Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Рейки - какво представлява


Recommended Posts

Здравейте,

Много бих искала да науча рейки, не знам дали това би било възможно в България, известна ли ви е школа за научаване на рейки у нас?

Виждала съм вече литература на тази тема, но ученето от книги едва ли е най-успешният подход.

Благодаря предварително за съвета.

:sorcerer:

Ели

Линк към коментар
Share on other sites

Guest Кристиян

Има възможности за рейки обучение у нас. Провеждат се курсове и инициации в съответните нива на рейки. А Освен рейки, у нас също са развити и каруна рейки, кундалини рейки, сейким и неговите варианти, шамбала- всички те са енергийни системи за духовно усъвършенстване, при които се използва универсалната енергия на външния праничен поток (има и вътрешен праничен поток, който човек сам може да изгради и използва, т.е. лична енергия, лична ки/чи).

http://zashto-kak.hit.bg/reiki.htm

Лично аз практикувам и рейки, и кундалини рейки, и шамбала, както и някои други енергийни системи които не са популярни и известни, и със сигурност мога да кажа, че рейки инициациите, реки-лечителите и рейки-учителите, честно пъти са доста "неграмотни" в енергийно отношение хора, които вместо да помагат на себе си и на хората вредят и стават жертва на енергийно замърсяване, обсебване, изсмукване...

Зяатова, за предпочитане е човек преди да бъде иницииран да може да работи със своята собствена енергия, да е успял да хармонизира своята енергия, по меридиани или чакри, да проучи онзи, който би му направил настройката, дори е повече от задължително да може да "види" що за енергия ползва този рейки-учител, дали е хармонична на него личност, и едва тогава да пристъпи към подобна клачка...А може и да се самоинициира....тук не искам да навлизам подробно, самоиницииране означава получаване на инициация (посвещение, благословия), но не от друг физически човек- това са т.нар. храмови инициации, които за ученикът в християнството могат да бъдат направени от Учителя Беинса Дуно, могат да бъдат направени от Апостол, към който ученикът е енергийно синхронизиран като личност, или дори от Христос, възможно е да има и последвашщи инициации, които да бъдат от типа на мистерийните посвещения, които се осъществяват от Духа- това са инициациите в Шамбала, или както също е известна като Универсално Братство, Братство на Христовата Светлина (Бялото Братство е отделно, то принадлижи към Универсалното Братство, но не се идентифицира с него).

Такива инициации са за прадпочитане, защото човек не би могъл да прецени дали трябва или не трябва да работи с рейки или друга подобна система. Засега масовото разпространение на рейки моди само да енергиен вандализъм, и се разпространява или на комерсиален принцип, или на принципа безплатно- настройвай и бягай от отговорност...

За да бъде човек Лечител, трябва да бъде посочен за такъв,

Линк към коментар
Share on other sites

Много благодаря за пълния отговор. Аз съм студентка във Франция , живях две години и в Англия, където Рейки и всички алтернативни форми на лечение са популярни и развити на доста високо ниво. По отношение на обучението в БГ имам някои резерви, които изглежда са напълно основателни.

Аз се насочих първо към Рейки центъра в София, не знам каква е репутацията му. С кого работи ти в началото?/надявам се, че мога да "говоря" на "ти" :)/ Познаваш ли лично хората в алианса?

Знам със сигурност, че искам да направя това обучение най-сериозно и по най-добрия и сигурен начин. Не искам да е на всяка цена. Ако намеря подходящия човек- чудесно, ако не-не е било писано.

Мир и Светлина,

Елица

Линк към коментар
Share on other sites

Guest Кристиян

Познавам Иван Кацаров, и от него съм получил рейки настройка, но той практикува и редица други системи като каруна-рейки, сейким и други, другите не ги познавам- някои съм чувал, други вероятно индиректно познавам чрез други хора.

Преди рейки обаче съм разработвал личната си енергийна система доколкото мога да се справя и науча, защото личните проблеми които ми причиняваха проблеми бяха свързани основно с доста голямо количество лична енергия, която не знаех как да използвам, изразходвам и насочвам, вследствие на което се получава блокаж, дисбаланс, и определено излишъкът създава доста болка на всякакво ниво.

От много време не използвам рейки, т.е. не ползвам нищо от тази система.

Използвам методи, които не съм получил от физически човек, и това е напълно достатъчно за споменаване.

