Ясновидство е да знаеш, да виждаш. Можеш да виждаш събития, мисли, желания, ако искаш ще получиш.Има упражнения, с които се развива ясновидството. Преди се занимавах почти ежедневно с това и мога да кажа, че се справям сравнително добре, но по едно време започнах много да се тормозя и реших да си почина.. се тая де :Р
:v: Умник - навреме си послушал вътрешното си разумно гласче :v:

ЯсноЧуване + ЯсноВиждане + ЯсноРазбиране....са си част/способност дадена на всеки един от нас...може да се оттренирват някои неща, но много много внимателно, желателното е всъщност да бъде ЧИСТИЧКИ във всяко едно отношение и тогава някои неща си се случват постепенно...казват чистата кръв била резултат на чисти помисли + стремежи + думи + дела... :D

Ясновидството се дава на разни - чисти и не съвсем, умни и не съвсем човеци...то си е умение,за готовите човеци - аз мноооого много искам да съм от Яснознаещите + ЯсноМожещите + ЯсноПравещите!Амин

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Ясноправенето идва от ясното виждане на собствените постъпки.

Кое ме движи? И започва истинското ясновидство - върху мен самия.

Измитите прозорци за които стана дума, това е измиване на мотивите.

И като кажа, искам да служа на Обичта, влез в това тяло Господи,

и да помогнем заедно на всички, чудото става.

Всяко малко нещо придобива своя голям и верен смисъл, тухли и камъни заприличват на хлябове изпълнени с приятелство и Светия Дух.

Мир, Светлина и Любов на всички. Амин.

Линк към коментар
Share on other sites

За истинското ясновидството се изисква съзнателна езотерична подготовка под ръководството на Учител.

Един цитат от статията Пътища и методи за влизане във връзка с Невидимия свят:

"Днес много се говори за ясновидството и мнозина минават за такива, но малцина имат ясна представа за него... По-голямата част от тези, които минават за ясновидци, сами са лишени от светлина в живота си. Те не знаят какво ги чака за утрешния ден, а говорят на хората за далечни бъднини. Да виждаш духове, да виждаш цветове, да виждаш и други неща от обективният свят, това още не е ясновидство...

Ясновидство има онзи ученик, който прониква дълбоко в принципите на живота и Природата и намира съответни методи за тях. Той е посветен в тайната на Природата, дадени са му ключовете за нея, с които той никога не злоупотребява. Само ученикът на окултната школа може да бъде ясновидец. Само адептите и посветените на Бялото Братство са ясновидци в този смисъл. "

Линк към коментар
Share on other sites

Guest Кристиян

Здравей Иво,

Това, което пишеш е точно така, с една мъничка корекция- Бялото Братство със своите 72 ордена из цялото Мироздание (работят на периоди, Учителят Беинса Дуно организира един от тези ордени в съответно време, с определени задачи и цели, и го реализира чрез уччение и наставление от Универсалното Братство на Христовата Светлина, Св. Дух, и доразвива наследството от други ордени на Бялото Братство в различните епохи, като Богомилството например) е част от Универсалното Братство/Братство на Христовата Светлина/Шамбала и др. наименования които се използват за обозначаването му- това Братство се "движи" чрез Духа, който има седморна мистерийна светлинна същност, и всяка от седемте светлинни мистерии на духа има по 7 подразделения...

Все пак, трябва да правим разлика между гадаене, ясновидство, пророчество, прорицание, защото такава има несъмнено. Ясновидството е съвсем точна наука, и се подчинява на определени окщултни закони, като човек не може да бъде по своя воля ясновидец, а ясновидството се явява етап от развитието на човека.

Гадател може да бъде всеки, гадателството е интуитивност, на която е дадена някаква насока, и е стимулирана чрез някакъв метод- например таро, руни, огами и всеки един друг вид оракулна система- такива са най-често срещаните хора, които се занимават с т.нар. "ясновидство"- всъщност те не са ясновидци, а гадатели, +/- елементи на прорицателство, провидство, понякога и ясновидски "флаш-моменти" от нисш тип- астрален. Най-често гадателството се съчутава и с т.нар. "ментализъм", който е специалитет на илюзионистите и фокусниците, но се използва и от врачки, магове, екстрасенси и т.н. като средство за "впечатляване", "убеждаване" на човека-клиент в способностите на съответния гадател..

