Jump to content
Порталът към съзнателен живот

2012 - нумерологичен анализ


Хармония

Recommended Posts

Много се изговори за 2012 г., а ето че тя вече е на прага ни...

Голямата промяна, която се очаква, е заложена в числото 5 (2+1+2=5). Този факт може да се изтълкува като предупреждение да "затегнем коланите", защото различното в живота тепърва предстои. Но неизвестностите в случая идват от това, че тази промяна не може да бъде определена като "положителна" или "отрицателна". Тя е естествен процес в хода на времето, като за едни може да е отговор на въжделенията им, а за други - точно обратното. Основното е в този естествен процес е всеки да запази самообладание, да продължи по пътя си, защото в крайна сметка всяка промяна в живота ни и Вселената изобщо е насочена към балансиране и хармонизиране на вътрешния и външния ни свят.

А тъй като числото 5/2012 има основно значение справедливост и строгост, то изводът е, че всеки в крайна сметка ще получи това, което е заслужил с живота и делата си в рамките на универсалните вселенски връзки. Те включват както отношенията ни с другите, така и отношението ни към красотата, любовта и творчеството изобщо, защото точно това са и основните значения на същинския корен 5 (1+2+3+4+5=15=6), т.е. 6.

От друга страна, ако погледнем 2012 от страна на числото 15, което е носител на добра, но строга карма, то отново ще разберем, че в зависимост от заслугите ни ще бъде справедливо отсъдено да постигнем ярка личностна реализация и да изявим таланта си, за което ще получим и заслуженото признание, или обратното - строгото отсъждане може да е другата страна на 15/6, когато е възможно да загубим и това, което имаме, защото 6 е числото на пълноценността и съвършенството, съвършеното число, което винаги е в равновесие - 2+2+2=6, 3+3=6.

Освен че е 5, 2012 г. е и 20, и 12, а това са числата на идеалната дузина и означава затворен кръг. Годината има 12 месеца, денят 12 часа, зодиакът - 12 знака, а системата на дузината е ярко отпечатана в човешкото мислене, включително и в християнството. Погледнато философски, 12 е числото изразяващо цялата Вселена. Когато Питагор обозначил Бог с числото 1, а материята с 2, то по този начин той изразил Вселената с числото 12 като резултат от съединението на първите две.

Числото 20 е изключително важно в аритметическата система, защото смятането води началото си от 10-те пръста на ръцете и краката, което пък е положило основите на мерните единици, базиращи се на 20.

Когато съединим двете числа 20 и 12, то виждаме, че в известен смисъл става дума за началото на ново летоброене, което със сигурност няма да се базира на представата ни за старото смятане (20). Приложено към Вселената (12), това ново летоброене означава генерална промяна изобщо във Вселената и Космоса.

Но Питагор изразява не само Вселената извън нас с 12, но и Вселената в нас със същото число - светът извън нас и светът в самите нас. Така че Промяната еднакво се отнася и за двете и със сигурност нейният отзвук ще бъде почувстван преди всичко в душите и сърцата ни (вътрешният ни свят), за да променим и отношението си към света, който ни заобикаля (външният свят).

Много древни цивилизации в Африка и Далечния изток използват като база числото 20, така е и при календара на маите. Същността на тяхната система за време се основава на 20, като всеки показател за време в календара им е свързан с това число и тази аритметична система. В календара на маите годината съдържа 360 дни, като тези дни са разделени на отделни отрязъци по 20 дни. Тази разлика с календара, базиращ се на 365 дни, идва от факта, че древната система за летоброене на маите използва цикличността на планетата Венера, където всеки цикъл е с продължителност отговарящ на числото 20. Тъй като именно според този календар през 2012 година, на 21 декември в 11:11 часа приключва 13-ят цикъл в календара на маите, се приема, че ще настъпи краят на света.

Като се абстрахираме от предстоящите астрологични и астрономични събития, предсказвани с изключителна математическа точност на маите, които наистина съвпадат с посочената от тях дата (според учените в един ред със Слънцето ще се подредят планетите Венера, Земя и Марс), то 2012 няма да е "краят", а "началото" на "бурята" (промяната), за която говорят пророци, като Нострадамус.

Тогава 20.12. 2012,

20.12 = 2+0+1+2 = 5 и 2012 = 2+0+2+1 = 5. Събираме двете 5+5 = 10/1

Числото 10/1 символизира ново начало, нов кръг, нов цикъл, Фортуна, добра карма, която подпомага и доброто начало и дава възможност да започнеш нещо ново от нищо, т.е. да успееш дори когато си стигнал дъното.