От много време наблюдавам разпространението и употребата на рейки и сходните системи, и не е проблем да се "види" степента на замърсеност в различните направления, школи, рейки-учители, рейки-лечители. Световната асоциация по рейки също не е нещо чисто, това че е узаконена и легитимна не означава че функционира спазвайки законите на Творението..

Редица книги на рейки-автори са пълни с доста неща, от типа на "измислици-премислици". Всъщност, всич(ки се свързват с нещо, но никой не знае с какво точно се свързва, какъв е неговия субстрат...или пък е есенция..? Има разлика между субстрат и есенция, а и рейки все пак е материя, независимо колко фина е тя- има форма...но никъде не е описана, нито някой е уточнил що е това Източник на рейки- Божествен Източник-Универсален източник...Често рейки се явява досущ като сноп ярка светлина, който осветява сцената..на която дяволът танцува степ...така че има различни рейки егрегори, в които са намесени много други неща, нелегитимни (вампирски) енергийни отношения...Най-често рейки, което се практикува от масата рейки-мастери и рейки-ученици е подобно на това, да се опиташ да "канализираш" светлината отразена в огледалото...няма да обяснявам какво означава това..Всъщност, ако започна да изреждам грешките, неправилното отношение, незнанието, вредите, последствията, едва ли бих се поместил в един доста дебел том...но и нямам намерение да го правя.

Има хора, които з наят за какво става въпрос, благодарение на тях успях да не се класифицирам за побъркан или откачен...въпреки че докато се появят измитна доста време...в което трябваше да устоя или да се подам на натиска, съмнението и заблудите..

Ако искаш да изучаваш подобна система, на първо място трябва да имаш много познания за ки/чи/прана и т.н. и много опит- човек може да произвежда такава, и да работи с нея, може да развие своите сетива и надсетива дори, че и нови сетива да се появят, с които да може да разпознава това, което циркулира в него, да има съзнание за това какво е, как е устроено, как се произвежда, как функционира..Външния ки/чи/ци/прана поток е устроен напълно по същия начин, но едва когато човек има опит със собствената си ки, тогава може да различава нещата..

Представете си, човек има енергиен проблем, има астрални натрапени същности, или дори на много по-високи от астралното ниво..Те какво търсят от човека? Енергия, т.е. паразитират. Рейки не може да лекува подобни неща, рейки савмо "отваря" енергийната система на човек, подобно на разтварянето на цветето, и какво се получава? Тези паразитни същности се хранят с рейки, не изчезват а нарастват и се превръщат в нещо много по-мащабно...Имам сетивността да различавам подобни неща, и честно казано, доста от практикуващите лечители и мастери представляват вместо пример за здраве, енергийна бомба, или сравнено с физическо състояние- прединфарктно или прединсултно състояние, което вече е факт на фините нива, остава му само да се прояви и физически...

Ето защо, къде и да е по света, това лечебно средство отдавна вече е в същото състояние като въздуха, като водата, като земята...т.е. отровено от човешката намеса, човешкото незнание, човешката глупост, алчност, или накратко-невежество...

Това мога да кажа. Но, не бих могъл да зная тези неща ако нямах все пак рейки настройки...така че, нека всеки да прецени колко сила и енергия има, и дали те ще му стигнат да се избави в случай, че започне да затъва...

Моето мнение е това, че човек не трябва да търси физически рейки-учители, ако целта е духовмно усъвършенстване, човек трябва да търси своя Учител, да търси Божественото- и то му се изявява след като си премине изпитите...

А що за изпити семинават- различни...Например, навлизате в дълбоко съзнателно състояние (аз не употребявам думата медитация, предпочитам съзерцание), на дълбоко съзерцание, и попадате точно при Учителя- например Беинса Дуно, и искате да кажете нещо, да поздравите...виждате Учители, братя и сестри...но никой не ви зцзабелязва, дори сякаш нарочно ви гледат из под вежди....и от погледа разбирате, че просто трябва да се разкарате...и така, натъжен и скърбящ, се оттегляте от това състояние...Представете си сега, че няколко години се случва точно това- кой би издържал и би съхранил любовта, вярата , уважението и почитта си към Учителя?...Ако търсещия съхрани всичко това, и въпреки мълчаливото "прогонване" запази чистотата на намерението си, силата на желанието си, и невъзмутимостта на духа си...след три години например, попадайки за пореден път сред Учителите...ще бъде изненадан- ще го поканят, ще му дадат една дреха (специална), ще му прочетат името (не това с което се назовава от родителите си), и ще го запишат в училище...е, тогава всичкото тихо и мълчаливо страдание и болка, които сме понесли само в сърцето, с онова чувство "Както е решил Бог, така става", тогава има голяма радост, и за човека настъпва момента, в който ще трябва да се раздели със съществуването си, и с живота в тъмнина и заблуда, и да започне да живее в реалността, да учи и да полага изпити...Това е, което според мен би следвало да води човека към еволюционно по-високо стъпало....Защото има разлика между извисяването и безсмъртието (т.е. възкръсването), и тук човек няма ни най-малко нито възможност, нито воля да направи нещо в това отношение, нито има право на избор...Всеки може да опита, и да се убеди сам.

