Jump to content
Порталът към съзнателен живот
pam21

хомеопатия и тежко ПР

Recommended Posts

Здравейте, момиче на 21 години съм. Искам да ви попитам хомеопатията лекува ли Паническо разстройство в по-тежките му форми. Преди години лекувах ПР с хомеопатия и имаше ефект след 3 месеца. Почти 2 години нямах оплаквания. Не си спомням добре имената на хомеопатичните лекарства,спомням си Игнация,Желсемиум,но другите не. Последните месеци,обаче, ПР се разсрастна,освен паник атаките по цял ден се чувствам като насън,всичко ми е нереално и така без дорти минута промяна,няма и минута спокойствие да се почувствам сякаш съм нормален човек,едно неясно ми е и объркано всичко около мен,придружено с паника. Паник атаките знам,че се лекуват,но това състояние на дереализация би ли могло да се премахне с хомеопатия?Ужасът е голям и на това се надявам,защото преди години опитах и с антидепресанти,но състоянието само се влошаваше. Благодаря предварително.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Да, лекува го, особено ако няма фамилна обремененост, а е вследствие на някакъв стрес, някаква случка.

Антидепресантите могат да потиснат, да облекчат остро състояние, но при спирането им се изпада в "дупка".

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Няма фамилна обремененост,никой досега от семейството не е имал подобни симптоми,но и няма някаква стресираща случка. Дори не знам дали е точно ПР. През цялото време се чувствам като в капан и се паникьосвам,не са само епизоди за по 15-20 минути,а през цялото време..

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

За хомеопатията етиологията на заболяването е разбираема в почти всички случаи, дори и във Вашия и това може да бъде видяно и обяснено след двучасово първоначално хомеопатично интервю. Едва след това, след задълбочен анализ се предписва хо л-вото с най-близко подобие на т.н. хомеопатична картина.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте!Аз също съм с паническо разтройство и се лекувам с хомеопатия и ми действа добре това лечение.Защо

" Да, лекува го, особено ако няма фамилна обремененост, а е вследствие на някакъв стрес, някаква случка"

Искате да кажете, че ако някой от семейството има ПР няма лечение , така ли?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Не. Това което казвам е, че е по-трудно лечимо, а ако има пряк роднина с шизофрения или друго тежко психическо разстройство, нещата стават още по-трудни.

А защо сте по-добре, това само лекуващият Ви хомеопат може да обясни. Но по-важното е, че Ви действа добре.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

нещата стават още по-трудни

но са лечими, нали така?

Притесних се , защото баба ми е била с тежко психическо разтройство.

Аз се лекувам от 3год и след ужасите които преживах сега имам само мравучкане в стъпалата, усещане на топка в гърлото се надявам и тези симптоми да изчезнат.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте ! Много се радвам ,че открих този форум, т.к. съм употребявала хомеопатия при настинки ,но сега искам конкретно да разбера за своето състояние дали мога да си помогна с някакви хо средсва ,които да са безвредни за мен. Случаят ми е следният : Преди 2 години страдах от стрес и депресия с епизоди на паническа атака ,след лечение с антидепресанти се почуствах добре и след едногодишно лечение прекратих хапчетата.След това забременях и в третия месец от бременноста ме блъсна кола и като че ли отпуши отново всички страхове.Започнах отново да получавам ПА ,силен страх ,но заради бременноста не можех да пия лекарства и вземах само  Седатив ,който обаче не ми помагаше особенно .Веднага след раждането всичко се повтори със стократна сила - паника ,страх ,плач,несигорност,главоболие, гадене и отново с антидепресанти .Пия ги вече месец и знам ,че е още рано за да има ефект ,но все още остава страхът ,че ако след време ги спра пак ще е повтори и вечно ще трябва да съм на хапчета .Все още получавам ПА и ви моля да ми препоръчате ако може нещо с което да мога да преодолявам страховете си .

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте,

Задачата на антидепресантите е да измамят химически мозъка и това се нарича потискане на симптоми.

Целта на хомеопатията е да открие причината, а не да се опитва да лекува последствията. Но постигането на тази цел е дълъг и сложен процес за установяването и, анализ и предписване на хомеопатично л-во с най-близко подобие и проследяване на случая. Това изисква часове в т.н. хомеопатично интервю с болния.

  Ето и случай на излекувано тежко ПР представено от smehy: http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=4157&page=2

Редактирано от Alexander

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Благодаря за отговора ,разбирам че трябва да се срещна с хомеопат ,но аз съм от Благоевград и не мисля или поне не съм чула за добър такъв в града.Т.е. ще трябва да дойда до София ,но как да намеря координатите Ви Александър ?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте Александър, как мога да се свържа с вас и да запиша час. Става дума за ПР, което лекувам доста време , години.....с антидепресанти, но симптпмите ту идват, ту си отиват' което е ужасно. Ще се радвам на отговор

Редактирано от Румии

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Аз също бих искала да се свържа с Вас Александър. Имам генерализирана тревожност и от там букет с различни разстройства. Пия лекарства, но желая да ги спра.

А дали правите онлайн консултации? 

Благодаря предварително!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×