Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
elizabet

Помощ при паническо разстройство от 12 години

Recommended Posts

Здравейте,

От Пловдив сме, сина ни е на 32 години и тъй като има паническо разстройство реших да влеза в интернет и да се запозная по подробно с тази диагноза и начините за лекуване. Тогава с изненада открих, че паничското разтройство може да се лекува и без лекарства.

Семейството решихме да пишем в този сайт, тъй като тук е един от най-добрите специалисти, лекуващи паническо разстройство и се надяваме да ни помогне да намерим верния път за излекуване на сина ни. На 20 години е получил първите кризи, но не е споделил с нас и сам е потърсил помощта на психотерапевт. Поведението му с нищо не подсказваше, че има проблем, единствено ни правеше впечатление, че често сменя работата си и се случваше няколко месеца да не ходи на работа. Случайно забелязахме, че взема лекарства и при разговор с него призна за проблема си. Той беше сменил два психотерапевта, без да подобри състоянието си и ние избрахме трети, за който имаше добри отзиви. Имах чувството, че изпробва цялата гама от лекарства за лекуване на паническо разтройство, като при поредната смяна сина ни получил емоционален срив в работата си, като стоял на едно место гледайки тъпо, както се изрази той. Едновременно с това психотерапевта е правил хипноза и други терапии, за които сина ни не може да обясни, но при една от терапиите сина ми е реагирал много емоционално и от тогава терапевтичните сеанси спряха и продължи само с лекарства. И така 6 години. Имаше моменти когато се чувства по-добре, започва работа и след няколко месеца пак започва криза, започва да прави грешки в работата и напуска.

В края на миналата година по препоръки отидохме при друг психотерапевт, но тя още при първата среща спомена, че паническото разстройство се лекува само с лекарства, терапевтичните сеанси не дават резултат. Предписа есцетил и ривотрил, но помощ от тях няма.

Преди 3 години за първи път сърцето му излезе от ритъм, след това още 2 пъти и кардиолозите казаха, че сърцето му е здраво и най-вероятно има синдром на Бругада, но има много неясноти по този синдром, тъй като е ново откритие и нашите кардиолози още нямат опит. Ние мислим, че паническото разтройство има отношение към ритъмните смущения на сърцето, тъй като когато за първи път е получил кризите пулсът му се повиши трайно на 90. Когато е взел първите психо лекарства пулсът му се е нормализирал, но само временно, докато паническите атаки временно са стихнали.

Сега сме в безисходица, не можем да сменяме непрекъснато психотерапевти.

Имаме два въпроса. Възможно ли е паническото разстройство да е причина за ритъмните нарушения на сърцето и може ли да ни насочите към добър психотерапевт в Пловдив, тъй като Вие от гилдията се познавате, знаете и възможностите си, а ние нямаме възможност да идваме в София и Плевен.

Надяваме се да не оставите въпросите ни без отговор.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

,,,Възможно ли е паническото разстройство да е причина за ритъмните нарушения на сърцето и може ли да ни насочите към добър психотерапевт в Пловдив, ,,,

Определено са от адреналина който се е отделя по време на кризата.

Преди години в Пловдив работеше доц.Бранков.За него бях чувал много добри отзиви.За съжаление разбрах,че е починал и не мога да ви препоръчам друго име.Той лекувал ли е синът ви?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×