Именно тези липси ме накараха да си задаваммножество въпроси, и да не спирам докато не получа отговорите...и получих...и още има да получавам, когато му дойде времето, и ако му дойде времето...

И в тази насока разбрах много важни неща и за лечението като процес....Може да се лекува само онзи човек, който ако го върнеш, или го изгониш, при това 100 пъти, пак да дойде при лечителя и да помоли за лечение, да е готов да продаде всичко коетоп ритежава, само и само да бъде здрав....А какво става в наши дни- или сами лечителите се рекламират, и търсят пациенти, или пък, ако някой откаже или върне болния човек, болният не стига че е с единия крак в ковчега си, но си позволява и лукса да се обиди, или да намрази дори онзи коайто го е отпратил...и наум не му идва, че го изпитват....Истината е тази, че болният човек е длъжник пред всички здрави, включително и пред лечителя, включително и пред Бога, а не е обратното...

Линк към коментар
Share on other sites

  • 5 months later...

Рейки

жизнена и духовна енергия

РЕЙКИ - съкровенно изкуство за постигане на щастие; чудодейно избавление от всички болести; изкуство за усъвършенствуване на духа и тялото.

Д-р Микао Усуи

РЕЙКИ е японска дума състой се от два иероглифа РЕЙ - дух, душа, безграничност, разум, свещен,чуден /13 значения в японския речник/ и КИ - жизнената енергия протичаща през цялата вселена / в разлечните учения се среща като КИ, ЧИ, ЦИ, ПРАНА, ДУХ и др./ заедно означават : УНИВЕРСАЛНА /всеобхватна, безгранична и разумна/ ЖИЗНЕНА И ДУХОВНА ЕНЕРГИЯ, ПРОНИЗВАЩА И ИЗПЪЛВАЩА ВСИЧКО ВЪВ ВСЕЛЕНАТА.

Това е вид лечение чрез полагане на ръце, което е било известно и прилагано преди хиляди години от редица древни народи - китайци, индуси, тибетци, египтяни, еврей и други. Рейки е много древно целително изкуство, преоткрито за съвременния свят от японския монах Микао Усуи в древни тибетски сутри.

М. Усуи не могъл да си отговори на въпросите как Буда, Христос и техните ученици са могли да изцеляват всякакви недъзи и защо тези възможности са били загубени. Тогава той решил да отдаде целия си живот за намиране на изгубеното учение. Прочитайки всичко което намира по тези въпроси в библиотеките в Киото и Токио убеждението, че има такива способи се затвърждава.

След дълго търсене, изучаваики древни езици за да прочете в оргинал множество древни ръкописи на японски, китаиски и санскритски той прочел в древни тибетски сутри таината на забравеното изкуство. Усуи имал знание но трябвало отнякъде да придобие силата - енергията, затова той се изкачил в свещената планина Курама в "точката на силата" и започнал 21 дена медитация и пости. Преди зазоряване на 21-вия ден ярък мощен сноп светлина и енергия се спуснали от небето към него, към третото око /центъра на челото/, Усуи започнал да вижда хиляди малки светещи с всички цветове на дъгата балончета и символите на Рейки. Всеки символ се появявал пред него, като на екран изрисуван с ярка виолетова светлина и той получавал необходимото прозрение за него. Това било неговата НАСТРОЙКА за Рейки. Микао Усуи възкликнал "Да, аз си спомних!", от този момент той можел да изцелява и предава знанието за съкровенното изуство Рейки /около 1914-1915 год/.

