Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Експериментите с животни


Guest Христо

Експерименти с животни  

13 гласа

  1. 1. Оправдани ли са опитите с животни ?

    • Категорично да.
      1
    • По - скоро да.
      2
    • Категорично не.
      8
    • По - скоро не.
      0
    • Нямам мнение по въпроса.
      1
    • Зависи от целта.
      3


Recommended Posts

Какво ви е отношението към тях ? Трябва ли да продължат да съществуват ? Ако отговорът ви е отрицателен - веднага ли смятате, че трябва да отпаднат или пък постепенно ? Трябва ли с нещо да се компенсира тяхната липса ? Темата е свързана и с въпроса за свръхнаселеността на планетата, защото опитите с животни служат за производство на лекарства, а лекарствата удължават живота на много хора. Е ли проява на егоизъм това хората да си правят експерименти с животните, за да живеят по - дълго ?

Има експерименти, които според мен са абсолютно ненужни и неоправдани (ако приемем, че е оправдано да се експериментира с цел удължаване и подобряване на човешкия живот) : сещам се за един подобен експеримент - учени изработили специални контактни лещи, които да позволят на ползващите ги да имат постоянен достъп до интернет. Преди това лещите са ползвани върху животни и не са им увредили очите. Според мен експерименти с животните за създаването на подобни джаджи са ненужни, както и проява на голям човешки егоизъм. Ако знаете други експерименти с подобни силно егоистични цели, може да посочите.

Предполагам, че всички лекарства първо се тестват върху животни. Така че всички сме ползвали неща изпробвани върху други видове.

Има ли разлика, във вашето отношение към опитите с животни в миналото ( да речем преди 50 - 60г.), по отношение на тестванията днес и евентуално в бъдеще ?

За други места по света не знам, но поне в Европейския съюз са предприети законодателни мерки за намаляване на експериментите.

Линк към коментар
Share on other sites

Guest Емил от Льонеберя

Има взети мерки за ограничаване на опитите с животни, когато е възможно.

Но не във всички случаи това е възможно.

Опитите с животни са необходими във всички научно-изследователски звена, които са с биологична или биоинженерна насоченост.

Дори и да се работи конкретно по даден проект, който да бихме могли да отнесем като егоистичен, знанието, което се придобива в рамките на изследователския проект излиза извън човешкия егоизъм.

Линк към коментар
Share on other sites

Опитите с животни практически винаги включват изтезанието и убийството им. Целта, каквато и да е тя, не оправдава средствата. Опитите с животни, включващи насилие и убийството им, с цел изследвания, са част от съвременната бездушна наука. А тя пък част от съвременната бездушна политическа, икономическа и социална система, все по-лишена от хуманност, духовност и Любов!

Снощи в една приятелска група си говорих с докторантка по микробиология и генетика, която работи в Белгия. Описа детайлно как мишките се убиват, като им се чупят вратлетата, а плъховете се въртят за опашките и им се блъска главата в нещо твърдо... Да не говорим, че опити се правят и с котки и с кучета и с маймуни. Разликата между тях и опити с хора е само в минимална количествена степен, не и качествена. Бездушна наука, която анализира режейки, тероризирайки и убивайки. Диаболична наука...

Линк към коментар
Share on other sites

Не знам дали има по-хуманни начини за провеждане на научните изследвания, би трябвало, но и аз съм на мнението, че животните не трябва да заплащат със страданието и живота си за човешкия прогрес(много често егоизъм). Кой е казал, че един човешки живот струва повече от един кучешки например??

По-интересен обаче е въпросът, какво всеки от нас прави, за да се ограничи използването на живтони за научни цели. Например аз винаги гледам дали на опаковката на даден продукт пише, че е използван върху животни (говоря главно за козметика).

Линк към коментар
Share on other sites

Guest Емил от Льонеберя

Погледнете света около вас - няма продукт, който да е създаден от човека за ползване от хора, който да не е тестван на животни. Защо? Не от някакви абсолютно терористични съображения, но да правим опити с хора, за да установим, че даден продукт е вреден и има изразена канцерогенност, генотоксичност, мутотоксичност и други токсичности... как после ще обясним на тези хора, че са се жертвали за неясни каузи?

Ето, всички имаме компютри, повечето днес - с безжична връзка. Тази безжична връзка е тествана върху клетъчна култура от лабораторни животни /мишки и плъхове/ ... на най-различни клетъчни култури, от различни органи - включително и върху косместите клетки на органа на Корти, с цел установяване дали не водят до някакви промени със зловреден ефект. Оглушаване, с други думи. Така са тествани и мобилните телефони, така са тествани всички лекарства, дори и билките в билковата аптека, както и хранителните добавки, витамини, ... всички, което се сетите, влиза в тази категория на тествани продукти.

Бихме могли да минем без лабораторните изследвания.

И ако ... има грешка някъде в устройството или в хранителната добавка, в лекарството, в платовете /алергии/, кой да е продукт на човешка дейност... ще отворим много работа на болниците и лекарите...

Ако искаме да имаме мобилни телефони ... трябва да преглътнем, че се правят опити с животни.

Телепатията никой не може да ви я отнеме.

