Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Музика, която може и да подлуди!


Никола_

Recommended Posts

:1eye: (Внимание в темата мненията са изцяло лични и те не целят по никакъв начин да обидят или накърнят някого по какъвто и да е начин!) Здрррасти! Започнах тази тема с не особено голямо желание, но трябва и тя да се обсъди. Иде реч за "Евровизия'2006". Какво е мнението ви? За участието на България и като цяло за представянето на песните, на гласовете от гласуването и на финалния победител....

За мен бе нечестен най-малкото. Концерт от такъв световен мащаб не биваше да бъде разглеждан като циркова арена, на която всеки има право да си пусне палячовците. Нагледахме се на жалки опити от страна на няколко от страните участници да представят зрелище, на което едва ли не трябваше и да крещим от страх...или от изненада... Досещате се за кои участници говоря. Нашата страна както обикновено наблегна на баладите. Нищо против баладите нямам, но все с ревливи песни се опитваме да пробием навън. И не успяхме са втори път! :( Защо? :blink: Ами някой е збравил, че този конкурс е интересен и е наблюдаван и от лица под 16 годишна възраст. В двадесет и първи век и по-точно в разгара на 2006-та година, когато в цяла Европа гърмят басовете на денс, етно, техно, електро, хип-хоп и дискотечните ритми и се възприемат буквално като мегахитове от първо слушане - според интернационалните европейски класации и световно известните Ди Джей - ние отново решихме да накараме Европа да поплаче с баладата ни, тъй като не сме се оттърсили още от плача заради глада, бетствията, катастрофите, безработицата, безпаричието и т.н.. Да но забравяме, че Европа не е гладна. Поне не и по-голямата и част. :smarty: Ето по тази причина хорицата си се забавляват и "си денсат" на "cool" "парчета", които нямат нищо общо с баладите. Също така нямахме никаква хореография. :blink: Това, което видях не ми говореше въобще нищичко от думичката "хореография", (потърсете в речниците). Затова и си мисля, че докъто не се стегнем и не им покажем как българина може да се забавлява когато пожелае, все ще губим-безинтересни сме! :sleeping: Дори сайта(официалния) на Мариана Попова е просто и чистичко евтин. :unsure: (Спрямо европейските стандарти де!) Да не говорим за видеоклипа към продукцията, с която ни представи девойката на Евровизията. Дано новата ген.дир. на БНТ да успее да направи някои наложащи и неотложни промени в Националната ни ТВ. За доброто на Евро имиджа ни ще да е! "Вервйте ми"! :)

Линк към коментар
Share on other sites

За жалост не успях да гледам българското представяне,но за песента,която спечели конкурса,определено мисля,че може да подлуди!Не мога да повярвам,пък и не искам,че цяла Европа се е превърнала в музикален инвалид!По-скоро зад почти единодушното одобрение на финландците от останалите държави се крие някаква друга задкулисна уговорка.За съжаление конкурсът вече е загубил много от стойността си и абсолютно съм съгласна с мнението,че е заприличал повече на циркова арена.А е имало време,когато от там са изгрявали звездите на много "класици" в поп-музиката,като АББА например,пък и не само...

За баладите не съм много съгласна - и песента на словенците беше балада,че даже и на родния им език,но лично аз я оценявам високо!Макар че го има моментът с "грабването" на публиката,което по-трудно се получава с балада,но не и невъзможно!Истината е в търсенето на шлагера,на леснозапомнящата се мелодия,която всеки може да започне да си тананика,като я чуе.За страницата на Марияна Попова не бих казала,че е евтина - просто е за по-малък кръг интелигентна публика,а това я прави недостатъчно комерсиална,както и песента и - не за такъв род конкурси. :dancing yes:

Линк към коментар
Share on other sites

По повод Евровизия , ние просто бяхме като светлинен поток от красота там , каква духовност и красота , лъхаше от Мариана Попова . Тя беше като красива , голяма нощна пеперуда . Колко много хармония и сила , разпръсна тя в залата .

Аз бях горда ,че съм българка. Сред целия този маскарад от грим,модни списания, оттук взел,оттам видял , ние просто бяхме кристално чисти крила от песен . Музика , вплетена с вътрешна сила и красива хармония. Можем само да се поздравим за това , че сме българи и сме това , което сме . :1eye:

Линк към коментар
Share on other sites

Но хореаграфия , наистина нямаше. Все едно просто е нямало хореограф ,който да свърши някаква работа , 3 подскачащи девойки само . :( ТЦ,ТЦ Тц така няма да стане , пак наполовина свършена работа.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

За мен нашето представяне на Евровизия винаги е било пълна БОЗА. :wacko:

Има много причини за това полужение,но това всъщност няма никакво значение.Въпроса е,че пак се оляхме.Въпреки всичко много ми хареса Мариана Попова,просто защото аз си я харесвам отдавна

Линк към коментар
Share on other sites

:) нито съм ги чувала :rolleyes: нито съм ги гледала...няма време за всичко, а телевизия не гледам от години...изобщо

:( естествено си се случи при мен :sleeping:

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...