След като придобил великата дарба Микао Усуи се заврнал в своя дом. За да може официално да практикува и преподава Рейки, според Японските закони в продължение на 7 години той лекувал и доказвал своето умение с множество болни. След указания срок Усуи представил пред правителствените власти събраните доказателства, наблюдения, история на заболяванията и резултатите от лечението на свойте пациенти и през 1922 година получил официално разрешително. Наскоро след това той открил в Токио своя школа.

Рейки принципи.

Съкровенно изкуство за постигане на щастие.

Чудодейно избавление от всички болести.

Точно днес не се ядосвай.

Не се тревожи, а се изпълни с благодарност.

Отдай се напълно на работата си.

Бъди добър към хората.

Всяка сутрин и вечер събирай ръце за молитва, нека словата, пройзнесени от твойте устни, бъде молитвата на твоето сърце.

Усуи Рейки е изкуство за усъвършенствуване на тялото и ума. Микао Усуи.

Въздействието на Рейки.

- Рейки увеличава потенцала на жизнената енергия и интензивността на аурата - дава енергия на всички органи и системи в организма, което ги привежда в естественото им енергиино и функционално състояние на Здраве.

- Рейки активизира очистителните процеси в организма и стремежът му да изхвърли всичко ненужно: токсини, чужди тела и енергии, вредни вълни от различен пройзход и др.

- Рейки създава баланс на енергиите в Чакрите и Аурата, което е особено важно както за физическото и душевното здраве така и за благополучието. Увеличаването на енергииния потенциал и баланс в чакрите и аурата спомага за освобождаването от стрес и кодировки /подсъзнателни записи или енергиини структури в аурата/.

- Рейки спомага за освобождавание от отрицателни емоций, мисли и чувства, който са един от главните причини за блокиране и разбалансиране на енергиите. Помага да се справим с вредни навици и привички.

- Рейки помага по-леко да се преодоляват всякакви кризисни ситуации. Създава Хармония и Любов в междуличносните отношения в семеиството, в работния колектив и др. Увеличава съзидателността и нивото на съзнателно възприятие.

- Рейки е напълно безопасно, както за приемащия Рейки така и за целителя /през него преминава огромен поток от енергия и когато и колкото му е необходимо остава в него/. Това е най-бързото и лесно за усвояване учение. Рейки няма никаква религиозна насоченост и не противоречи на никое рилигиозно вярване. Не изисква никакви режими, диети, упражнения, ритуали, отказване от любими неща и др.

- Рейки е предимно ЦЕЛИТЕЛНО изкуство, под целителсво и изцеление би следвало да се разбира привеждане на всичките елементи на физическото и финните тела в цялост - хармония, баланс - в естественото им заложено от природата /Бога/ състояние. Рейки не отрича и не е в конфликт с многобройните лечебни методи и с официалната медицина.

- С Рейки може да се помага - въздейства от растояние /дистонционно/ на хора, животни, растения; на определени ситуация или събитие; на определен проблем, както сегашен така и в миналото; на миналото ни и на бъдещето ни.

:):yinyang:

източник: например ТУК

Линк към коментар
Share on other sites

В България има много Рейки-учители. Провеждат се много курсове. Преди време изкарах първо ниво на Рейки, но не го практикувам в момента.

Линк към коментар
Share on other sites

И аз имам първо ниво и не го практикувам, но не знам дали и трябва. Защото винаги, когато лекавам някого с енергия получавам усещане, че върша нещо нередно. Ако използвам всякакви други методи - това усещане не се появява. Според някои това е предразсъдък и "блокаж", който трябва да "разчиствя", а според други - навременно предупреждение да не го правя. Много хора се чувстват добре като практикуващи и получаващи тази енергия, но се питам дали това не е непозволена намеса в кармата, която по-късно се изплаща с лихвите? Например едно момиче, живеещо в чужбина, сподели, че всичко е вървяло идеално до известно време - а тя е вече 3 ниво - и после изведнъж е развило много тежки признаци на психоза с 1 милион признаци... Просто съм объркан засега по въпроса, но продължавам да го проучвам.

Линк към коментар
Share on other sites

но се питам дали това не е непозволена намеса в кармата, която по-късно се изплаща с лихвите? Например едно момиче, живеещо в чужбина, сподели, че всичко е вървяло идеално до известно време - а тя е вече 3 ниво - и после изведнъж е развило много тежки признаци на психоза с 1 милион признаци... Просто съм объркан засега по въпроса, но продължавам да го проучвам.