Друг вид "ясновиждане" е енергодиагностиката, който се опитавм да усвоявам- преди всичко тя ми е нужна в практиката ми на лекар и лечител, а извън медицината конкретно, тя слежи за "разследване" на причините довели до определен проблем на личността, независимо какъв е той и колко хора засяга- все пак, това е болестен процес, да не говорим за взаимоотношенията на нерегламентирлано въздействие върху енергитиката на човека (магия, омагьосване, урочасване, клетва и т.н.), и нерегламентираните енергийни отношения между хората, а и не само между хората- енерговампиризмът.

Не бих твърдял, че ясновидство е нужно дза да се установи проблем от такъв тип- понякога се налага да се диагностицира по типа ex juvantibus- т.е. след прилагане на съответно лечение и успешно повлияване- така, се поставя диагностиката въз основа на успеха от лечебния метод. Например, прилага се енергийно очистване по някаква методика, има резултат, и диагностицирането на проблема е почти завършено, остава само да се разберат източниците на "замърсяване".. :)

Друг момент е профилактиката- например, знам, че ралботя във една от най-силно замърсените от енергийна гледна точка среда каквато е болницата- ако бих могъл да направя сравнение, то е като да работиш в ежедневно избухващ атомен реактор, а не както в Челнобил- еднократно..И тук е налице действие за стотици години напред и съответно замърсяване, но освен това, ежедневно се генерира ново и ново, та това е предпоставка за вземане на мерки. Към работните дрехи, към личните предпазни средства като маска, очила, ръкавици, дезинфекция, добра хигиена, създаване на строги хигиенни навици на работа и т.н., човек за да оцелее работейки в подобни условия трябва да си създаде абсолютно същите неща, но на друго нивмо. ЗНаем, че при всяко нараняване се прави ТАП, а освен това, има си имунизационен календар- всеки знае колко и как се правят ваксините. На енергийно ниво също има ваксини, така че, трялва да се знае и диагностицира какво е естеството на енергийните "патогени", за да се създаде и приложи съответната ваксинация и как- еднократно, или подоблно на грипа- всяка година...Най-често енергийните "инфекции" са точно като грипната...няма траетн имунитет, нужно е постоянна "защита" срешщу такава в рисковите среди.

Диагностиката на тези неща обаче, не бих казал, че е ясновидство- ясновидството е нещо, което обхваща Цялото и там нивото на съзнание е направлявано и чрез Учителя, подготвено да се изкачва по стълбата на "виждане" и осъзнаване, докато енергодзиагностиката не е свързана с такова нещо, но пък е също близка, и освен това, не ес изисква дарба- ни най-малко. Това е наука, която се изучава. Всеки може да се наумчи да диагностицира чакрите си например, с тяхното "съдържание", и да "разгледа" проблечмите в някоя своя чакра и животи назад ако е необходимо, или да "програмира" чакрата да се зареди, или пък някаква друга задача за следващата седмица, когато например няма да има никаква възможност за почивка, или пък предстои изпит, конкурс, или какъвто и да е момент, в който ни е нужно да имаме подготвена енергийна "стратегия"- тук и събитията ес "виждат", но не е ясновидство..

Това пиша, защото не съм чел много неща, писани по този въпрос, и в същото време, практикувайки нещо, усещам различията, има ги, и си задавам въпроси, разсъждавам, опитът ми дава мъничко светлинка, но като всеки човек, просто се опитвам да изложа това, което опитът е "осветил" за мен...

Ясновидството като понятие е доста сериозно и ангажиращо....не само човека, ясновидството е процес, в който може да видиш как протича живота на Слънцето, на Орион, или където и да е из вселената, ако е необходимо за целите на обучението и духовното развитие...

Та ние най-често разглеждаме нещата от гледна точка на дребните ни житейски проблеми, ясновидство от хора за хора...а всеки с добро зрение вижда и хората, и другите одушевени и неодушевени предмети, пейзажа, светритата или мракът, слънцето или луната, звездите...ясновидецът вижда всимчко това, защото се разтваря в битието и всъщност, той разглежда от центъра към периферията, и в същото време- от периферията към центъра... :hmmmmm:

:)

Линк към коментар
Share on other sites

<_< Ясното Виждане ,Ясното съзнание би трябвало да бъде част от живота ни въобще . Да останеш наблюдаващ ,с бистро съзнание .

Интересно е това ,което Кристиан казва за периферията и центъра на възприятията. Нещо като онова мое вечерно упражнение,което правя много бързо ,Отпускам си цялото тяло,представям си точното местоположение в стаята ,след това блока ,квартала ,отдалечавам се мислено ,представям си страната ,континента ,земята ,звездите и планетите и обратно. Но в последно време стигам до блока и след това звездите над него и заспивам като труп. <_<:sleeping: какво да се прави.Емоционално и физически се преуморявам,оставам си с бърза релаксация и сладки сънища след това.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...