Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
jul

Активно естествено раждане

Recommended Posts

http://www.youtube.com/watch?v=2ojuS4lke54&feature=player_detailpage

Чували ли сте за раждане под вода?

Е, в България няма как да стане раждане сред делфини...както виждаме на горното видео, но колко ли бъдещи майки са информирани, че официално и у нас може да се ражда под вода?

Моя близка приятелка роди преди няколко години по този начин и ми сподели, че не е изпитала никаква болка, а е почувствала бърза мускулна контракция и бебенцето е излязло - почти като на клипа, но без делфините :) ..без травми за майката и детето. За учудване на останалите бебенцето спеше много спокойно нощем, не се будеше и като цяло нещата протекоха леко и спокойно.

Тук, във форума има хора, които са запознати по-компетентно с активното естествено раждане, както у дома, така и в болнична среда и могат да помогнат с информация и споделен опит.

Редактирано от jul

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
http://www.rodilnitza.com/blog/birth-stories/vulshebno-rajdane-u-doma/, не мога да не се изфукам, че съм част от нещо уникално и то е Родилница. Пускам линк към блога ни. Има разкази на жени с домашни естествени раждания и с болнични такива. Стартираме НПО и каня интересуващи се от проблематиката лекари, акушерки, медицински сестри и психотерапвети за членове. Пишете на лични ако проявите интерес.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Eshavt, поздравявам те за тази инициатива! Прочетох някои неща и ми направи впечатление различната обстановка и особено значението на позата, защото е известно, че легналата поза е някаква безумна приумица, която цели да облекчи работата на лекаря, но увеличава болката и трудностите в раждането на бъдещата майка. Сега ще ви публикувам кратка информация за раждането в Древен Египет - направи ми впечатление, че там също се говори за родилен стол (наречен трон :) ), явно техниката е достатъчно стара и изпитана, и...забравена в днешните родилни зали....

"Ритуалът на раждането е изобразен в барелефи в храмовете на Луксор и Карнак, а подробности намираме отразени в редица разкази. С известни степенни разлики в церемонията, лукса и вниманието, всяка египтянка е раждала по същия начин.

Около жената на фараона застават един жрец лекар и жени жрици, които представляват богинята Изида. Царицата е седнала върху "трона на раждането" (в седнало положение раждали всички жени). Една от жриците отправя следната покана: "Дете, не се движи повече в нейния корем, ела на слънце!" Друга жена поема детето, което идва на бял свят без лекарски манипулации"...

из Древната египетска медицина, Л. Бабинов

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×