Още на курса почувствах, че това не е за мен. Затова отказах второ ниво и не го практикувам. Имам една позната, която след курс по Рейки, получи силно сърцебиене и други сърдечни проблеми. Явно не е за всеки. Има хора обаче, които отдавна работят с тази енергия и са в прекрасна кондиция, успешни в живота хора. Използвам Рейки само върху себе си, и то извънредно рядко-само ако имам някаква болка, то я успокоява.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте,

За мен рейки е вълшебство, нещото, в което се влюбих и без което не бих искала да живея. Помага ми непрекъснато - на физ. и духовно ниво, във всичко. В същност, аз просто живея с него.

Използвала Чигун, китайски масаж,хранолечение, прочистване на организма по Малахов, упражненията на М.Гогулан , системата на Норбеков, кристалотерапия, чела съм много езотерична литература - Л.Хей, Лиз Бурбо, Симонтон, Б.Сийгъл, харесвам П.Брег, чела съм много от Свияш, Жикаренцев,Ог мандино, Д.Чопра,Симорон.., мастер Рейки съм в Тера-Май, традиционно, Каруна рейки и имам много други настройки.

Мисля, че когато човек търси, намира. Усъвършенства се с всяка прочетена книга, с всеки преминат курс и всяка получена настройка, чувствителността му се увеличава и светофарите започват да светят за него със зелена светлина.В пряк и преносен смисъл.Не всичките знания, които съм получила, са за мен, някои се оказаха чужди и не ги и споменавам, други ползвам умерено, трети доизучавам.И през всичкото това време с Рейки не се разделям.Никого не убеждавам - просто хората около мен виждат, че нещата стават, че "по моите начини" хапчетата стават излишни, а на човек му става леко на душата.

Рейки е моят път , моята любов/ но ползвам и всичко друго, което ми харесва и смятам за нужно и полезно/.

Има много пътища към върха, към една и съща цел. И всеки трябва да търси своя.

На всички пожелавам да търсят и да намерят своето нещо !

Важното е във всеки момент да си не само спокоен и уравновесен, но да си на гребена на вълната.

Успех!

Линк към коментар
Share on other sites

Добре, че си го казваш - "за мен", това е много важно уточнение. Също както някои превъзнасят, а други анатемосват гладуването. И проблемът щеше да е не толкова тревожен, ако единствено неправилното практикуване беше причината за трагедиите. но има много случаи, когато уж всичко върви наред - и изведнъж... Явно е необходимо продължително и широкомащабно наблюдение, за да се установи по-цялостнта картина по тези въпроси.

Линк към коментар
Share on other sites

Енергетичната намеса не премахва причината за болестта! Но е по-добра намеса от хапчетата например! И ако лечителят е добър - облекчава болния. А и е част от самия жизнен път на лечителя към себеразвитие! Висшите нива на Рейки са чиста магия - дистанционно енерго - информационно въздействие.

От известно време се колебая дали да не мина нивата по Рейки. Спира ме именно прекалената му разпространеност, комерсиалност и това, че се приема, че за един или дву дневен семинар се приема едно ниво... В Чигун един цял живот не стига за Истински прогрес... Мога съотнеса Рейки към Чигун така, както Сахаджа Йога към тази, другата, интегрална йога, която изисква дори не само един живот на работа и устрем...

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Здравей Нунка, това е сайта на Български Рейки Алианс www.viaanima.dir.bg.

Има изписани много редове относно РЕЙКИ, затова на www.google.bg, можеш да напишеш РЕЙКИ и ти пожелавам приятно четене.

Относно обучение и курсове - www.viaanima.dir.bg. :angel:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Енергетичната намеса не премахва причината за болестта! Но е по-добра намеса от хапчетата например! И ако лечителят е добър - облекчава болния. А и е част от самия жизнен път на лечителя към себеразвитие! Висшите нива на Рейки са чиста магия - дистанционно енерго - информационно въздействие.

... В Чигун един цял живот не стига за Истински прогрес.....

Подчертаното изречение ме заинтригува, а не искам да си го тълкувам произволно. :hmmmmm:

Линк към коментар
Share on other sites

Кое нещо, което правим, не е част от нашето развитие? Това за магията не ми се понрави много, ама всеки има право да си мисли, каквото иска, вкл. и да се самозаблуждава. Рейки е лечение от сърцето. Ако човек намеси своята воля и логика в това, което прави, вече не е Рейки, а собствената му глупост, която го води към глухата улица - със или без знанието му.