Така че новото духовно и материално начало, касаещо Вселената (1 и 2/12), предстои. То няма да се базира на старите ни представи за нея и света, както и за самите нас. фактите оставят отново всичко в нашите ръце и нищо не ни се дава наготово - каквото сме заслужили и с това отношение и грижата към планетата ни, към самите нас и другите около нас, това ще получим в замяна.

Източник: списание Всичко за жената, Съни Ламброзо

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 months later...

1941 – тази година хората се намират заклещени. Господ е отпред и отзад. 9 е човекът, който мисли. 4-те в дадения случай е човекът, който прилага. То е седалището, скамейката, на която може да седне и да раздава справедливост. 4-те е закон на справедливостта. 9 е закон на мисълта, главата е. Считайте, че този кръг на 9-те – това е главата – вече умът се е проявил, пуснал е своето действие. 4-те е закон на справедливостта. 1 – това е на Божественото. Хоризонталната линия в 4-те – това е човешкото.

източник

Този анализ на настъпващата 1941 г. намерих случайно в една беседа. Направи ми впечатление, че Учителя поставя акцент върху "заклещването" между единиците (в цялата беседа). Могат да се търсят исторически паралели със събитията през 1941 г., но моят въпрос е за 2012г. Може ли да се интерпретира като "заклещване" между двойки и 0 и 1 между тях и как бихте го изтълкували?

Благодаря предварително!

Линк към коментар
Share on other sites

Донка много интересна находка .Благодаря ти !

И аз наскоро попаднах на нещо интересно по темата за числата, в беседата -За да благовествам.

Сега да се върнем пак към щастливите числа. Най-щастливите числа на света са числата 1, 2 и 3, но да знаете къде да ги турите. Де ще турите числото 1? Ако ги турите така, както се пишат едно след друго, те ще се намират в стълкновение. Колко правят тогава? 6. Ако ги турите в друг ред, а именно 2, 1, 3, те пак образуват 6. В какъвто и ред да ги поставите, те всякога дават сбор 6. Колко пермутации може да образувате от тях? Сега аз разглеждам числата като живисили, които действуват. В дадения случай как може да действува една сила? В един дом бащата трябва да вземе средоточието, майката – от едната му страна, а детето – от другата му страна. Това е в един дом, който майката организира. Тя трябва да постави бащата в центъра, себе си отдясно, а детето си отляво. Когато бащата организира нещата, той трябва да постави майката в центъра, себе си вляво, а синът, детето си отдясно. Когато пък синът организира нещата, как трябва да постъпи той? Всичките противоречия в живота произтичат от факта, че ние не знаем де да поставим някой човек. Майката знаем де да поставим, бащата знаем де да поставим, но когато синът дойде да нарежда нещата, той не знае как да ги нареди. Хайде, сега от мене да замине, аз да ви кажа как синът трябва да нареди нещата. Когато той дойде да нарежда нещата, щом иска да разреши този въпрос, той трябва да си намери вече една приятелка. Тогава той ще тури баща си и майка си в центъра, себе си отдясно, а момата, приятелката си, отляво. И ще станат четири. Това е Питагоровата теория. Числата от 1 до 4, събрани заедно, правят 10. Сега и вие ще прекарате този закон да работи у вас. Как ще работите? Имате дух, ум, сърце и воля. Всички заедно съставят дом. В дадения случай кой е бащата? Бащата е умът. Коя е майката? Сърцето. Кой е синът? Волята. Казват за някой човек, че е без воля. Значи това е дом без деца.

Та, всички погрешки в човешкия живот произтичат все от това, че волята няма приятелка. Като казвам приятелка или приятел, взимам тази дума в най-чист смисъл. Тъй щото, не е достатъчно само да знаеш този закон, но трябва да оперирате с него. Ти можеш да се молиш колкото искаш, но молитвата разбира вътрешна връзка. Като се молиш, същевременно ще говориш на мисълта си: „Така и така ще направиш, така и така ще постъпиш.“

Сега, като чета двата текста -дадения от тебе цитат и този, който помествам, си мисля ,че е много резонен и с положителен отговор твоят въпрос .2012 година е затворена, притисната от числото 2 .Следователно трябва добре да разберем посланието на това число към всички нас

Редактирано от Розалина
Линк към коментар
Share on other sites

Тук намерих интересни идеи също...

И забелязах, че 2012 г. е първата от 11 години насам, в която има само една нула... Може би започва нов период - доста дълъг - периодът 20... Ако в този ред на мисли изолираме и период 201.. , който започна преди 2 години (кризата?) и се очертава да свърши 2020!

Ако приемем двойката като число на сътрудничеството "

приятелството, на духът, на душата, на космическата енергия.", то май заклещването между двойките е зорноволно възпитаване в този дух и прилагането му в човешкия свят...

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...