Бих могъл да ви покажа и цитат от Учителя, в който той казва, че жертването на растения и животни в името на науката - за обясняване и разбиране на процесите, протичащи в природата - са освободени от негативното си влияние, с каквото се натоварва касапинът, който коли прасето или телето /знаете, че колачите поемат негативи при коленето на животните, но за разлика от консумиращите ги - в пъти по-малко. Но пък колачите колят доста повече животни, отколкото един човек може да изконсумира, така че се събира достатъчно негатив/.

Този цитат няма да го цитирам, понеже това би означавало, че ние не сме хора, които могат да разсъждават самостоятелно, а имаме нужда от биберони, за да поемем дадена информация. Или пък имаме нужда от външен авторитет, за да можем да поставим нашата теза на масата. И следва война чрез цитати, повечето от които - манипулативни.

Цервикалната дислокация, която са обяснили на Орлин, за съжаление е единственият разрешен начин от Европейската Комисия. Преди използвах етер за анестезия на опитните животни, но етерът е забранен.

Забранено е да се въртят плъховете за опашките им. Както и удрянето им в остри предмети до изпадане в несвяст. В тази белгийска лаборатория няма добре установена практика на работа. Това е доста грубо.

Това, което ние сме възприели като практика, е - поставянето на плъха в камера с въглероден диоксид, който успива животното по един безболезнен начин. Няма по-хуманен начин, щом имаме изискването да извършим остър опит.

...

Да кажем, че не одобряваме опитите с животни също означава да заявим, че желаем да зачеркнем всичките знания, получени в областта на морфологията /цитология, хистология, анатомия, физиология и техните производни - молекулярна биология, патологична физиология, патологична анатомия, биофизика, биохимия и много други/.

Ето, Орлин е психотерапевт - знанията, които той има по отношение на мозъчните структури, отговорни за дадено поведение са получени при поведенчески експерименти с плъхове. Той дава добри и красиви обяснения за мозъка и неговите функции, какви центрове има в различните му части, но всичко това е плод на опити с плъхове.

Бях на стаж в най-голямата болница за психиатрично лечение в Германия. Хората разработват модели на различните заболявания при плъхове, изследват тяхното поведение - потвърждават, че даденият модел на заболяване при хора е успешен - и след това се опитват да открият терапия, която да върне животните в нормата - и след като се докаже, че терапията има положителен ефект при лабораторните плъхове - се прилага при малка група болни без надежда от оздравяване.

Цялата съвременна психиатрия се крепи на опити с животни. Доктор Първанов би бил градинар, ако не бяха опитите с животни.

На този етап вие виждате ли как може да се работи без опити с животни?

Вие самите готови ли сте да се откажете от тях?

Линк към коментар
Share on other sites

  • 6 months later...
Guest Емил от Льонеберя

Няма начин даден продукт, който да е произведен за ползване от човек, а не от машина, да не е тестван преди това върху животни.

Това означава, че дори безжичният модул за интернет комуникация е тестван върху животински клетъчни култури.

Или клетъчните култури не ги броим за животни?

За извънземните да каже Орлин, аз не мога да разсъждавам на интергалактическо ниво.

Линк към коментар
Share on other sites

Медицината регистрира голям напредък след Втората световна война,базирайки се на опитите върху хора в лагерите на смъртта от нацистите.

А запитва ли ли сте се какво се случва с човешките ембриони,оставащи неизползвани след манипулациите Инвитро....

Линк към коментар
Share on other sites

Guest Емил от Льонеберя

1. стадий на "оплодена яйцеклетка" - или "зародишен"

2. стадий, в който имаме ембрион - ембрионален

3. стадий, в който имаме фетус - фетален

За мен "ин витро" е глупост на търкалета.

Просто за протокола написах тези три реда по-горе.

Линк към коментар
Share on other sites

На този етап вие виждате ли как може да се работи без опити с животни?

Вие самите готови ли сте да се откажете от тях?

Аз съм готов. Целта не оправдава средствата! Силно съм ЗА научния прогрес. Но ако ползваните методи противоречат на законите на състраданието и обичта, то и постигнатите резултати е много вероятно да бъдат ползвани далеч не само за хуманни цели.

Линк към коментар
Share on other sites

Експериментите с животни са жестоки и не са ми по сърце, но ги приемам като единствения (засега) начин на тестване на нови продукти и технологии.

Линк към коментар
Share on other sites

Guest Емил от Льонеберя

Техническият прогрес е една голяма пиявица.

Поне по начина, по който го правят днес.

Аз бих могъл да живея и без този технически прогрес.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 8 months later...

Наистина провеждането на опити с животни е много неприятно но за момента няма алтернатива. По-горе прочетох за резкия възход на медицината по време на втората световна война. Това наистина е така. Анатомията реално бе;ежи невиждан подем благодарение на зверствата извършвани от нацистите.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 3 weeks later...

ние хората сме в една постоянна битка сами със себе си. създаваме злини и после търсим начини да ги поправим. така забравяме за останалите същества и че не ние сме най-важни. всяко същество има право да живее дотогава, докогато му е писано.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...

Здравейте, нужни са още около 20 000 електронни подписа за спирането на тестовете с животни в Европа

 

www.stopvivisection.eu/bg

 

 

 

Дано това е правилното място :)

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Нямам сърце за хората, така като за животните. Що не вземат майка си или детето си да експериментират с тях? Против съм (по темата) и ще убия човек за това. 

Редактирано от Деяна
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...