Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Страхова невроза


Recommended Posts

Здравейте!Преди 2 месеца бях на психиатър и ми казаха че страдам от страхова нервоза.При мен симптомите са същите при ПР но без такива панически атаки.Изписаха ми флуанксол което ми помага добре за натрапчивите мисли.Но проблема е че от 2 седмици някаде започнах да забравям бързо и да се сещам бавно за някои думи доколкото знам това са симптоми на шизофрения въпроса ми е да ли и аз страдам от тази болест на 18 години съм :) Благодаря ви предварително :)

Линк към коментар
Share on other sites

При повишената генерализирана тревожност, която преживяваш, е типично подобно забравяне. Причинява го пренапрегнатостта на нервната ти система, защитното ти желание за свръхконтрол над процеса на извличане на паметови следи. Ако е само това, състоянието ти е далеч от психоза. По няколкото реда от писмото ти изглежда, че имаш добра връзка с реалността - тоест просто си по-тревожен, нищо повече. Все пак, добре е да вземеш мерки. Хапчетата потискат, не решават пъзела на тревожността ти! За малко, о'к, но като дългосрочна стратегия за справяне, са слаб вариант! Виж другите подобни теми, в които сме обяснявали подходите за справяне! Би могъл да прочетеш и тези статии: тук, тук и тук.

Спокойна 2012-та година!

Линк към коментар
Share on other sites

Напълно подкрепям Орлин в това, че хапчетата не са вариант за справяне с този проблем, особено когато говорим за лека форма, до колкото изобщо може да се говори за форми тук.

Самата диагноза "страхова невроза" е твърде обща и включва много неща, няма как да се говори за лечение на страхова невроза. До колкото знам наименованието вече не служи официално за диагностициране на психични разстройства според официалните психиатрични класификации. Може би е добре, да направиш консултация не само с един психиатър, а също така да започнеш психотерапия, която според мен много по- бързо и без лекарства ще доведе до добри резултати.

Линк към коментар
Share on other sites

×
×
  • Добави...