Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Малтретиране и измама с животни


Recommended Posts

Здравейте,

изключително ми е неприятно да пиша по този повод. Не знам дали е правилното място и тема. Дори не знам как да я озаглавя.... Сега ще ви разкажа какво се случи.

Потресена съм! Преди 2 седмици си избрах кученце от обява. Много се зарадвах, защото освен всичко пишеше, че е от София и щеше да ми бъде лесно да го взема. Когато се обадих на посочения телефон се оказа че кученцето не е в София а във Варна.От там се започна. Аз много държах на породата и изместих дори хора, които са проявили интерес към него. Още на следващия ден изпратих капаро за кученцето. Той уж щеше да ми го праща, но не го прати! Каза, че го е завел не ветеринар да му сложат втората ваксина и да му направи паспорт и чип, за това нещо ми поиска още 70 лв. Аз се съгласих, защото така или иначе и аз трябваше да го направя. Ветеринарът казал, че кученцето не трябва да пътува.Затова се разбрахме да ми го прати след седмица. Е, прати ми го преди 2 дни. Кученцето пристигна в клетка в багажника на автобус, почти умряло от страх. Не можах да го огледам понеже беше 23:40. Кученцето беше много уплашено и го гушках през целия път до вкъщи. Когато се прибрахме реших да го изкъпя, защото много миришеше, но видях че е нахапано ЗВЕРСКИ по вратлето. Реших да не го къпя за да не му стане нещо. На сутринта го заведох на ветеринар, защото освен раните кученцето видимо не беше добре(топъл нос, кървясали очи и т.н.). При прегледа се оказа,че има гъбички, защото раната не е третирана по никакъв начин. Освен това има краста в ушите. За да го почистят и да му сложат нужната инжекция аз платих 74 лв и 10 ст. Предстоят му още две такива процедури. Помолих да проверят дали има чип, но такъв нямаше... На паспорта обаче лепенка има. Освен всичко останало кученцето е на повече от 3 месеца (може би 5-6 месеца), защото има тестиси и постоянни зъбки. Кученцето е недохранено видимо, защото е много под нормата за тегло. Явно, че не са го хранили за да изглежда по-малко. То дори не е свикнало да яде и яде и пие само от шепата ми. Може би ще се зачудите защо съм взела такова куче... На обявата не е била реална снимката. Сега дори се съмнявам , че нещо в този паспорт е истина.Опитах се да се свържа с човека за да ми каже какво се е случвало, а той естествено не ми дигна. Не знам какво да правя с ваксините, но сега те са малък проблем... след като се оправи ще мисля и за тях.

Не ме разбирайте погрешно. Тук не става въпрос за пари. Кученцето е третирано ужасно. Страх го е да мръдна. Радвам се, че го взех да го спася, кои знае какво щеше да му се случи !? Реших да напиша това за да знаете (хората, които мислят да си взимат домашен любимец) - НЕ ГО ВЗИМАЙТЕ ОТ ТАМ!!!! Намира се в близост до Варна , село Пастир. Казва се ''животновъдна ферма" Г. Иванов. Това са номерата :0897882588 ; 0898 557111; 0897882666; 0887146130. Това са всичките, които имам. Ако ги видите някъде, не звънете, няма смисъл! Ще останете излъгани. На някои от номерата отговарят и жени. Това е адреса на лекаря фалшифицирал паспорта : Д-Р СТАНКОВ, НИКОЛАЙ Варна 9000, ул. С. Радулов 10, тел. 052222870, ако изобщо е истински. Надявам се все пак някой да прочете това и да бъдат избегнати случаи като моя! Поздрави!!!

Линк към коментар
Share on other sites

Ако искате да помогнете на животните, тогава изпратете сигнал към Агенцията по безопасност на храните и към някоя от местните организации за защита на животните.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте Янина! Не съм спряла да мисля от вчера за проблема, но все още нямам идея какъв подход ще опази горките кучета от унищожение. При първия сигнал за нарушение и излишен шум "търговецът" ще ги

убие или ще ги премести , за да няма доказателства, че са третирани зле. Мисля, че е най- разумно да се обърнете към местни природозащитни организации, с молба да не шумят преди да разполагат с реални доказателств за нарушение на съответния закон. Имам някакъв смътен спомен, че представители на такива организации могат да проверяват обекти, където се отглеждат животни, но нямам време да се ровя в Интернет и в Закон за защита на животните. Опишете случая, приложете снимка на кучето или медицинска документация за състоянието му с изрична молба да не се вдига шум. Медиите......не може да се разчита кой знае колко на тях. Могат да свършат работа като издирят останалите потърпевши купувачи, в случай че от кучетата не остане никаква следа. Сега е " тегаво време" , парламентарните идиоти са във ваканция, няма хляб за журналистите, може и да успеете, но рискове има. Чест Ви прави, че пишете, че не мълчите! Направете го обаче веднага, защото много неприятни хора четат Порталът ,проявяват нездрав интерес към мненията ми и са готови на всичко, само за да докажат, че са по- силни. Успех! Пишете, каквото и да стане.

