Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Анемия. Причини и лечение.


Recommended Posts

Здравейте,

Повод за темата е, че към края на миналата година ми правиха някакви профилактични изследвания, и ми откриха анемия /с лека под нормата резултати/.

Анемия е /от гръцкото Ἀναιμία, означаващо “без кръв“/ - малокръвие, безкръвие — е недостиг на червени кръвни телца — еритроцити и/или хемоглобин в кръвта.

Хемоглобинът е белтък, чиято основна и изключително важна функция в организма, е да пренася кислород към тъканите.

Анемията може да се разглежда както като самостоятелно заболяване, така и като симптом на други заболявания.

Причини за анемията:

Три са основните причини за анемията:

• масирана /остра или хронична/ кръвозагуба

• недостатъчно производство на червени кръвни телца

• повишено разрушаване на червените кръвни телца

Ето и какви рецепти на Петър Димков /от книгите му/ намерих по темата:

1. Рецепта — При намален хемоглобин сутрин – 1 час преди ставане от леглото се взема 1 супена лъжица от следната настойка:

- Половин литър червено вино /по възможност с проверен произход – вино от магазина тип 3 лв. за литър няма да ви свърши работа/

- Половин килограм натурален пчелен мед

- 2 зърна карамфил

- 1 чаена лъжичка канела на прах

Съставките се смесват и се варят 30 минути на водна баня. Сместа се употребява на другия ден – след като престои – по 1 супена лъжица.

2. Рецепта — Сутрин, обед и вечер – 20 минути преди хранене – се взема по 1 супена лъжица сироп от алое, направен по следната рецепта:

- Алое арборесценц – 10–15 зелени листа с общо тегло около 150 гр.

- Триста милилитра чисто червено вино

- Триста грама натурален пчелен мед

Махат се бодлите на алоето и листата се смилат на каша. Прибавят се виното и пчелният мед и сместа ври на водна баня 30 минути. След като изстине, сместа се прецежда през чист тензух.

Очаквам и други мнения и препоръки за лечение и профилактика по темата.

Редактирано от Аделаида
Линк към коментар
Share on other sites

Ами най-лесно и просто е с червено салатно цвекло.

Може да се яде на салата (сурово или сварено), да се пие изцеден сок от цвеклото, да се слага в супи, на кубчета, като се приготвят задушени зеленчуци и т.н.

Това е много разпространено средство. Има професии - примерно пилоти, водолази и т.н., които редовно минават прегледи и за да имат "Да" на прегледа, няколко дни преди това се подхранват с този рядък за българската трапеза зеленчук. Резулатът е обикновено е много добър и бърз.

П.П. По този начин се подобри и кучето ни, защото по думите на ветеринарите заради бързия растеж при по-едрите породи се случва лека анемия, която преминава с времето.

Линк към коментар
Share on other sites

Много зависи от вида на анемията.

Когато ми откриха анемия, започнаха да я лекуват, като най- разпространената желязодефицитна. Изгълтах солидно количество капсули желязо, пих отвара от коприва, ядох суров спанак в много големи количества, но хемоглобина ми не мръдна от 70-90 при нормален 140.

За да се установи вида на анемията се прави едно изследване - морфология на еритроцитите- ако не се лъжа.

След това вече се третира с правилните продукти.

След като при нас излезе наследствената средиземноморска анемия - фолиеводефицитна, се оказа, че продуктите за вдигане на хемоглобина са съвсем други.

Нужен е витамин В12 в този случай.

Най- много се съдържа във външните листа на зелето, тиквата, и червеното цвекло разбира се.

Синът си спасих от кръвопреливане и безброй безсмислени медицински манипулации по вдигане на хемоглобина - паднал на критичните 60, със следния сок, който се дава по схема:

3:2:1 - червено цвекло, морков, ябълка с лъжица манов мед\ той е за анемии\

Сока се цеди суров \ цвеклото да не се вари в никакъв случай\

Пие се по една винена чаша сутрини и вечер на гладно в продължение на 10 дена и се повтаря три пъти, като се редува 10 дена сок - 10 почивка. Последователно се намалят другите съставки, докато остане чист сок от червено цвекло.

При синът ми, който беше на 3 години, тази комбинация за 3 дена вдигна хемоглобина от критичното 60 на 90, хематолозите не можаха да повярват.

От тогава профилактично правим това стимулиране в есенния и пролетния сезон. Като през целия зимен сезон се взема комбинация 1:1 цветен прашец с манов мед, също много силна комбинация за анемии и засилване на имунната система. От тогава до днес е имал само един анемичен пристъп с колапс и то по други причини.

Линк към коментар
Share on other sites

Енергийната работа и енергийното самолечение дават изумителни резултати не само да се преодолее бързо, но и да не се повтори анемията. Причината е в емоционално-мисловния модел, който трябва да се преодолее:

Липса на радост, страх от живота, чувство, че не сме достатъчно способни.

Луис Хей дава прекрасна формула:

За мен е безопасно да изживявам радост във всички области на моя живот. Обичам живота.

Вид енергийна работа е и молитвата, но и действията, с които изявяваме отношението си към околните. Има , разбира се, и по-конкретни техники.

Преминаването на чиста енергия с висока вибрация изчиства всички органи и осигурява перфектни условия за запазването в организма на приетите хранителни вещества, а оттам - образуването на качествена кръв.

Аз бих комбинирала трите описани метода - храна, молитва, действие.

Линк към коментар
Share on other sites

За анемията мога да ти препоръчам смлян суров сусам. За да се консумира по-лесно и да не се смила всеки ден може едно пакетче след като се смели да се смеси с мед (с цел консервиране ) и други ядки. Може да добавиш и смляно ленено семе (то обаче не е препоръчително за бременни и деца). Ежедневната консумация на 1-2 чаени лъжички смлян сусам дава доста добри резултати. Препоръчвам обаче да не се консумира вечер, защото е доста калорично.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Благодаря за споделеният опит и съвети!:)

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...

Благодаря за хубавите неща, които прочетох в темата. Моят хематолог ми каза, че спокойно мога да огранича месото, но да приемам фолиева киселина на таблетки. С таласемия минор съм.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...