Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Вълшебникът във вас


Guest Системен

Recommended Posts

Guest Системен

Душата ви има всичко за осъществяване на вашето же­лание. Помните ли приказката за вълшебника от Изумру­дения град? В нея умното Плашило мечтае да получи мозък, добрият Тенекиен човек иска да има добро сърце, храбрият Лъв се стреми да придобие смелост, а момиченцето Доро­ти иска да се върне вкъщи.

Всички герои и така вече си имат всичко, което искат да получат. Но ако вълшебникът Гудуин им го беше казал, по­добно откровение би било твърде невероятно, за да прили­ча на истина. Затова той им представя магически ритуал.

Всъщност необходимото за Плашилото, Лъва и Тене­киения човек е само да си позволят да имат желаните ка­чества, които вече съществуват в душите им. С Дороти не­щата са малко по-сложни - необходима й е безусловна ре­шимост да има, за да се окаже вкъщи. Магическият ритуал й помага да придобие абсолютна вяра и вятърът на намере­нието я пренася в дома й.

Както вече стана пума, всичко свързано с външното на­мерение не се вмества в рамките на понятията на разума. Той сам се набутва в такова положение и махалата здраво му помагат. Контролът над външното намерение дава на човека свобода, а това противоречи на интересите на махалата.

Изгодно им е той да бъде сива личност, винтче, работе­що за тези чудовища. Самореализацията на човека за тях е пагубна, защото свободната личност не работи за махало­то, а за собственото си развитие и процъфтяване. Затова от самото детство му се внушават общоприети норми и пра­вила, които го правят удобен и послушен привърженик.

От една страна, има позитивна необходимост човек да се научи да съществува нормално в този свят. Нарушите­лят на общоприетите норми става или неудачник, или е отхвърлен от обществото. Но, от друга страна, подобно вну­шение силно потиска индивидуалната неповторимост на личността и в резултат хората не могат точно да кажат как­во наистина искат и не знаят на какво са способни.

За да се лиши човекът от способността да управлява външното намерение, е необходимо само разумът да се от­дели от душата — и това е направено. За цялата история на човечеството е извършена огромна работа за разделянето на душата и разума. Той постоянно усъвършенства езика на обозначенията си, отдалечавайки се все повече от езика на душата. Махалата на религията, също като тези на на­уката, дърпат разума в различни посоки, но по възможност по-далеч от истинската същност на душата. Развитието на промишлените и информационните технологии през последните няколко столетия окончателно разкъсаха връзката меж­ду душата и разума.

Влиянието на махалата е особено силно сега, когато всички четат книги, слушат радио, гледат телевизия и по­лучават информация от Интернет. Човечеството е натру­пало огромно количество знания и също толкова заблуди. Заблудите са толкова здраво вкоренени, както и знанията. Главната загуба на човека е в разкъсването на връзката между душата и разума. Истински успехи в бизнеса, наука­та, изкуството, спорта и други области постигат само из­брани единици. Всички са свикнали с това положение на нещата и на никого не му хрумва, че то е ненормално.

Няма смисъл ние с вас да „спасяваме човечеството". Само искам да ви предложа точно на вас, уважаеми Стран­нико (не посочвам пола), да си зададете въпроса: „Защо той (тя), а не аз? Какво ми е нужно, за да попадна сред тези избрани единици?". Не съм вълшебникът Гудуин, затова няма да ви представям магически ритуали, а просто ще ви дам отговор. Вие имате всичко, което е необходимо. Ос­тава само да се възползвате от него. Способен сте на всичко, но никой все още не ви го е казал.

Редактирано от Системен
Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

"Aко душата има всичко за осъществяване на нашите желания, дали и времето може да се манипулира по този начин?"

По кой начин? Мисловно ли?

Ами, виж сега... Ако изходим от идеята, че времето не съществува, а е човешка измислица, за да можем чрез него да изчисляваме някакви неща (кога какви земеделски дейности да се извършват, на каква възраст сме, колко време ни е необходимо за дадено действие...), няма какво да манипулираме. Не можеш да манипулираш нещо, което го няма, което не съществува. Можеш - само във въображението си, но - без реален ефект извън въображението ти, извън съзнанието ти.

Ако изходим от идеята, че времето съществува, вече има какво да се манипулира.

Възниква въпросът: Дали то може да бъде манипулирано и ако - да, то - как?...

Някои вярват, че могат да го манипулират (че го забавят, че го ускоряват или - че го спират), използвайки силиконови подплънки, ботокс и скъпа козметика (кремове, червила, гримове...).

Други искат да изучат миналото и го правят посредством различни науки (история, археология и много други исторически и неисторически, но - помощни на историята науки).

Трети искат да надникнат в бъдещето. Футурологията се занимава с това. Но има и такива, които използват паранормални (наднормални, свръх нормални) "сили" или умения.

Доколко генетично или "по волята Божия" ни е заложено да въздействаме върху времето (като физическа реалност) аз не мога да кажа. Не съм толкова навътре в нещата. Понякога като че ли се спекулира с възможностите на волята и съзнанието на човека. Но дори и безкрайността като понятие би трябвало да има начало и край, някакви разумни граници.

Да се върнем на приказката за магьосника от Оз... Героите искат да имат някакви качества (смелост - лъвът, ум - плашилото, доброта - роботът), а детето иска да се върне у дома (а не - да манипулира времето) или да бъде по-решително, по -самостоятелно... Желаните качества са закодирани в тях, те трябва само да преживеят някакво събитие (инициация - така се нарича в древността), което да ги отключи.

Не разбирам за какво отделяне на душата от разума (или - от тялото) иде реч.

Можеш да постигнеш много неща, като впрегнеш волята си - в науката, в спорта, в политиката, в междуличностните отношения. Но нещата не се случват с помощта на вълшебна пръчка, на вълшебен пръстен или вълшебна лампа. Нито - с помощта на духа от лампата (или пръстена) или на златната рибка. Случват се с воля, с постоянство, с търпение и с много труд.

Линк към коментар
Share on other sites

Guest Системен

Аз имам на компютъра филмчето Магиосникът от ОЗ. Много ми харесва. Тва е един от първите цветни филми. Излязло е през 1939 и е страхотно.

Много ми харесва ролята на лъва и на магиосника.....

ще го кажа кратно и ясно - времето също е енергия. Може би намерението тряббва да е от друг вид за да може да се манипулира... все пак всичко подлежи на промяна във физическата си форма.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 months later...

Творческата сила на въображението Невил Годард

През 1933 година, стар приятел на 28 годишния Невил му предал знание, чрез което да разбере творческата сила на въображението си. Една техника, която младият Невил прилага и успява да осъществи желанието си да предприеме презокеанско пътешествие въпреки липсата на всякакви финанси.

Целият този запис на Невил Годард от 1955г. е описание на тази техника. Описани са конкретни действия и насоки как да процедирате, ако желаете нов дом, повишение в работата, пътуване, намиране на партньор в живота, подобряване на прекъснати взаимоотношения, решаване на здравословен проблем...

Този случай от 1933 г. изиграва съществена роля в живота и делото на Невил, който се посвещава изцяло на този нов начин на мислене. Провидението го среща с известния етиопски евреин Абдула, който му предава знанията си по иврит, Кабала и „повече истинско християнство от всеки друг, който някога съм срещал" -- както казва Невил. Той става един от най-влиятелните учители на своето време в направлението Нова Мисъл.

Днес световно известния Джоузеф Мърфи -- известен в България с поредица от книги като „Силата на Твоето Подсъзнание", казва, че Невил един ден ще бъде признат за „един от най-великите мистици на света"

Редактирано от pavli82
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...