Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Моля за съвет - п.а.


Recommended Posts

добър ДЕН радвам се че открих този сайт дано ми бъде полезен.Вече повече от 3 години съм с ПР в момента пия Лароксин и при нужда Ксанакс но постоянния страх си го имам почти през целия ден.При мен страха е че от това положение имам чувството че ще полудея.Моля ви за съвет ,ходила съм в София при Кирил Сираков той е психятър.Аз съм на 26 години семейна с две прекрасни деца искам да се излекувам от този ат,и да живея пълноценно.Искам също да кажа че поради паник атаките преди 1 години спрях да ходя на работа.И все още немога да намеря сили да съм сред много хора.Благодаря, за отделеното време очаквам вашият съвет.

Линк към коментар
Share on other sites

Таня поздравленя за смелостта да потърсиш помощ и да пишеш тук, сигурна съм че ще получиш голяма подкрепа и добри съвети от съфорумците :)

Аз мога да ти препоръчам да потърсиш повече информация за човешкия ум - източника на проблема, защото както може да създаде проблем и заболяване, така човешкия ум може да ни излекува. Процеса е двупосочен, зависи вече от нашата осъзнатост и как ще решим да се възползваме от научената информация.

Може да потърсиш книгите на Хосе Силва, на много достъпен език в тях се обяснява как човек сам може да контролира ума си и да заложи нови програми на действие, които да ти помогнат в справянето с всеки пролем или състояние. Възможно е ПР да е следствие от нещо, което си преживяла - някакво силно емоционално събитие или стрес, понякога тези неща се натрупват с времето, докато не излязат на повърността по подобен начин.

Ти сама знаеш най-добре през какви етапи е минал живота ти и има ли подобни стресови преживявания. Но всичко това може да бъде освободено и изчистено, простено и оставено в миналото. Методи има различни. Най-ажното е наистина човек да осъзнае че всичко което му с еслучва в живота му е урок, а не негативно преживяване, да приеме нещата каквито са и да продължи вече с тази нова натрупана опитност.

Сигурна съм, че можеш да се справиш с това и да излезеш победител.

Линк към коментар
Share on other sites

Мерси мила, за подкрепата .Паническите атаки започнаха вследствие на аборт но той беше лично по мое желание, затова не виждам смисъл да е от това проблема макар ,че подсъзнателно може да съм го приела по- тежко незнам но след аборта почна всичко и чак до днес. Но този затворнически живот в който избягваш срещи с хора и места е просто ужасен най вече ме тормози мисълта че хората покрай мен също страдат от тази промяна в мен. Имам съпруг и две прекрасни момиченца, за който трябва да имам сили и търпение да се грижа защото те нямат вина за мойте ПА. Очаквам още мнения и съвети на всички успех !

Линк към коментар
Share on other sites

Долното писмо-отговор на аналитичката Валерия Дилова публикувам аз поради някои технически трудности:

"Здравей, Таня, Подобно на теб, много други хора с паническите атаки се чувстват объркани, затрудняват се да назоват причината, породила страховете им, не могат да си припомнят значителното травмиращо събитие, отключило за тях кутията на Пандора, но и те, подобно на теб, пропускат ежедневно повтарящите се, дребни и незначителни на вид, стресиращи преживявания, които ден след ден въздействат върху психиката им и променят възприятието за света и себе си, въздействат върху себеоценката им, обезсилват Аза им, натрупват фон от негативни мисли и чувства.

