Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Запитване?


mayamom

Recommended Posts

Здравейте, имам следното питане.

Ако даден човек е бил в ремисия с оипределени лекарства преди години, те биха ли повлияли в сегашен момент, когато човекът е в депресия?

Благодаря!

Линк към коментар
Share on other sites

Да.Правилото е, ако човек е преодолял депресията си с даден медикамент, лечението му да започне отново с него.

Линк към коментар
Share on other sites

Момчето страда от тази болест от 2000г. за този период му се е получавала 5 или 6 пъти. Влиза ряско в депресия (днес е здрав и утре може да се събуди болен) излиза от нея понякога пак ряско друк път постепенно. В началото мислихме, че няма определена причина, но сега вече като се върнем назад винаги е имало причина (силен стес). Той е много чуствителен има ниска самооценка, винаги е живял с родителите си.

Въпреки че има диагноза БАР, той никога не е имал маниен епизод, всичките пъти е бил в много тежка депресия с соицидни мисли. Някои доктори казават, че не е задължително да си имал мания, за да имаш БАР, заради ряското влизане и излизане от болестта, го определяли като БАР. Незнам до колко това е вярно. Д-р Първанов може да изкаже своето мнение.

Искам да попитам един депресивен период, колко може да трае, момчето вече 10 месеца е така и се бори, но му е много трудно.

Благодаря!

Линк към коментар
Share on other sites

×
×
  • Добави...