Редактирано от Inseparabile
Линк към коментар
Share on other sites

Ейииии, намери се най- накрая един мъж на място, който да реагира! Порталът е празен, подозирам всички, които изчезнаха, че се излежават по плажовете, а аз / със светлосин тен / пиша ли пиша.

Enchante, ИСТОРИК /проблясъци от недоучен френски, но пък искрени/! :3d_022:

Линк към коментар
Share on other sites

Аз имам проблеми с интернета - по-бавен ми е и не ми излизат целите мнения, ако изобщо излязат. Или ми излизат по няколко, понеже кликам до полуда - докато нещо все пак се появи.

---

Едни са на планина, други - на плаж, трети - на срещата на форума...

А ние - пловдивчаните - поради местен патриотизъм седим в града си и се печем на адските горещини. Щото да избяга от горещините "и баба знае".

---

Надявам се, че тези сайтове ще ви бъдат от полза...

Редактирано от ISTORIK
Линк към коментар
Share on other sites

Писала съм на няколко организации за закрила на животните. Отговориха ми, че ще проверят, но до там... резултати нямам. При подробно проучване открих, че този е измамил страшно много хора и то не от скоро. Има случаи от преди 5 години. Не знам какво да правя. Не искам така да оставя нещата и да му се размине....иначе ще продължава. Кученцето за сега е добре и раните заздравяват , вече започна да свиква с нас и не се страхува толкова. Най-много ме е страх, че не са му бити ваксините (вероятно) и може да се разболее, а аз сега не мога да му ги бия поради отслабения имунитет. Благодаря ви за отговорите. По другите форуми не направиха нищо друго освен да изпишат 10 страници за това колко съм лоша, гадна , безотговорна..... за да взема куче от такъв човек. Ако има нещо ново ще пиша! Поздрави!

Линк към коментар
Share on other sites

Привет, Янина! Ако разполагате с реални данни за други потърпевши / имена, възможност за обратна връзка, документация /, това съвсем не е малко и е въпрос на време и стратегия "да не му се размине" на

този тарикат. Чудесно е, че Вашето кученце е по- добре, но как ли се чувстват онези, които все още не са пожелани и какво се случва с тях ако предлагането надвишава търсенето?

Варианти:

Ако можете да се свържете с останалите потърпевши- групов иск/ жалба, защото ако чакате прокуратурата да се самосезира,....ще има да почакате. Това е осъществимо когато останалите кучета не са изложени на риск или вече са унищожени.

Подставено лице- "купувач", журналист или природозащитник, който да настоява за избор на едно от няколко кучета, с реален достъп до помещението и условията при които се отглеждат, т.е. някакви реални доказателства, че става дума за много животни, третирани зле.

В конкретния случай не пренебрегвайте възможността за връзка с медиите, но не им предоставяйте цялата информация преди да получите гаранция, че ще се ангажират сериозно.

Ако това се случва от 5 години, става дума за добре организиран бизнес със съответните предпазни мерки. Без ровене "до кръв" няма да стане. Замислете се: Сигурна ли сте, че кученцето наистина е било

отглеждано във Варна? Аз - не, защото това са само думи. Проверете дали въпросният лекар, издал паспорта на кучето не е фантом, или ако не е фантом, дали някой не злоупотребява с името и авторитета му.

Ами телефоните....., някой Ви е продал кучето, разговаряйки с вас, но я се опитайте да го издирите. Винаги има изход! Успех! Пишете.

Линк към коментар
Share on other sites

Да сигурна съм. Аз писах на много места и една жена, която е прочела публикацията ми се свърза с мен. Измамника се казва Антон Лефтеров и е от село до Варна, но не с.Пастир (както пише на печатите) Има и зоомагазин във Варна, където е стояло моето кученце заедно с още 5, без вода, с разтройство... При множество оплаквания му е отнет лиценза на зоомагазина преди седмица, но "развъдника" му още стои. Господина е даден на прокуратура. Аз също ще подам сигнал до разследващите случая и ще чакаме....

