Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
no_self

Разговор с приятелка, която има любовни терзания : )

Recommended Posts

Ценете и уважавайте себе си.

Има едно вътрешно щастие, което никой не може да ми даде или да ми отнеме. То идва от цененето на това, което съм и това което имам, идва само когато се взирам в това: "какво имам и какво съм?", а не в липсите. Това простичко щастие, идва от факта, че все още дишам и все още съм жива, а останалото са подробности - обстоятелства, които винаги се променят. Свързано е с благодарността, защото всичко може да бъде много, много по-зле. Тайната на щастието е в ниските очаквания от живота и в тоталното приемане на това, което имаш и което си. Ако само можеше да се видиш отстрани! Да се заобичаш повече. Другите подсъзнателно го усещат и биват привлечени от теб. Това е магия. Започни да се приемаш и обичаш такава каквато си. С малки опити. Ти ще бъдеш винаги с и до себе си. От теб зависи.

Може да няма никой друг. Можеш да бъдеш щастлива сама със себе си. Останалото е божа работа, късмет. Приемането, ако ти не се приемаш, как можеш да очакаваш другите... те подсъзнателно усещат и разбират оценката ти за самата теб. Разбираш ли? Положителна ли е?

Трябва да стане позитивна за да привлича. Говоря теоритично в момента, не лично за теб, а по принцип. Това е. Всичко започва с любовта към себе си, колкото и егоистично да звучи. Опитите и грешките. Следва да се опитва тази теория, да се проверява. Ако ти кажа, че си прекрасна, сигурно ще ми отговориш, че искаш да чуеш това от някой друг, но аз ще ти отвърна, че трябва сама да си го повтаряш, постоянно, докато не повярваш в него. Защото сега вярваш в обратното, което не ти е от голяма полза. Ключът е в теб :) ОБИЧАЙ СЕ! Независимо от всичко. Това, дето ти го пиша, важи и за мен. Колко сила има само в това да си способен да се обичаш, не мислиш ли? Всеки го може. Само, че се страхуваме от нещо. Да бъдем себе си.

Какво ви мъчи точно сега? Може би, че не сте приета, че не сте обичана. А приемате ли се, обичате ли се? Ако отговорът е „да”, нямаше да се мъчите. Можем да бъдем щастливи, независимо от всичко и сами със себе си.

Тя: „Само дето не го осъзнаваме"

Обичайте се, незвисимо какво мислите за себе си или какво мислите, че другите мислят за вас!

Опитвайте се, да си бъдете най-добрият приятел, няма никой друг освен вас, който би могъл да ви разбира толкова добре, е... това е интимно, между вас и вас, другите нямат значение, нито аз, нито никой друг.

Редактирано от no_self

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×