Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Пост за България - 1-3 март


Recommended Posts

"Последните десетилетия са трудни за Родината ни. Връхлетяха ни всякакъв род кризи. Потърсихме спасение в стачки, протести, смяна на ръководни дейци, но резултат няма. Затова може би е време да се обърнем всички заедно с молба за помощ към по - други инстанции, инстанции от Божествен произход.

Наближава един от най-прекрасните месеци – март, свързан с българските мартеници, носещи здраве и радост на малки и големи; националният ни празник – 3 март и настъпването на Пролетта. Бихме могли три дни – 1, 2 и 3 март да ги обявим за национален ПОСТ за БЛАГУВАНЕТО на България и българите по света.

Който може през тези три дни да е само на вода, а за когото е трудно - просто да се въздържа от преяждане и животинска храна.

По отношение на мислите – през тези дни да се опитаме да изпълним ума си само с позитивни и градивни мисли. Които могат, нека да медитират и да се молят за благото на България.

По отношение на чувствата – да се опитаме да не допускаме страх, омраза, озлобление, завист и всякаква негативност в сърцата си. Да направим усилие за три дни да виждаме красивото и доброто във всеки и във всичко около себе си.

По отношение на делата – нека правим тези три дни само добри дела, да се опитаме да не критикуваме и да не допускаме никакви негативни думи в речта си.

Предлагам през тези дни в 6 часа сутрин да казваме Молитвата за България и през целия ден да се молим за добруването и справянето с трудностите.

Молитва за България

Господи, Боже наш, Ти Който бдиш над света,

чуй нашата утринна молитва!

Озари ни с лъча на мощния Си Дух

и разпали в сърцата ни искрата, която Си вложил в нас!

Укрепи в гърдите ни пламъка на Свободата и Правдата!

Просвети ни да бъдем смели и доблестни българи,

достойни за своя славен род, за Твоята велика Милост!

Ти, Който Си вдъхновил за светли дела нашите духовни първенци;

Ти, Който Си благославял меча на нашия воин

и Си го водил към подвизи и величие,

Господи, Ти няма да забравиш и нас!

Простри Десницата Си над нас,

да вървим по Твоя Път с нашия избран народ и нашите братя - Твои верни,

заседнали в своята земя по Твоята Воля.

Дай ни сила да живеем, да работим за благото и величието на Отечеството ни!

Дай на нашата скъпа Родина

твърдост в изпитанията, воля за живот и вяра в нейния устрем,

за да летим през вековете, водени от своя мъдър Баща

към победа и възход, към могъщество и вечност, за Твоя слава. Амин.

Не е без значение времето на молитвата. В часовете 6 и 18 се решават въпросите на Любовта. Тези часове са под влияние на планетата Венера и нейните положителни сили и методи за правилната проява на Любовта в живота.

На обяд 12 часа и вечер 20 часа да казваме формулата:

Господи, запази България от вражески сили,

защото Ти си Любов, Мъдрост и Истина.

Ние обичаме България и ще й служим с Любов.

Господи, лъчът на Твоята Любов да озари цялата Земя!

Благостта и Милостта Божия да пробудят и помилват всяка човешка душа! Амин....

***

Има много примери през вековете, как цели народи са се спасявали от погиване чрез общ пост и молитва. Такъв е случая описан в Библията - Книга Естир. През V в. пр.н.е., с три-дневен пост, царицата спасява народа си от изтребление. В наше време най-ярък пример е Махатма Ганди, който без насилие, чрез национален пост и всеобща молитва, изгонил Британските Колониални власти от родината си.

Примери за излизане от критични ситуации чрез пост и молитва има и в нашата история. Така при опита на Лизимах (пълководец на Александър Велики) да превземе Варна, траките излизат срещу непобедимата му армия с песни и музика и я спират, без да е пролята кръв. Византийски хронисти са описали как българските колобри са предизвиквали мъгла и са дезориентирали нападащите ги византийски войници, който побягвали ужасени от бойното поле…

Във Волжка България се помни как с пост и молитва българските колобри са спасявали народа си. Ятмал спуснал с помощта на Тангра мъгла над вражеската войска и тя се отдръпнала ужасена; Суваш-мъдреца предизвикал с молитва такава буря над езерото Елкюл, че то излязло от бреговете си и заляло врага...