Линк към коментар
Share on other sites

Не чакайте! Обърнете се към медиите и търсете свиреп журналист, който да открие въпросния "развъдник". Животът на останалите кучета е изложен на риск и след като са предприети необходимите мерки, няма да изгубите нищо ако положите усилия в полза на животинчетата. Никой няма да се погрижи за тях,...да Ви изглежда справедливо? Опитайте в Актуално, Блиц, Днес БГ, но като че ли в Скандално е най- вероятно да проявят интерес. Или се обърнете към природозащитници с конкретна молба за помощ, а защо не и двата варианта? Не чакайте, успех! Горките кучета...

Редактирано от Inseparabile
Линк към коментар
Share on other sites

Пример със стар кървъв случай, в който убиха кучето на мой приятел, въпреки, че уж службите и властите се задействаха, на извършителя нищо не му направиха..........

Но ние сме длъжни да направим каквото зависи от нас.......животните на кой да разчитат да ги защити?

Криминалнопроявеният охранител нахълтал в сервиз “Автоцентър” и нарязал част от аксесоарите и стола на продавача, после излязъл навън и убил кучето, освободиха го след 24 часа в ареста, без да му вземат проба за наркотици

spacer.gif

Гардът на експрезидента на ФК “Вихрен” и настоящ на “Локомотив” /Пловдив/ Коко Динев - Ангел Михайлов, обезглави пред свидетели 4-месечна кавказка овчарка. Инцидентът станал завчера към обяд, когато охранителят със самурайски меч нахлул в сервиз "Автоцентър" на околовръстния път на изхода за ГКПП - Кулата. Ангел нарязал с меча няколко щендера с автоаксесоари и стола на продавача, като крещял: Къде е кучето, къде е кучето...?!? След това излязъл навън и се насочил към вързаната кавказка овчарка и отсякъл главата на беззащитното куче. Сигнал в полицията е подаден от Стоян Георгиев. На място пристигнал дежурен полицейски екип и разяреният гард е укротен и обезоръжен. Закаран е в полицейското управление и със заповед на началника на полицията Стоян Младенов е задържан за 24 часа.

Вчера към обяд Ангел Михайлов бе освободен, след като прокуратурата отказа да удължи предстоя му в ареста. От пресцентъра на обвинението в Сандански обясниха, че е образувано досъдебно производство срещу Ангел Михайлов по чл. 216 - за унищожаване на чужда движима вещ. Свидетели на инцидента станали десетки клиенти на сервиза и работниците в близост. Ангел Михайлов е гард на Коко Динев откакто пое футболния клуб и откри хотел в Сандански и казино в Кулата.

Свидетели коментираха вчера, че Михайлов е бил във видимо неадекватно състояние. Той е отказал да бъде тестван за наркотици. Гардът е с криминално минало, има повдигнати обвинения за кражби и сбивания.

Линк към коментар
Share on other sites

Илен, имам спомен, че случаят беше коментиран от медиите. Кои вестници и информационни сайтове се ангажираха тогава, помните ли?

Открих ги : Труд, Стандарт, 24 часа, Дарик, Актуално, Блиц, Фокус, Dnes. bg , Vesti.bg , News.bg, обаче в случая на Янина има само драма с горки кучета, без никакви екстри от рода на самурайски меч,

гардове и т.н. Ако броят на потърпевшите е впечатляващ......., или снимки, документация за състоянието на животните. Не е самурайски меч, но все пак е нещо....

Редактирано от Inseparabile
Линк към коментар
Share on other sites

Може и да е коментирано, но де факто какво бе наказанието за това деяние? Нали въпроса е да се спрат по някакъв начин тези хора.......

Пожелавам на Янина успех в разобличаването!

Линк към коментар
Share on other sites

Оставете наказанията. Никой не може да избяга от възмездието и рано или късно плаща за неразумни или користни постъпки. Има кой да мисли за това. Целта е, надявам се Янина да ме е разбрала

правилно: че наказанието не би трябвало да я удовлетворява когато невинни създания ще платят с живота си за това. А от горчив личен опит, защото и хора се убиват като че ли са животни и не само прокуратурата мълчи, : Колкото повече шум се вдига, колкото повече се говори за това, толкова по- добре. Единственият начин да разбереш какъв е реалният брой съмишленици и да получиш подкрепа е да разгласиш някакво събитие или факт, да го направиш обществено достояние, ....докато все още съществуват такива възможности, защото тенденцията е да изчезват бавно и незабележимо.

Редактирано от Inseparabile
Линк към коментар
Share on other sites

Направете каквото (мислите, че) трябва, а да става каквото ще!

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...