Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Голям взрив или вечно съществуване


Guest Системен

Recommended Posts

Guest Системен

Здравейте,

Вселената възникнала ли е от голям взрив или е съществувала вечно???. Има много нередно в теорийте за създаването на света, било то в науката, езотеричните писания, посланията на древните и т.н.

В транссърфинга на Зеланд се говори за наличието на вечен наблюдател, или накратко кинопроектор на ЦЯЛОТО. Аз го наричам ЦЯЛОТО защото в Кибалион се говори за него.Наблюдателя които е частица от създателя може да влияе на собственото си тяло и пространство. Той изменя всяка форма на материята. Наблюдателя има огромна сила, способна да измени фотона. В древните учения не пише къде се намира този наблюдател, той е свързан по някакъв начин с психиката ни. Аз усещам отвреме навреме че има нещо такова и че ние влияем на това което ни заобикаля. Просто влиянието на наблюдателя е огромно.

"ЦЯЛОТО създава в своя Безкраен ум без­брой Светове, които съществуват от ео­ни Време - и въпреки това за ЦЯЛОТО създаването, развитието, упадъкът и смъртта на милионите Светове е като времето за премигването на клепача."

Кибалион

Отново заради ограничеността на нашия разум ни се струва, че всяко нещо има начало и че нещо се пуска от някого, може би. На практика този кинопроектор се върти вечно. Движението му няма начало и край, него просто го има. То винаги е съществувало и ще го има вечно.Друга е работата, как човек може да избира тази кинолента, която ще се върти в неговия кинопроектор.

Той означава, че ЦЯЛОТО (което е Субстанционалната реалност, лежаща в основата на всички външни явления и прояви, които ние познава­ме с имената "Материалния свят", "Феномените на Живота", "Материя", "Енергия"; накратко, всичко то­ва, което е видимо за материалните ни сетива) е ДУХ, който сам по себе си е НЕПОЗНАВАЕМ и НЕОПРЕ­ДЕЛИМ, но който може да се разглежда и да се приеме за УНИВЕРСАЛЕН, БЕЗКРАЕН, ЖИВ УМ.

Възможно ли е едно събитие да се повтаря милиони пъти в продължение на еони време? Възможно ли е в необятния Космос да има много копия като нашата планета. Каква е същността на безкрайността? Кое е най-голямото число?

Редактирано от Системен
Линк към коментар
Share on other sites

Интересна (и голяма) статия, посветена на тази тема ("Преди Големия взрив"), има в сп. "Осем", бр. 4 (40) от април 2012 г.

http://www.spisanie8.bg/%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5/47-%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-8-%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%B9-122011-%D0%B3.html

Линк към коментар
Share on other sites

За съжаление го нямам. Разгледах го в един мол в Пловдив. Инак, ако го имах, защо да не ти го дам да го прочетеш и да се изкефиш...

Линк към коментар
Share on other sites

Guest Системен

Преди Големия взрив

Тема на броя

От Георги Караманев

Защо има толкова много галактики и толкова малко антиматерия? Защо никой не може да обясни квантовата гравитация?

Тези и още много основни въпроси пред днешната физика си задал руският академик Дмитрий Ширков. И решил да види как ще изглеждат нещата, ако приложи една на пръв поглед ужасно странна хипотеза – че на микрониво Вселената е едномерна. Всички физични изчисления паснали като 2 2 = 4! После в изследванията се включил и българският му колега д-р Пламен Физиев и двамата заедно дават първото научно предположение за това как е изглеждала Вселената преди Големия взрив.

Линк към коментар
Share on other sites

Голям взрив и вечно съществуване. Това е като въпроса креационизъм или еволюция, сякаш едното изключва другото.

Наскоро гледах "BBC Horizon - What Is Reality?". Една от идеите е, че Големият взрив е циклично явление. Доста е объркващо.

Със сигурност можем да твърдим едно - всичко са хипотези или вяра.

Линк към коментар
Share on other sites

Guest Системен

Просветлението. как кое. виж как е обяснен океана на вселената :3d_005:

Какво получава постигналият просветление - да се раз­порежда с цялата енергия на океана на Вселената. Той не вижда принципна разлика между себе си и тази безкрай­ност. Мисловната му енергия влиза в резонанс с енергията на океана. Точно тогава намерението на просветления става тъждествено на външното намерение - тази могъ­ща и непостижима сила, която управлява света.
Редактирано от Системен
Линк към коментар
Share on other sites

Вселената ни се е родила и ще умре. След нея ще има още безброй вселени, преди нея е имало безброй други вселени. Възможно е едновременно с нашата вселена, паралелно да съществуват още неизброимо множество космоси.

"Съвпадение между научни и религиозни възгледи относно възникването на вселената"

http://www.sibir.bg/blog/momchev/?blogPage=blogPreviewArticle&artID=419114

"Ролята на Словото при Сътворяването на Вселената"

http://www.sibir.bg/blog/momchev/?blogPage=blogPreviewArticle&artID=420213

Линк към коментар
Share on other sites

Guest Системен

Не моога да повярвам. Значи всичко е било истина.

Корана дава много точни неща за сътворението на света.

... Един ден при твоя Господ е като хиляда години от онези, които вие броите. (Сура Хадж, 47)

Той управлява делата от небето до земята, после те се въздигат към Него в един Ден, колкото хиляда години, според вашето броене. (Сура Саджда, 5)

Ще се въздигнат към Него ангелите и Духът [Джибрил] в Ден, колкото петдесет хиляди години. (Сура Мааридж, 4)

Редактирано от Системен
Линк към коментар
Share on other sites

Джибрил или Джабраил не е ли архангел Гавриил (Гавраил)?

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...