Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
vorfax

Имам оплакване

Recommended Posts

Не считам, че следното може да бъде форма на цивилизована аргументация в темата за астрология:

Тя, както и квантовата физика, е формирана от най-великите умове на своето време, народа измислил писмеността, колелото, града и цивилизацията. Тези хора са успели да създадат нещо, защото определни хора са държани настрана, пращани са да режат тръстика по Ефрат, с надеждата някой изпаднал крокодил да ги съжали и да ги изяде.

След това в античния свят и Рим, където такива като теб са прислужвали на Витий Валенс, Павел Александрийски, Доротей Сидонски, Арат Солийски и техните предци, са създавали Антикитера.

Или в Близкия Изток, когато в арабския свят астролозите са изчислявали най-подходящата дата, за да направят първата копка на Багдат, за да го направят вечен. Същите тези астролози дали датата за основаване и на Константинопол. В това, време такива като теб, са ставали евнуси, а днес са само интелектуални скопци.

Вече написах какво мисля за мое преместено мнение:

Чакай да видим дали правилно съм разбрал. Когато някой напише в темата за астрология, че аз не я разбирам, защото той знае, че в предишният си живот според него съм бил евнух, роб и съм се молил на някакви крокодили да ме язадат, това е по темата.

Когато напиша, че в астрологията аз откривам принцип на дискриминация, който този същият изявява, това не е по темата.

Редактирано от Донка

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Първо. Оставяйки темата, настоятелно моля участниците в нея да имат предвид едно основно правило на форума - решенията на модераторския екип НЕ се коментират публично, а само в лични съобщения. Всяко нарушение на това правило ще бъде санкционирано според правилата ни.

Второ. Осъзнавам нуждата от обратна връзка и се надявам, че тонът в темата ще бъде коректен, с разбиране и от двете страни. Екипът се отнася добронамерено към всички участници и техните пристрастия, но решенията ни се основават на правилата, с които всеки се съгласява при регистрацията си. Ако имате оплакване, в което можете да посочите нарушение на тези правила, тук ще бъде мястото да го направите. За да се запази обективността и добрият тон на форума, в тази тема ще бъдат премахвани всички мнения, в които участниците не обясняват своето оплакване по същество, а просто изливат недоволството си. Също ще бъдат модерирани квалификации по адрес на екипа и други участници.

По случая.

Мнението на vorfax - отговор на мнението на Йордан Анов е преместено в разговорки по очевидната причина, че то не съдържа нищо свързано с темата, в която е пуснато. И това трябва да се случва с всички подобни мнения, за да не се товарят темите с излишни престрелки.

В мнението на Йордан Анов репликата не е пряко насочена към vorfax и затова бе оставена, но като се отчете, че споменаването на участник в такъв контекст може да се тълкува като неуважение към него, то аз лично смятам за коректно да премахна ника на участника.

Редактирано от Донка

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

По моя "случай" не съм съгласен с нищо. И моята реакция не беше толкова отговор на написаното от него, а тъкмо на модераторското решение, което ме изненада.

Моето мнение Е по темата и в случай, че някой не го е разбрал, то аз с готовност ще го обясня още по подробно. А обидите в стил "някой като теб", само защото не съдържат "ти, име, презиме, фамилия" как точно не попадат в рамките на форумната етика за мен е загадка.

И в случай, че предходното е в противоречие с форумните правила, то нека бъде тълкувано като предложение те да се променят.

Редактирано от Донка

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Каква точно промяна предлагате, vorfax?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Когато без доказателства заявя, че такива като теб в миналият си живот си била скопци и докато други са били умни и саправели велики неща, то ти си се молила крокодили да те отърват от жалкият ти живот, а след това в други времена си била слугиня, то това да се третира като целенасочена провокация целяща унижаване на достойнството ти, да бъде премахвана, а аз санкциониран. Това предлагам.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

А пък моето предложение е следното:

Най-горе, наред с препратките - Порталът, Форуми, Потребители, Блогове, Книжарница и др. - да има препратка и към форумните правила. Би могла да се сложи веднага след (вдясно от) Форуми.

