Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Натрапливи мисли за самонараняване и самоубийство


Recommended Posts

Д-р Първанов,Орлин Баев обръщам се към вас с молба за съвет.От 3,4 месеца имам натрапливи мисли за самонараняване и самоубийство.Може би е по скоро страх да не се нараня или самоубия и аз не знам какво точно става в главата ми .Усещам силен импулс в мен,които ме кара да посегна към ножа,а в същото време го крия някъде си из къщи.Обичам живота си,но от тези мислите не мога да живея пълноценно.Въпроса ми към вас е може ли тези мисли да ме тласнат към самоубийство или самонараняване?Не желая да се използвам хапчета.Дайте ми съвет какво да правя с мислите си.

Забравих да спомена,че съм жена на 34г.Благодаря ви,че ще отделите от времето си за да ми отговорите.Поздрави :)

Линк към коментар
Share on other sites

Първо, разберете ги! Второ, променете интерпретацията им и отношението си към тях! Трето, поработете по характера си, ползвайки методите на терапевта си!

Моля прочетете тези статии: тази и тази

Ako имате нужда, коментирайте и питайте след като добре осмислите посланията в текстовете!

Желая щастие!

Редактирано от Орлин Баев
Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте,

Благодаря за бързия отговор Орлин.Чудесни статии,които решително разпръскват тъмните облаци пред мен.От прочетеното разбрах ,че моето отношение към мислите за самонараняване и самоубийство е неправилно.Колкото повече се опитвах да ги махна те ме притискаха по-силно.Дори на моменти си мислех,че е крайно време да се наръгам и да приключи всичко.

Подсъзнанието действа на обратно и моето желание за живот е огромно, именно за това моите мисли са от това естество.Така ли е или греша?Трябва да ги приема за нещо нормално,да променя отношението си към тях.

От прочетеното не успях да разбера(все пак това е нова вид информация за мен)има ли вероятност натрапливите мисли да станат реалност,като че ли това най-много ме притеснява?Благодаря за съдействието Орлин

Редактирано от Орлин Баев
граматична корекция
Линк към коментар
Share on other sites

Така е, правилно сте разбрала! Бъдете щастлива!

Линк към коментар
Share on other sites

×
×
  • Добави...