Нищо не се постига лесно в Рейки. Посвещението не значи нищо. То е само едно начало на един път, вкл. на изчистване. Човекът може да издържи или да не издържи. И това може да трае години. Но ако човекът е бил много чист, може и много по-малко да трае. Всичко е относително. По такива външни неща не може да се оценява.

За комерсиалното съм съгласна. Но има и некомерсиално. Който каквото търси това намира.

Редактирано от azbuki
Линк към коментар
Share on other sites

Магът е посветеният!

Магия не е лоша дума, напротив - магия е всичко около и в нас, когато не е осмислено, непонятно и чуждо, неосъзнато. За посветеният чудото се превръща в знание. В същина.

Линк към коментар
Share on other sites

В Рейки лечителят е само канал. Той приема през него да протече целебната енергия към получаващия. Но не той решава как това да стане (което се има предвид под магия обикновено - волево въздействие върху естествените процеси, често диктувано от егоистични помисли). Ако човекът, приемащ лечението, е една твърда, непроницаема буца енергийно (има такива хора и това говори за много сериозни проблеми), нищо няма да поеме. Лечение вероятно има, но за него лечителят не може да посредничи. Ако лечителят въпреки това се опита да въздейства на "буцата", той нарушава естествения закон и закона за свободната воля. И това вече не го прави с Рейки, а със собствената си енергия, което не е много умно. Има хора обаче, които са много пропускливи. Като положиш ръка и теква моментално и много силно. Няма блокада.

Спомням си как опитвах да лекувам кучето на една приятелка. Животните обикновено са страшно отворени към Рейки, котките направо примират в ръцете ми, но това животно беше точно една такава буца на усещане, непробиваема. Лежа, лежа, пък даже стана и си отиде от мен. Казах тогава, че отказва лечението по някаква причина. След известно време кучето почина. Както пише Даян Стейн, понякога животните доброволно приемат карма от стопаните си, за да им помогнат в тежки моменти. Те се жертват за тях и тъй като са направили този избор, не приемат да бъдат лекувани.

Редактирано от azbuki
Линк към коментар
Share on other sites

Преди години имахме едно коте, Джипси. Синът ми е с астма и след втората седмица направи алергия към котето, получи конюнктивит, кихаше, кашляше, задушаваше се. Наложи се да пуснем котето навън. То си намери други стопани, но после отново бе на улицата. Една сутрин отивах към магазина. Видях го пред блока и реших, че първо ще отида за хляб, а после ще му донеса храна. Погалих го по главичката, откъм едното оче. Когато се връщах след минути, намерих го умряло, ударено от кола на пътя, точно там, където го погалих. Стана ми много мъчно, почувствах се виновна за това. Наша приятелка каза - радвай се, че не се случи нещо с децата ти, да са ти живи и здрави. :3d_130:

Редактирано от latina
Линк към коментар
Share on other sites

Здавейте,прочетох различни мнения относно Рейки и дори се учудвам, че на някой им влияе не добре.(не оспорвам)

Мисля,че Рейки може да се ползва само с добри цели и намерения.Най вече намерения,а когато енергията минава и през сърцето сякаш тя се усилва стократно- стават чудеса.Казвам го от краткия си опит с Рейки.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 months later...

Здравейте,

Аз вече имам второ ниво на рейки но не практикувам.След инициацията получих емоционална криза, която продължи известно време.Не бях изпадала до сега в такова силно негативно състояние и много трудно ми беше да излезна от него.Моя приятелка също се инициира второ ниво и при нея беше същото.Искам да питам нормално ли е това, възможно ли е инициацията да не е протекла добре, като се има в напредвид, че и учителят който ме инициира ми беше неприятен и изпитвах раздразнение от присъствието му.

Линк към коментар
Share on other sites

Ами според мен отговорът ти е ясен и ти сама си дала отговор с въпроса си.

Линк към коментар
Share on other sites

КАКВО Е РЕЙКИ

Изкуството да лекуваш с полагане на ръце е познато още от дълбока древност.

Хората го правят от зората на човечеството. Това е един природен инстинкт - да положиш ръце върху болното място, върху някой, който не се чувства добре.

Когато дете се нарани, често майката полага ръце на нараненото място.

Човешкото докосване носи лечебна сила и любов.