Би могло да се добави и препратка към Мисията на портала (Цели и задачи на портала).

За да може всеки потребител да се консултира с правилата по всяко време. За да може да съдейства за изпълнението на мисията на портала (частично - на мисията на форума), по правилата, така, както те са зададени.

Редактирано от ISTORIK

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Искам да уточня нещо. Аз също си имам достойнство. Когато биват оставяни обиди по мой или нечий друг адрес, неизбежно е ескалиране на напрежението. И е редно администрацията да въведе изрично гореспоменатото, щом досега то е третирано като нещо приемливо, за да си даде сметка всеки, че не защитният рефлекс, а просташкият приом на някой, който иска да е прав, без да има аргументи, е истинският проблем.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Забележката Ви, vorfax, e приета. От този момент много внимателно ще следя лично и ще санкционирам всеки опит за "шега", която би могла да накърни по някакъв начин друг потребител, включително нерегламентирани обръщения към тях. За да не си правя труда да редактирам всички съобщения в които присъства нещо от рода на "лельо", ще ги трия директно без значение какво съдържат.

Редактирано от Донка

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Сигурно се разменят някакви съобщения на ЛС между Донка и vorfax, защото аз напълно недоумявам; за каква промяна на правилата говорите? - не мога да повярвам, че някой би се объркал, след като първо е споменат ника "vorfax", а след това поне на два пъти "някой като теб", за кого се отнасят квалификациите.

От друга страна vorfax понякога също коментира грубовато чужди постове. Това, че аз, а както виждам Стан, Донка, Божо и другите не се засягаме, не е негова заслуга ;) Обаче всички все пак спазваме определена граница. Когато тя е премината, няма място за колебание.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мнението на Йордн Анов е модерирано по подходящ начин - коментарите за случая смятам за неуместни вече. Ако някой има нещо конкретно, което смята че подлежи на модериране, моля да даде линк.

Повтарям за последен път, че коментар на действията на екипа не е разрешен в правилата ни.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте.

Не съм поглеждал думите на простака търсещ средства да ме оприличи на слуга, скопец и анално насилван, защото не заслужава внимание. Донка е писала, че мнението му е редактирано и дори съм му забравил името, което е добра вест. Днес обаче ми беше даден повод да го потърся и в него може да се прочете част от отговора му:

След това в античния свят и Рим, където такива като теб са прислужвали на Витий Валенс, Павел Александрийски, Доротей Сидонски, Арат Солийски и техните предци, са създавали Антикитера.

Държа мнението ми в което съм използвал легитимната форма на обръщение "такива като теб" съчетана с "носил на цървули и ял за закуска" (по памет) да бъде върната. Или ще премахнете двойния стандарт ползван от псевдоучени и хора със сексуални смущения, които държат да говорят за хомосексуални мъжки пози, защото друго не им остава, или ще ви изчета една лекция за морал, която да ползвате като вмешателство, поучаване, съдене и каквото там ви е нужно за оправдание при блокирането ми на достъп, за да остане средата нефертилна и ограничена в тълкуванията си.

Поздрави ( :

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Аз сигурно също съм прислужвала на великите хора и това е било и е чест за мен и сега. Нямам намерение да удовлетворявам ничии капризи обаче, за доброто на капризничещите. Нито пък да давам публични обяснения на модераторски действия, което е забранено от правилата на този форум - вие сте подписали съгласие с тях и ако вече не ви устройват можете да напуснете всеки момент - никой не ви задържа нито ви умолява в различни пози.

Ако имате времето да четете лекции за какво ли не - свободен сте да си го губите където пожелаете. Ако някой има време за тях - нека ги чете. Ако в лекциите правилата ни са нарушени, просто няма да видят бял свят според същите тези правила.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

М-да,правилата са важни,аз съм за,аман от крисковци.....Донче,махни мнението,ако не се вписва,обаче маса хора,които имаха какво да кажат, спряха да влизат заради тях.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×