Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Никола Тесла и свободната енергия


Recommended Posts

Наскоро гледах филм за него и разбрах колко велик е бил, преди това не съзнавах (имах бегла представа за него). Великан на духа и на ума, свръхенергичен !! Голям човек.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 6 years later...

И както всеки велик учен той носи и характеровите си особености. Разработките му са финансирани докато не ,,хваща" творческата вълна на изобретяването на метод за безжичен пренос на енергия до всяка една точка на Земята. И Уестингхаус и Дж.П.Морган се оттеглят от финансирането на проекта му. Вероятно щото в техни ръце(не общи) са собствеността на медните мини, Дженерал електрик, както и заводи за производство на медни проводници.

Но пък след смъртта на Тесла, разработките му са засекретени и иззети  в полза на Федералното правителство. Странно как, но разработката му за пренос на енергия през йоносферата вече има приложение. Има изградена система от 180 бр. антени с генератор за различни ел.матнитни вълни в Аляска - H.A.A.R.P. 

Но това е друга тема, чиято насоченост е неподходяща за тук. За сметка на това пък това е интересен клип, който е зареден с интересна информация:

 

Редактирано от kipenzov
Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 months later...

В самото клипче има доста информация за математически зависимости от типа на отношения между величини.

Интересното е, че тази нова разработка - "Вихрова математика"(Vortex based mathematics) въвежда основа на математически анализ точно на отношения между величини. Което не е нещо ново, ако човек е по-запознат с принципите на номерологията, дали от Кабаллата, дали от някой други езотерични школи. Примерно Дънов говори за това, че Животът се базира на "Отношения", който към момента не познаваме(болшинството от нас).

Още повече, че в показаните в по-предния линкнат клип за Тесла взаимоотношения(вж. по-долу картинката) между цифрите от 1 до 9 се "виждат" и двата "кръга" - 1,2,4 - 8,7,5(червеното). При "движение" по тази траектория се образува знака за безкрайност, който си е хоризонтална 8. "Осмицата" са две "кръгли огледала", които взаимно "се отразяват", също така и един обръч(кръг), усукан с две ръце(приложена в две точки сила на усукване с противоположна на въртене посока в различните точки). Един приятел - фотограф, прави интересна "подредба" на буквите от българската азбука в "хоризонтална осмица с център на пресичане - квадрат" и му се получават доста интересни тълкувания, които ако не ми ги обяснява, малко трудно самостоятелно бих "включил" - явно че "черпя от неговото вдъхновение" при разговорите ни:huh:

Също така, между двата кръга на "хоризонталната осмица"(знака за безкрайност) минават двете бедра на равностранния триъгълник - 3-6-9. Триъгълникът "нагоре" е интересен символ ;)(св.синьото). Също така и символът на безкрайност, с вплетен равностранен триъгълник "нагоре" , още повече че при този символ се получават 7 лъча(тъмно синьото). Които пък са "формирани" на принципа на аналогията от цифрите от 1 до 9 в кръг(в дясно на картинката, която си играх да рисувам) . А пък разположението на "върховете" с цифри се получава от 3 ротирани на 40 гр. равностранни триъгълника

102819340_369.png.d27928069c4d7b19ff0f272d07251fcc.png

ОТ последното клипче пък се споделят доста интересни "отношения" на 12-ката с 432-ката.

Цитираните количествени показатели на системата за измерване на звуковите честоти (Hz) и старият стандарт за звукът "ла" (432Hz) също са интересни. Защото 432 дава хармонични(цели стойности като числа) "отношения" за сметка на новоприетия (1940г.) стандарт за звука "ла" - 440Hz.

Също е интересен "листа" на хармоничните на 12 числа, който се появява на 5:56 мин.

Много инфо, компресирано, въпрос на въображение. Творческа почивка!   

Линк към коментар
Share on other sites

Между другото, докато показвах скицата на един съученик и се опитвах да му обясня подредбата на числата в кръга, ми хрумна и асоциацията й с "Витрувианския човек" на Да Винчи.

Редактирано от kipenzov
Линк към коментар
Share on other sites

  • 6 months later...

А пък, ако някой го интересува, може да види един българин - Иван Хорозов, как е построил 3-мерен модел на 4-мерен обект. Пък и ако можете открийте кадъра, в който се вижда "спиралната ротация" но петоъгълниците в коридор.

Ето статията с видео към нея https://video.ninenet.org/video/science-matters-february-4-2015/

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...