Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Тревожност


sandji

Recommended Posts

Първо искам да кажа,че съм безработна и нямам възможност да посещавам лекари.Останах без работа преди 3месеца.Първия месец се чувствах добре.Но след поредния неуспех за намиране на работа започнаха проблемите.Изгубих всякакъв апетит.Нищо не ми е вкусно,нито ароматно,нито привлекателно.Храня се насила и то в много малки количества,защото изведнъж усещам как все едно съм преяла.Нямам желание за никаква домакинска работа.Все едно са ми вързани ръцете и краката.Нищо не ми се прави.В гърдите и в стомаха си усещам постоянно едно вътрешно напрежение.Изпитвам голям страх от всичко-от смърта,от това да остана сама,от болести,от това да не ми прилошее като изляза някаде.Постоянно имам някакви лоши мисли в главата си.Като беше малко по топло поне се разхождах някаде.А сега даже не мога и да изляза от нас,защото е студено.Като споделям с познати никой не ме разбира.Казват че си внушавам.Единственото нещо когато се чувствам спокойна е когато си легна.Съня ми е спокоен и нормален.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей, Сан джи !

Очевидно реагирате прекомерно остро на нормалните външни трудности. Задействали са вече присъстващи във вас когнитивни вярвания в дългосрочната памет за провал, отхвърляне, нараняване и т.н. По няколкото реда от писмото ви не мога да съдя за характера ви, но именно той е върху който е нужно да поработите, за да можете гъвкаво и адаптивно да преминавате през житейските тегоби и радости! Може би се стараете да давате вид на силна, подредена, справяща се, докато отвътре живее доста голяма чувствителност, ранимост и уязвимост. Би било добра идея да заздравите тази дълбинна част от себе си, да я превърнете в по-спокойна, вярваща в Себе си, в Живота, В Бога, в доброто и Мъдростта на този кратък живот, в неговия дълбинен смисъл и цел!

За съжаление в България психотерапията не се поема от здравната каса. Бихте могла да намериш много смисъл и Вяра в четенето на лекциите на българския мъдрец Петър Дънов - много от тях са в интернет, включително в този сайт. Можете да общувате с подходяща компания от светли хора, комуникирането с които повдига и носи радост! Писането във форум като този, в който сега общуваме, също може да ви помогне много - защото атмосферата е на толерантност, приемане на различията и братска обич!

Относно работата: направете си оригинално и уникално св - нека е вашето, не в евро формат. Да грабне HR-ите веднага щом го видят! Вложете в него творчество и талант - сложете добра снимка, желателно професионално правена! Сега, какво значи творчество и оригиналност, е широка тема... Мотивационните писма - нека бъдат лично направени за всяка фирма, на която ги пращате! Недълги, но силни и точни! изтъквайте предимствата си, дори слабостите си представете като нормална човечност и опит - защото са такива и никой не е нещо повече от вас. Или по-малко. Пратете много, буквално стотици св-та до стотици фирми. Ходете на по десет интервюта седмично - не само за работа, която желаете, но и други - като тренинг по свободно и силно общуване по време на интервю. Както се казва, хлопайте и ще ви се отвори! Вашата работа е да хлопате! От много хора съм чувал: "Да, кандидатствах за работа но ме отхвърлиха и сега съм безработен..." - казва човекът. "На колко места кандидатства, на колко интервюта беше извикан от 1500-тте ти изпратени св-та и мотивационни писма?" - питам аз. "Ами аз съм пратил 30-на св-та и циркулярни мотивационни писма към тях... Викнаха ме на три интервюта, имаше много желаещи и не бях одобрен... Сега съм отчаян...". ... Бъдете активна! Пратете наистина хиляди св-та и персонализирани към съответната фирма и политиката и мотивационни писма! Във всяко изтъкнете с какво можете със силните си качества да допринесете за развитието на фирмата! Ще бъдете викана на много интервюта! Тогава от минати сто интервюта, ще бъдете одобрена на 5-10 позиции! От тях ВИЕ ще изберете коя желаете! ВИЕ, не някой си друг! Защото ВИЕ бихте искала да работите точно там и точно това и с удоволствието от работата си бихте допринесла и за прогреса на фирмата!

Желая ти щастие и спокойна центрираност през 2012-та година! :)

Орлин Баев

Редактирано от Орлин Баев
Линк към коментар
Share on other sites

До колкото разбирам аз нямам нужда от лекари,а промяна в характера.А аз мисля че страдам от страхова невроза.Получавах доста такива атаки,които изживявах разхождайки се в стаята напред назад нервно,подскачайки и размахвайки ръце.И имах желанието да се махна от тази стая,да съм сред хора,да си говоря с някой.Тези 3месеца без работа ме накараха да се чувствам ненужна и непотрвбна.

Линк към коментар
Share on other sites

Дали страдате или се учите, определяте вие! Ако приемете, че страдате, автоматично се поставяте в положението на жертва, с което бягате от това, на което ставащото иде да ви научи - известно себевглеждане и промяна! Всичко е в ръцете ви и точно случващото се е най-подходящото конкретно за вас в точно този период от живота ви! Как ще го приемете и дали ще си научите урока, решавате вие! Успехи в следването на житейския ви път!

Редактирано от Орлин Баев
Линк към коментар
Share on other sites

×
×
  • Добави...