Енергията, която се отдава по този начин, ни е известна с много имена.

В Китай тя е “чи”, за индийците е “прана”, в Япония я наричат Kи.

Рейки е и система за енергийно лечение и просветление, която ни позволява по един безлекарствен и природосъобразен начин да лекуваме себе си и хората около нас.

Една древна и проста система за лечение чрез полагане на ръце. Това е нещо, което всеки може лесно да научи и използва. Необходимо е само желание, след което остава да се получи инициация от Рейки учител (мастер).

Рейки е енергията на баланса и хармонията и здравето.

Рейки работи на всички нива - лекува физическото тяло, чувствата и подсъзнанието, мислите и съзнанието, лекува душата.

Изчиства тялото от “негативните” натрупвания и го зарежда с нова енергия.

Изследвания в областта на вибрационната медицина доказват, че Рейки действа благотворно и ускорява възстановяването, например след нараняване; понижава кръвното налягане; отстранява стреса и всички негови последствия, работи успешно за контрол над болката - всичко това се явява резултат на стимулираните естествените оздравителни способности на организма.

Самата дума Рейки представлява два японски йероглифа Рей и Ки, където Рей е вселенски, божествен и Ки е енергия, дух, сила на живота.

Двата йероглифа, взети заедно, означават и просветление - сливането на Универсалната енергия и индивида.

Енергията Рейки лекува човека цялостно.

Например, ако се лекува мигрена, Рейки може да повлияе на други органи и равнища, макар ръцете на лечителя да са върху болното място.

Рейки е най-широко разпространената форма на енергийно лечение, чрез непосредствено прилагане на енергията, през ръцете на лечителя, който е само “канал” за фината енергия Рейки.

Когато започнете да практикувате, може да докоснете неща, които не сте вярвали, че ще видите или усетите преди. Някой усещат по-силно от други. Можете да почувствате сърцето в дланите си да пулсира и всеки път, когато положите ръце върху себе си или някой друг, Рейки ще протече.

Самата енергия има разум и “знае” къде да отиде, така че няма възможност да се сгреши. Рейки сама открива болното място и се насочва към него за да го излекува.

Рейки е способна да излекува всичко, защото работи на изключително фундаментални нива. Единствената граница, която може да бъде поставена, е желанието на лекувания. Така самата дума лечение придобива един нов смисъл.

Широко разпространеното схващане е това за лечение на симптомите. Другото, което използват Рейки практикуващите е “връщане” към изначалното състояние на цялост и пълнота.

Има едно идеално състояние, което е присъщо за всеки един от нас, което е най-висшето изражение на това кои сме в действителност. В този смисъл болката и болестта идват именно от разликата между моментното и идеалното състояние на пациента. Лечението в този контекст е довеждането на човек до възможно най-близко до идеалното му проявление на самия него - това става с помощта на Рейки.

Във всяко лечение, основна цел е да се открият ограниченията, да се разпознае модела, по който те работят, да се открие откъде идва въпросния негативен модел и да се трансформира.

Рейки работи, като дава на човек достатъчно енергия, за да направи крачка нагоре, за да види нещата и да има кураж да ги преодолее сам.

Живота ни е постоянен поток от определени модели. Понякога се получава така, че самият човек спира лечението. Въпрос на личен избор е дали индивида ще приеме да запази зловредните модели или ще ги освободи и ще опита с нови, които са в по-тясна връзка с неговия висш Аз. Във всеки един момент ние сами градим живота си на база изборите, които правим, или не правим.

Но Рейки е не само за тези, които искат да станат лечители, то е и за хората, които просто желаят да избавят себе си от някоя болежка, болест или евентуално да помогнат на свои близки.

Рейки е и за тези, които търсят едно по пълно разбиране на себе си, които търсят пътя към светлината…

Чрез акта на инициацията (посвещението), който може да бъде извършен само от Рейки мастер (учител), става възможно човек да лекува себе си, както на физическо, така и на духовно ниво. Това е прекрасен начин да сложите край на стари навици и пристрастености, да изцелите себе си на ментално и емоционално ниво.

Хора, които страдат от перманентно влошено здраве, или са психически дестабилизирани, могат да си помогнат чрез Рейки. Самолечението чрез този природосъобразен и безлекарствен мотод е изключително ефективно.

Използвайки Рейки за да излекувате определен проблем, това често води и до разрешаването на друг проблем. Болката, например, се усеща в напълно различно място от мястото. където е локализирано заболяването.

