Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Треперя с ръцете


Guest Системен

Recommended Posts

Guest Системен

Здравейте,

Мисля че проблема ми се отнася към областта на психологията. Още от малък треперя с ръцете, не мога да обясня начина защото е много странен. Чудя се към кого да се насоча. Това го правя още от малък и е трудно да се откажа от него защото то е вкоренено в психиката ми вече като шаблон на светоусещането. Просто е запечатано в психиката ми.

Става дума просто за вреден навик. Можете ли да ми кажете някакъв начин как да се откажа от него.

Линк към коментар
Share on other sites

Редактирано.

Когато си притеснен/нервен ли трепериш ?

П.п.: Ако не е от горните причини, може и да си болен - макар че треперенето на ръце го свързвам с третата възраст. Пък и каква тая болест ще е толкова години да се точи, а ти да си жив и здрав. Така че сигурно е тик, навик, от притеснение/страхове. Някои пък сигурно примигват, кълчат джуки.

Би могъл да се обърнеш към невролог, като преди това минеш за направление през джипито.

Като ти затреперят ръцете, може просто да се отпуснеш физически и психически, да се оставиш, да не се бориш и да не бягаш, да се погледнеш, просто вдишваш и се отпускаш, поглеждаш си ръцете - отпускаш ги. Предполагам, че ако станеш по - смел, уверен и непукист, треперенето ще изчезне (особено ако не се взираш в него, не умуваш върху него).

Може и с хипнотерапия да изчезне - автохипноза или пък друг да те хипнотизира и да ти внуши, че ръцете ти никога повече няма да треперят при страх/притеснение.

Абе добрата новина е, че няма да е вечно това треперене, ще му дойде края след някое и друго десетилетие (ако не се справиш с него по - рано де). :D

Редактирано от Христо
Линк към коментар
Share on other sites

Guest Системен

Когато си притеснен/нервен ли трепериш ?

Трудно е да го обесня. Но според мен е добре да поговоря с психотерапевт. В нашия град има само менте психотерапевти, а цените им са невероятно високи.

В момента не съм нервен. Просто става дума за вреден навик вследствие на травма от детството. Може би са ме били и съм започнал да треперя с ръцете от страх и така до днес. Не зная към кого да се обърна.

Линк към коментар
Share on other sites

Сигурно може и без направление, но ще е по - скъпо.

Можеш да си смениш личния лекар, защо го търпиш - ето идея за позитивна промяна. :D

Ако си избереш някоя млада секси лекарка, ще ти се иска да ти става все по - лична. :D Често ще отскачаш при нея за какви ли не болежки. :D

Линк към коментар
Share on other sites

Първо трябва да посетиш невролог, и ако той стигне до заключението че си здрав, трябва да потърсиш психотерапевт който би ти помогнал да решиш проблема си.

Линк към коментар
Share on other sites

Ако спреш да мислиш за това треперене, ако не му обръщаш внимание и не ти пука, ако го приемаш спокойно, ако се концентрираш върху други неща, ако не гледаш на него като на проблем, а го приемаш спокойно и нормално, може и от само себе си да изчезне.

Линк към коментар
Share on other sites

В момента не съм нервен. Просто става дума за вреден навик вследствие на травма от детството.

Ами, постави си за цел да спреш. Аз имах една кашлица две години, когато ме светнаха, че такава няма и всичко е просто нервен жест. Спрях. Като ми се кашляше не го правех и след две седмици се отучих.

Тея психотерапевти ги вземате като аспирин.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...