Jump to content
Порталът към съзнателен живот

хомеопатия и тежко ПР


pam21

Recommended Posts

Здравейте, момиче на 21 години съм. Искам да ви попитам хомеопатията лекува ли Паническо разстройство в по-тежките му форми. Преди години лекувах ПР с хомеопатия и имаше ефект след 3 месеца. Почти 2 години нямах оплаквания. Не си спомням добре имената на хомеопатичните лекарства,спомням си Игнация,Желсемиум,но другите не. Последните месеци,обаче, ПР се разсрастна,освен паник атаките по цял ден се чувствам като насън,всичко ми е нереално и така без дорти минута промяна,няма и минута спокойствие да се почувствам сякаш съм нормален човек,едно неясно ми е и объркано всичко около мен,придружено с паника. Паник атаките знам,че се лекуват,но това състояние на дереализация би ли могло да се премахне с хомеопатия?Ужасът е голям и на това се надявам,защото преди години опитах и с антидепресанти,но състоянието само се влошаваше. Благодаря предварително.

Линк към коментар
Share on other sites

Да, лекува го, особено ако няма фамилна обремененост, а е вследствие на някакъв стрес, някаква случка.

Антидепресантите могат да потиснат, да облекчат остро състояние, но при спирането им се изпада в "дупка".

Линк към коментар
Share on other sites

Няма фамилна обремененост,никой досега от семейството не е имал подобни симптоми,но и няма някаква стресираща случка. Дори не знам дали е точно ПР. През цялото време се чувствам като в капан и се паникьосвам,не са само епизоди за по 15-20 минути,а през цялото време..

Линк към коментар
Share on other sites

За хомеопатията етиологията на заболяването е разбираема в почти всички случаи, дори и във Вашия и това може да бъде видяно и обяснено след двучасово първоначално хомеопатично интервю. Едва след това, след задълбочен анализ се предписва хо л-вото с най-близко подобие на т.н. хомеопатична картина.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Здравейте!Аз също съм с паническо разтройство и се лекувам с хомеопатия и ми действа добре това лечение.Защо

" Да, лекува го, особено ако няма фамилна обремененост, а е вследствие на някакъв стрес, някаква случка"

Искате да кажете, че ако някой от семейството има ПР няма лечение , така ли?

Линк към коментар
Share on other sites

Не. Това което казвам е, че е по-трудно лечимо, а ако има пряк роднина с шизофрения или друго тежко психическо разстройство, нещата стават още по-трудни.

А защо сте по-добре, това само лекуващият Ви хомеопат може да обясни. Но по-важното е, че Ви действа добре.

Линк към коментар
Share on other sites

нещата стават още по-трудни

но са лечими, нали така?

Притесних се , защото баба ми е била с тежко психическо разтройство.

Аз се лекувам от 3год и след ужасите които преживах сега имам само мравучкане в стъпалата, усещане на топка в гърлото се надявам и тези симптоми да изчезнат.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Здравейте ! Много се радвам ,че открих този форум, т.к. съм употребявала хомеопатия при настинки ,но сега искам конкретно да разбера за своето състояние дали мога да си помогна с някакви хо средсва ,които да са безвредни за мен. Случаят ми е следният : Преди 2 години страдах от стрес и депресия с епизоди на паническа атака ,след лечение с антидепресанти се почуствах добре и след едногодишно лечение прекратих хапчетата.След това забременях и в третия месец от бременноста ме блъсна кола и като че ли отпуши отново всички страхове.Започнах отново да получавам ПА ,силен страх ,но заради бременноста не можех да пия лекарства и вземах само  Седатив ,който обаче не ми помагаше особенно .Веднага след раждането всичко се повтори със стократна сила - паника ,страх ,плач,несигорност,главоболие, гадене и отново с антидепресанти .Пия ги вече месец и знам ,че е още рано за да има ефект ,но все още остава страхът ,че ако след време ги спра пак ще е повтори и вечно ще трябва да съм на хапчета .Все още получавам ПА и ви моля да ми препоръчате ако може нещо с което да мога да преодолявам страховете си .

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Здравейте,

Задачата на антидепресантите е да измамят химически мозъка и това се нарича потискане на симптоми.

Целта на хомеопатията е да открие причината, а не да се опитва да лекува последствията. Но постигането на тази цел е дълъг и сложен процес за установяването и, анализ и предписване на хомеопатично л-во с най-близко подобие и проследяване на случая. Това изисква часове в т.н. хомеопатично интервю с болния.

  Ето и случай на излекувано тежко ПР представено от smehy: http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=4157&page=2

Редактирано от Alexander
Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Благодаря за отговора ,разбирам че трябва да се срещна с хомеопат ,но аз съм от Благоевград и не мисля или поне не съм чула за добър такъв в града.Т.е. ще трябва да дойда до София ,но как да намеря координатите Ви Александър ?

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 4 months later...

Здравейте Александър, как мога да се свържа с вас и да запиша час. Става дума за ПР, което лекувам доста време , години.....с антидепресанти, но симптпмите ту идват, ту си отиват' което е ужасно. Ще се радвам на отговор

Редактирано от Румии
Линк към коментар
Share on other sites

Аз също бих искала да се свържа с Вас Александър. Имам генерализирана тревожност и от там букет с различни разстройства. Пия лекарства, но желая да ги спра.

А дали правите онлайн консултации? 

Благодаря предварително!

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...