Jump to content
Порталът към съзнателен живот

050. Разнообразието в живота - Рилски беседи 1939 г.


Recommended Posts

Добрата Молитва

Изгрев молитва

Псалм 91

Йоан - глава 10

Беседа: Разнообразието в живота - 14 август 1939 г.

Формула: Всички народи ти служат с радост и веселие

Господи, Боже наш, да дойде Твоето Царство на Земята, както е горе на Небето и всички народи, които Ти си призовал, да заемат своето място в Царството Ти, за да Ти служат с радост и веселие. (3 пъти)

Формула: Божият мир и Божието благословение да залеят цялата Земя. (три пъти)

Господнята молитва

„Истината ще ви направи свободни". Кога? Когато се проникнете от любовта. Без любов истината остава неразбрана. Без любов човек спи, неподвижен е; с любов той е буден, подвижен. Истинското движение е движение на Духа. Докато дойде до това състояние, човек трябва да мине през няколко вида движения: механическо, органическо и психическо. Днес и любовта се изявява в същите форми; механическа, психическа и любов на Духа. Механическата любов се отличава с голяма твърдост. Думите, с които тя си служи, също са тежки, твърди. Всеки е опитал тази любов. Тя осакатява човека. Механическата любов трябва да се превърне на органическа; органическата – на психическа; психическата – в любов на Духа.

Разнообразието в живота



Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря за беседата!

Съвременните хора не разбират любовта, защото не могат още да се освободят от своите стари схващания. Те мислят, че ако обичаш един човек, трябва да го облечеш, нахраниш,да му дадеш легло и т. н. Това е външен израз на любовта, а не вътрешен. Истинската любов подразбира такива прояви, във формата, в съдържанието и в смисъла на които има пълно единство и хармония.Истинската любов се отличава с вътрешна мекота. Който е придобил любовта, ако е певец, гласът му се отличава с вътрешна мекота и пластичност.

Дръжте в ума си думите на Великия Учител: „Както ме Отец възлюби, така и аз ви възлюбих. Син Человечески дойде да донесе живот и то преизобилно".

Този, който е говорил преди хиляди години, пак ви говори. Той иде да внесе любов в сърцата на всички хора. Които вярват в любовта,чертаят своето бъдеще. Днешният ден показва вашето бъдеще. Не се страхувайте.Светло е вашето бъдеще, като днешният ден. Слънцето грее приятно, небето е чисто, ясно – весело се живее. Пред вас,пред всички народи се открива велико бъдеще. Велико е бъдещето на човечеството поради любовта, която ще се изяви. Всички хора и всички народи ще си подадат ръка като братя и сестри и ще се поздравят в името на Божията Любов.

Бог е Любов, Бог е живот. Бог е Мъдрост, Бог е светлина.

Бог е Истина, Бог е свобода.

Разнообразието в живота

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря Учителю!

Благодаря на Донка и Рассвет , които писаха преди мен в тази тема .

Днес четем поредната много интересна рилска беседа .Малко изместихме реда и четем беседа, изнасяна на 14 август 1939 година , но се радвам ,че не я пропускам В малък обем -много послания , свързани с разнообразието в единството наречено живот .

Има дори астро акценти .Резюме на беседата по основни теми съм направила ето тук.

Поздрав най-сърдечен !

Редактирано от Розалина
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...