Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Иво

Пост за България - 1-3 март

Recommended Posts

"Последните десетилетия са трудни за Родината ни. Връхлетяха ни всякакъв род кризи. Потърсихме спасение в стачки, протести, смяна на ръководни дейци, но резултат няма. Затова може би е време да се обърнем всички заедно с молба за помощ към по - други инстанции, инстанции от Божествен произход.

Наближава един от най-прекрасните месеци – март, свързан с българските мартеници, носещи здраве и радост на малки и големи; националният ни празник – 3 март и настъпването на Пролетта. Бихме могли три дни – 1, 2 и 3 март да ги обявим за национален ПОСТ за БЛАГУВАНЕТО на България и българите по света.

Който може през тези три дни да е само на вода, а за когото е трудно - просто да се въздържа от преяждане и животинска храна.

По отношение на мислите – през тези дни да се опитаме да изпълним ума си само с позитивни и градивни мисли. Които могат, нека да медитират и да се молят за благото на България.

По отношение на чувствата – да се опитаме да не допускаме страх, омраза, озлобление, завист и всякаква негативност в сърцата си. Да направим усилие за три дни да виждаме красивото и доброто във всеки и във всичко около себе си.

По отношение на делата – нека правим тези три дни само добри дела, да се опитаме да не критикуваме и да не допускаме никакви негативни думи в речта си.

Предлагам през тези дни в 6 часа сутрин да казваме Молитвата за България и през целия ден да се молим за добруването и справянето с трудностите.

Молитва за България

Господи, Боже наш, Ти Който бдиш над света,

чуй нашата утринна молитва!

Озари ни с лъча на мощния Си Дух

и разпали в сърцата ни искрата, която Си вложил в нас!

Укрепи в гърдите ни пламъка на Свободата и Правдата!

Просвети ни да бъдем смели и доблестни българи,

достойни за своя славен род, за Твоята велика Милост!

Ти, Който Си вдъхновил за светли дела нашите духовни първенци;

Ти, Който Си благославял меча на нашия воин

и Си го водил към подвизи и величие,

Господи, Ти няма да забравиш и нас!

Простри Десницата Си над нас,

да вървим по Твоя Път с нашия избран народ и нашите братя - Твои верни,

заседнали в своята земя по Твоята Воля.

Дай ни сила да живеем, да работим за благото и величието на Отечеството ни!

Дай на нашата скъпа Родина

твърдост в изпитанията, воля за живот и вяра в нейния устрем,

за да летим през вековете, водени от своя мъдър Баща

към победа и възход, към могъщество и вечност, за Твоя слава. Амин.

Не е без значение времето на молитвата. В часовете 6 и 18 се решават въпросите на Любовта. Тези часове са под влияние на планетата Венера и нейните положителни сили и методи за правилната проява на Любовта в живота.

На обяд 12 часа и вечер 20 часа да казваме формулата:

Господи, запази България от вражески сили,

защото Ти си Любов, Мъдрост и Истина.

Ние обичаме България и ще й служим с Любов.

Господи, лъчът на Твоята Любов да озари цялата Земя!

Благостта и Милостта Божия да пробудят и помилват всяка човешка душа! Амин....

***

Има много примери през вековете, как цели народи са се спасявали от погиване чрез общ пост и молитва. Такъв е случая описан в Библията - Книга Естир. През V в. пр.н.е., с три-дневен пост, царицата спасява народа си от изтребление. В наше време най-ярък пример е Махатма Ганди, който без насилие, чрез национален пост и всеобща молитва, изгонил Британските Колониални власти от родината си.

