Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Пирин?


ev9

Recommended Posts

Здравейте, отдавна търся нещо за Пирин планиана казано от Учителя, знам че е правил екскурзии до почти всички планини но не и до Пирин. Знае ли някой какво е казъл Учителя за Пирин?

Благодаря ви предварително.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Странна работа, никой нищо не знае. Гледам 222 прегледа на поста, но няма отговор, явно информацията наистина е оскъдна.

Аз питах мои познати които имат познати стари ученици но и те нищо не ми казаха.

Ако все пак някой нещо научи, да драсне един ред тука.

Линк към коментар
Share on other sites

ev9, нямам пряка информация, а от други последователи на Учителя. Той е водил учениците далеч не във всички планини - общо взето на Рила, Витоша и на няколко места в Стара планина. Аз и за Родопите не съм чела нищо от Учителя. За Пирин съм чувала, че излъчването там не било толкова хубаво като на Рила, подробности не мога да кажа. Пирин по принцип е една такава по-остра, по-дива планина; на мен много ми харесваше, като бяхме студенти, а и след това, често сме кръстосвали из нея. От 10 години обаче не съм ходила там.

Линк към коментар
Share on other sites

В библиотеките ни няма споменаване на Пирин с коментар от Учителя за нея. Има споменато името на планината само в смисъл, че е имало изглед към нея.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте, отдавна търся нещо за Пирин планиана казано от Учителя, знам че е правил екскурзии до почти всички планини но не и до Пирин. Знае ли някой какво е казъл Учителя за Пирин?

Благодаря ви предварително.

Няма лошо щом се интересуваш, но мене ми е по-интересно какво значение има това за теб - дали е степенувал планините по величие и енергия! В която планина се усещаш най-близо до Бог или каквото и да е там, тя е твоята планина. Как може точно тая преценка да е от тежест? И нима това, че Пирин има слаби вибрации да речем според някого я прави по-малко планина от Рила? Така ли? Нищо подобно! Къде, как и колко усещаш свежия вкус на свободата - там е силна енергията!
Линк към коментар
Share on other sites

Не си спомням дали съм го чела лично някъде, или по-скоро съм го чувала от последователи на Учителя, че Учителя е казвал за Пирин, че е по-електрична планина и не на всеки тези енергии му се отразяват добре! И то си е логично, Пирин наистина е по-стръмна, остра планина. Изисква доста по-добра физическа и психическа подготовка! Съгласна съм с Viva Caselli

В която планина се усещаш най-близо до Бог или каквото и да е там, тя е твоята планина. Как може точно тая преценка да е от тежест? И нима това, че Пирин има слаби вибрации да речем според някого я прави по-малко планина от Рила? Така ли? Нищо подобно! Къде, как и колко усещаш свежия вкус на свободата - там е силна енергията!

Няма лошо да се интересуваме какво Учителя е казал за Пирин, но нека не приемаме думите му за закон и догма! Все пак Учителя за всичко ни съветва да опитваме сами!! За едни Пирин е прекрасна за други страшна и в това няма нищо лошо! Аз самата имам и прекрасни и страшни преживявания в Пирин, но като се замисля и в Рила съм брала бая страх...

Всяка планина има различно излъчване и ни учи на различни неща!

Редактирано от mochito
Линк към коментар
Share on other sites

Ee най-накрая, благодаря ви за отговорите! отдавна чакам някаква информация.

Интересно ми е защото съм чел че Мусала бил върхът на себепожертването (или себеотричането не си спомням точната дума) и ме интересува какви са другите върхове.

Сега живея в Германия и лятото правех чести разходки из тукашните Алпи, и ми направи много впечатление колко са ръбати и остри, на места се минава само по забити стоманени колове, стълбички в отвесни скали или въжета, после самите пътечки които са по на високо са от едри натрошени камъни по които едвам се върви, или много стръмни скали. И си мисля, всъщност колко лесна е "проектирана" Мусала сякаш нарочно за да ходят хора по-нея там може да отидеш и по чехли ако е топло, и разбрах всъщност колко ми е харесвала.

За Пирин съм срещал някъде че Учителя я сравнява с едното полушарие на мозъка, а Рила с другото.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...