Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
jul

Архивен филм от Изгрева

Recommended Posts

Благодаря, че сподели този филм с всички нас!

Той и в момента дава "данък време", така че направата на копия и съхраняването му са важни дейности. Надявам се, че всички, които са свързани по някакъв начин с братството и Учителя, ще се включат; особено хората в ръководството на ОББ, които, заставайки на определен пост/позиция, поемат и съответната отговорност за братството и развитието му, за съхраняването на подобен вид артефакти за поколенията и т.н..

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Благодаря на автора на проекта. Очевидно филмът не случайно е попаднал точно при него - той има знанията и уменията да подготви такъв вид архивни материали за съхранение - и засега е добре наистина той да се погрижи за техническата част.

Най-доброто съхранение и днес е на филмов носител. Затова искам да създам няколко копия на 16 мм /за съжаление вече никъде не се предлага 8 мм за архивни цели, а само супер 8, който не е предназначен за прожекция/. И вероятно някое от тези 16-милиметрови копия да бъдат за прожекция. Тук ще ангажирам една немска фирма, а за дигиталното прехвърляне с високо качество ще ангажирам швейцарската фирма Болекс.

Това, което съм направил засега по въпроса за съхранение на този филм е неговото почистване, подмяна на всички негови лепенки с нови и проверка на перфорацията. Преди седмица купих две чисто нови ролки от 120 метра в комплект с кутия за безпрашно съхранение.

Поздравления!

От текста разбирам, че авторът на проекта има намерение да го реализира самостоятелно, както вероятно е и най-добре за архивния материал. Колкото до братството - това сме всички ние - не би следвало да се крием зад някакви органи и имена на "отговорни хора", от които да търсим сметка какво са направили и какво не. Мисля, че по-добрият вариант е всеки, който усеща вътре в себе си съпричастност към идеята да направи лично това, което сам може да направи. Както ни е дал пример авторът на проекта.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Jul, благодаря за линка. Разтърсващи кадри. Нищо, че не са в перфектно качество. Гледах лицата на хората, изпращащи своя Учител... нашия Учител. Представям си какво им е било. Повече от 40 години те са разчитали на неговата помощ. Питали са го и за най-дребните неща. Някои са изпълнявали това което им е казвал, други – не. Но всички са като разбити... Като осиротели.

Смятам, че тези филми, правени около 40- те години на миналия век, са много ценни и благодаря на хората, които ги съхраняват.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Филм като този ни приближава до преживелищността на физическото присъствие на великия дух Беинса Дуно в тяло. Хубавото е, че връзката и общението с духа му не зависи от носителя, от "скафандъра" на духа - ползваното за временно обитаване тяло! Благодаря за запазването на този и други подобни филми!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Филм като този ни приближава до преживелищността на физическото присъствие на великия дух Беинса Дуно в тяло. Хубавото е, че връзката и общението с духа му не зависи от носителя, от "скафандъра" на духа - ползваното за временно обитаване тяло! Благодаря за запазването на този и други подобни филми!

Мисъл за деня - 01.08.2012 г.

"Изучавайте психологически планините. Това става, като на всяка местност в планината ще прекарвате известно време и ще видите какво разположение ще имате, какви идеи и подтици ще се родят във вас. По това ще познаете какво е психичното действие на мястото."

Напълно прав си, но ще използвам днешната мисъл, за да се опитам да обрисувам усещанията си. Преди време имах възможността да посетя три места свързани с Учителя и Неговото учение. Едното е във Варна- " Ташла тепе" мисля, че го наричате, второто е мястото където е гробът и третото къщата в с. Мърчаево. И на трите места имах много силни усещания и сянка на съмнение нямах в себе си че тези места са свързани с Него, но навсякъде Го усещах по толкова различен начин, че едва ли би се потдало на описание, но все пак ще се опитам. В Мърчаево обърках стаите и стаята в която влязох усетих, че там не е пребивавал. След малко влезе човекът и потвърди това мое усещане, като ме въведе в съседната стая. Разликата беше огромна! Макар и една до друга на физ. ниво, двете ги разделяха светове. И тъй като започнах от зад напред ще премина на мястото къето се намира гроба. Не помня колко време останахме, наистина се усещаше покой, чистота и т.н.. но все пак идеята, за преминаването от този свят витаеше някъде там на някакво ниво. Все пак долових и онзи момент който кара сърцето на личността да се свие, колкото и илюзорно да е това, все пак си съществува на някакво ниво, има го като идея която те кара да се самовглъбиш и най- малкото да разсъждаваш по въпроса или просто да се оставиш на усещането и аз не знам как да го обясня. До като във Варна на Ташла тепе усещанията са ЖИВОТ, БОЖЕСТВЕНИ, КОСМИЧЕСКИ.... НЕВЕРОЯТНИ.... НАПРАВО СЕ ИЗСТРЕЛЯХ В НЕБЕСАТА... Поздрави и хубав ден!

Редактирано от Eлф

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×