Примери за излизане от критични ситуации чрез пост и молитва има и в нашата история. Така при опита на Лизимах (пълководец на Александър Велики) да превземе Варна, траките излизат срещу непобедимата му армия с песни и музика и я спират, без да е пролята кръв. Византийски хронисти са описали как българските колобри са предизвиквали мъгла и са дезориентирали нападащите ги византийски войници, който побягвали ужасени от бойното поле…

Във Волжка България се помни как с пост и молитва българските колобри са спасявали народа си. Ятмал спуснал с помощта на Тангра мъгла над вражеската войска и тя се отдръпнала ужасена; Суваш-мъдреца предизвикал с молитва такава буря над езерото Елкюл, че то излязло от бреговете си и заляло врага...

Затова, нека и ние - техните наследници - се обърнем към вътрешната си сила и с пост, молитва и медитация да изменим посоката на живота си!

***

Тези три дни - 1, 2 и 3 март (четвъртък, петък и събота) не са избрани случайно.

Според посветените:

Четвъртък е свързан с планетата Юпитер – Управител на ангелската мъдрост. Астролозите я определят като най-големия благодетел на човечеството - енергията й носи щастие, благословение и благоденствие в живота.

Четвъртък е ден на волята на човека, на неговите сили, които могат да му помогнат. Ден за себе си – да внесем нещо благородно в нас и да се пречистим от ненужния багаж.

Според лунния календар 1 март 2012 е 10 лунен ден. Всеки 10 лунен ден е обявен от астролозите за успешен ден, съзидателен за всякакви начинания. Той е изпълнен с много енергия и е добре тя да се насочи към мирни и щастливи събития. Денят е благоприятен за медитация над собствената и националната карма.

Според науката за числата, денят 01.03.2012 е представен от числото 9. За него Учителят Беинса Дуно казва:

“Деветката представя човека, който мисли. Числото 9 е един завършен резултат, един Божествен цикъл, съдържа всички добродетели. От него човек може да се ползува. Като дойде 9 - не отлагай, защото ще дойде нещастието. При 9 не се философствува…”

Петък (2 март) е под управление на планетата Венера. Енергията й е свързана с емоционалния живот и дава импулс към всичко красиво и изящно, с красотата на Идеала и с вътрешния подтик на Любовта, от който се нуждае всяко начало. Това е ден на Вечното Слово, което те е озарило и те прави господар на твоята Съдба.

Според лунният календар 02.03.2012 е 11 лунен ден. Той е ден за щастлива промяна, с много мощна енергия, подходящ за гладуване. Може да постигнете всичко, което сте планували и да се поздравите с победа. Добре е да насочите енергията си в положителна посока и да проявите загриженост и внимание към околните.

02. 03.2012 е представен от числото 10. За него Учителят Беинса Дуно обяснява:

“Числото десет е число чудо... То създаде всичките тайни на Битието.

Означава да живееш заедно с Бога и да вършиш Неговата воля.“

Събота (3 март) е под управление на планетата на съдбата и кармата - Сатурн. Влиянието й върху живота на Земята и хората е изключително добро. Тя дава на човека знание и мъдрост, учи го на търпение, твърдост и издръжливост, и как да се научи да мисли и да се вслушва в своя вътрешен глас.

Това е ден за връзка и служене на Бога; ден на Природата, от която трябва да се учиш; ден определен за твоята почивка, за да служиш на всички добродетели; ден за концентрация и медитация, при която влизаш във връзка с Висши същества и слушаш от тях Словото на Мъдростта.

Според лунният календар 03.03.2012 е 12 лунен ден, в който молитвите се чуват. Успешно може да се справиш с отрицателните емоции и да се радваш на живота. В този ден прояви щедрост, не се оплаквай и бъди благодарен.

Денят 03.03.2012 е представен от числото 11. Според номерологията, 11 е сложно число, съставено от две единици, което усилва тяхното действие. Сумата им е двойка - трансформация. Освен това, числото 11 е с голяма магична сила, символ на баланса и равновесието у човека, известно и като полярност - Портал към висши светове.

Това е кратка характеристика на трите дни, в които можем да приложим Познанието на Посветените и с пост, молитва и положителни мисли да подобрим своята Съдба и тази на своята Родина.

"

/по инициатива на Галя Маджарова/

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×