Затова, нека и ние - техните наследници - се обърнем към вътрешната си сила и с пост, молитва и медитация да изменим посоката на живота си!

***

Тези три дни - 1, 2 и 3 март (четвъртък, петък и събота) не са избрани случайно.

Според посветените:

Четвъртък е свързан с планетата Юпитер – Управител на ангелската мъдрост. Астролозите я определят като най-големия благодетел на човечеството - енергията й носи щастие, благословение и благоденствие в живота.

Четвъртък е ден на волята на човека, на неговите сили, които могат да му помогнат. Ден за себе си – да внесем нещо благородно в нас и да се пречистим от ненужния багаж.

Според лунния календар 1 март 2012 е 10 лунен ден. Всеки 10 лунен ден е обявен от астролозите за успешен ден, съзидателен за всякакви начинания. Той е изпълнен с много енергия и е добре тя да се насочи към мирни и щастливи събития. Денят е благоприятен за медитация над собствената и националната карма.

Според науката за числата, денят 01.03.2012 е представен от числото 9. За него Учителят Беинса Дуно казва:

“Деветката представя човека, който мисли. Числото 9 е един завършен резултат, един Божествен цикъл, съдържа всички добродетели. От него човек може да се ползува. Като дойде 9 - не отлагай, защото ще дойде нещастието. При 9 не се философствува…”

Петък (2 март) е под управление на планетата Венера. Енергията й е свързана с емоционалния живот и дава импулс към всичко красиво и изящно, с красотата на Идеала и с вътрешния подтик на Любовта, от който се нуждае всяко начало. Това е ден на Вечното Слово, което те е озарило и те прави господар на твоята Съдба.

Според лунният календар 02.03.2012 е 11 лунен ден. Той е ден за щастлива промяна, с много мощна енергия, подходящ за гладуване. Може да постигнете всичко, което сте планували и да се поздравите с победа. Добре е да насочите енергията си в положителна посока и да проявите загриженост и внимание към околните.

02. 03.2012 е представен от числото 10. За него Учителят Беинса Дуно обяснява:

“Числото десет е число чудо... То създаде всичките тайни на Битието.

Означава да живееш заедно с Бога и да вършиш Неговата воля.“

Събота (3 март) е под управление на планетата на съдбата и кармата - Сатурн. Влиянието й върху живота на Земята и хората е изключително добро. Тя дава на човека знание и мъдрост, учи го на търпение, твърдост и издръжливост, и как да се научи да мисли и да се вслушва в своя вътрешен глас.

Това е ден за връзка и служене на Бога; ден на Природата, от която трябва да се учиш; ден определен за твоята почивка, за да служиш на всички добродетели; ден за концентрация и медитация, при която влизаш във връзка с Висши същества и слушаш от тях Словото на Мъдростта.

Според лунният календар 03.03.2012 е 12 лунен ден, в който молитвите се чуват. Успешно може да се справиш с отрицателните емоции и да се радваш на живота. В този ден прояви щедрост, не се оплаквай и бъди благодарен.

Денят 03.03.2012 е представен от числото 11. Според номерологията, 11 е сложно число, съставено от две единици, което усилва тяхното действие. Сумата им е двойка - трансформация. Освен това, числото 11 е с голяма магична сила, символ на баланса и равновесието у човека, известно и като полярност - Портал към висши светове.

Това е кратка характеристика на трите дни, в които можем да приложим Познанието на Посветените и с пост, молитва и положителни мисли да подобрим своята Съдба и тази на своята Родина.

"

/по инициатива на Галя Маджарова/

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...