Появата на страхове и панически състояния са вид защитна реакция на психиката, опит за бягство, за оттегляне от ежедневната битка за оцеляване. С този регрес назад към защитеното време на детско безгрижно съществуване, твоят Аз си сигурява нужната почивка, но колкото по-дълго продължава тя, толкова повече намалява усещането ти за зрялост и способността да се грижиш за себе си сама. Като се самозазиждаш в недостъпна кула, затваряш вратата към света, към близките си и последицата е „този затворнически живот”, от който се оплакваш. Ключът към свободата съществува, той е до теб. Твърдението ти: „най вече ме тормози мисълта, че хората покрай мен също страдат от тази промяна в мен” подсказва къде да го търсиш. Опитай да пренасочиш мислите и енергията си към грижата за тях. Спри да подхранваш нереалистичните си страхове. Майчиният инстинкт е по-силен от инстинкта за самосъхранение. Заложи на майчината любов. Отключи вратата на затвора си, пусни децата си в своя вътрешен свят, започни да отделяш повече време за тях, отколкото за себе си, започни да правиш повече усилия за тях и така ще успееш по-лесно да преодолееш страха за себе си. Промяната ще настъпи, не като бездействаш и се оплакваш, а като правиш усилия да изместиш фокуса на вниманието си от страха за себе си към нуждите на близките ти, които, както сама казваш също страдат от тази промяна в мен”. Не лишавай децата си от детство, не ги превръщай в болногледачи, опитай да станеш за тях отново обичащата грижовна майка, каквото си била, преди да позволиш на страха за себе си, да ги измести от центъра на твоето внимание. Успех!

Валерия Дилова"

Линк към коментар
Share on other sites

Много Ви благодаря за съветите искам да попитам Орлин Баев за хипнозата дали да не се обърна точно към този вид лечение защото досегашното не дава желания от мен ефект. Ако може да ми даде малко повече инфо за хипнозата която той прилага къде, как и горе долу за каква сума става въпрос и колко посещения трябва да направя защото аз съм от Петрич. Успех на всички!

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей, Таня!

Когато работя с човек, аз самия преценявам кога да ползвам релаксация, дишане, визуализация или разговорно мотивиране, анализ, поведенчески методи и т.н. И не толкова преценявам, колкото реагирам според интуицията си. Ако получа заявка: "искам хипноза", обикновено не приемам човека. Първо, защото работя интегрално и оставям сърцето ми да определи кое и кога е подходящо за конкретния човек. Второ, защото такава заявка нерядко означава: "Искам просто да се отърва, по лесния начин...". Но ставащото идва да научи човека на нещо - било то смелост или толерантност или доверие в Себе си и Живота... А заявката "подложи ме на хипноза" звучи като дай ми хапче, за да махна тези гадни преживявания от себе си. Е, да, но не са гадни, а са вик на съществото ти за промяна! Хипнозата наистина е централен метод при овладяване на п.р. Но и осъзнаването на собствения характер, работата по неговата промяна, дефицитите в семейството и живота като цяло, поведенческото предизвикване на страха и развиване на смелост. Всичко това се ползва около ядрото на визуалните/нлп/хипно методи! Та, ако искаш да дойдеш при мен - очаквай и бъди готова на здрава работа, здраво разтърсване и предизвикване на страховете ти, докато се учиш на любяща смелост! Дори при хипнозата не бягаме от страха, а смело скачаме в него и се учим да ползваме енергията му, да го сублимираме до мотивация и радостна смелост!

Относно хипнозата: виж тази статия и чуй тези записи. Няма значение дали ще се нарече хипноза или йога нидра или силва метод или медитация. Паралелите и аналогиите между тези методи са преки и дълбоки! Можеш да чуеш записите на медитации от линка, да усетиш личността ми и си прецениш дали съм "твоя човек"... Имай предвид, че състоянието на медитация/ хипноза се учи, овладява се, подобно плуването. Колкото по-често го правиш, по-добра си в осъзнатото присъствие в алфа и тета вълните на ума си, където препрограмирането се случва сигурно и мощно! Просто остави тялото си напълно спокойно и неподвижно, докато се разтвори и сякаш изчезне и лекичко следвай гласа ми. Ако те засърби или ти се мърда, наблюдавай тези усещания и импулси без да ги задоволяваш, с обич и приемане, докато се разтворят до все по-дълбоката тишина и покой! Нещо важно - моето разбиране за хипноза се различава от това на доста колеги. Аз държа човекът да е напълно съзнателен, а не пасивен и манипулиран. Държа само да подпомагам собственото му светло разширяване на съзнанието му в потъването навътре, не и да го приспивам и манипулирам подсъзнанието му сляпо за него, както се стремят някои...!

Всичко най добро желая на Душата ти!

Редактирано от Орлин Баев
Линк към коментар
Share on other sites

×
×
  • Добави...