Главоболието, например е често причинено от емоционален стрес. Така лекувайки главоболието, вие се освобождавате и от стреса. Трябва да бъде отбелязано, че повечето от физическите заболявания имат за първопричина заболявания на метафизично ниво (емоционалното и менталното тяло).

Когато изкореним причината, нещата бързо се оправят.

Рейки помага също така и на здравите хора при решението на техните житейски проблеми и ускорява духовното им развитие.

Като цяло, Рейки е деликатна, неагресивна техника за самолечение и лечение, една холистична система за балансиране и хармонизиране на човек, която работи като стимулира естествените оздравителни способности на организма – затова постиганите резултати граничат с чудо.

Системата Усуи Рейки (т. нар. Традиционно Рейки, което е най-разпространеното) се изучава в три нива, които ние наричаме Рейки 1, Рейки 2 и Рейки 3.

РЕЙКИ 1

Това ниво дава възможност на човека да лекува себе си и други хора, чрез полагане на ръцете си върху определени позиции по тялото. Чрез ритуала на посвещение човека концентрира в себе си и предава чрез ръцете си лечебната Рейки-енергия.

РЕЙКИ 2

Това ниво позволява, след допълнителна настройка от Рейки- учител, човека да се превърне в още по-мощен проводник на енергия Рейки и заедно с въвеждането на определени свещени символи да изпраща тази енергия на разстояние през времето и пространството, т.е ще може да лекува и от разстояние.

Освен това човек вече може да лекува не само физическото тяло, но и емоционалното (чувствата и подсъзнанието) и менталното (съзнанието и мисловните модели), както и може да работи с някой кармични структури.

РЕЙКИ "ПЛЮС"

Това е специален курс разработен от БГ Рейки Алианс, в който курсистете научават усъвършенствени техники за самолечение и лечение. Изучават основните закономерности на Енергодинамиката и Психодинамиката, като по този начин изкллючително прецизно могат да бъдат определени първопричините за всеки проблем, както и да бъдат изготвени програми за тяхното осъзнаване и освобождаване-което води до излекуване.

Изучава се и енергийна (астрална) хирургия и много други.

РЕЙКИ 3

Това е мастерското ниво - нивото на учителя. ТУК човек получава още по- силна енергия и е в състояние сам да обучава и предава настройки на други хора, посредством свещения ритуал на посвещението, с други думи ученика се превръща в учител.

Човек, получил степен Рейки 3 (Рейки мастер) може да лекува на всички нива: физическо, емоционално, ментално и духовно (духа и душата), може да работи с всички кармични структури.

Линк към коментар
Share on other sites

И още нещо като допълнение: тъй като вибрациите се променят постоянно и са много високи сега в сравнение с една година назад, то настройката за Рейки също се променя. Промяната е в добавянето на допълнителни символи.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте,

Аз вече имам второ ниво на рейки но не практикувам.След инициацията получих емоционална криза, която продължи известно време.Не бях изпадала до сега в такова силно негативно състояние и много трудно ми беше да излезна от него.Моя приятелка също се инициира второ ниво и при нея беше същото.Искам да питам нормално ли е това, възможно ли е инициацията да не е протекла добре, като се има в напредвид, че и учителят който ме инициира ми беше неприятен и изпитвах раздразнение от присъствието му.

Чувала съм,че доста хора като теб след инициация изпитват известен дискомфорт,ако мога така да го нарека.Мисля,че дори това е естествено за да може един вид организма да се настрои.А що се отнася до това,че Учителя не ти е бил приятен,това значи ,че не е бил подходящият учител за теб,просто е трябвало да вярваш повече на интуицията си,не забравяй,че тя никога не ни подвежда.Всичко това не бива да те обезсърчава,а напротив,стига да имаш желание да помагаш на себе си и на околните.

Аз лично не съм минавала през такова състояние ,може би защото не съм инициирана от човек."Знаците" ми бяха "вградени" по време на сън по цялата дължина на гръбнака.На сутринта първото нещо ,което направи синът ми беше да легне върху гърба ми.

Лично за себе си смятам,че степените не са от огромно значение, дали можеш да лекуваш от разстояние,когато човек има желание да помага и да лекува.Така както молитвата няма степени, нужно е просто да насочим мисълта си,а думите да изгарят минавайки през сърцето.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...