Jump to content
Порталът към съзнателен живот
veselinvalchev1981

"Молекулата на духа"

Recommended Posts

http://www.vbox7.com/play:f5ad370ef4

Мисля ,че това е мостът ,връзката между духовното и науката .Интересно също ,че всеки организъм може да синтезира тази молекула ,освободи ли се достатъчно от нея в организмът душата се пренася в друга или други паралелни светове по реални и големи от този ,получава се и връзка с интуицията ,която в много случаи започва някакъв вид лекция за по правилен и чист живот .Шаманите в Южна Америка по някакъв начин са успели да я извлекът ,и хората които са я употребявали и са имали някакви проблеми с определени зависимости като алкохол ,наркотици и т.н. успешно ги преудоляват и да започнат нов живот .Също така там го използват за лечение ,защото чрез нея се виждат първопричината за болестите .Според мен големите личности като Учителят ,Буда и т.н. са успявали лесно да я отделят в организма си и да имат съзнателна връзка с другите светове ,чрез начина който ни казват а именно чрез чист живот .

Редактирано от veselinvalchev1981

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Истински духовният човек няма нужда от стимуланти, за да види Реалността...

Може и не отричам съществуването на всички тези неща, всеки има избор, но, благодаря! По-добре, когато ми дойде времето да светне в съзнанието ми, естествено...

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
В 7.10.2012 г. at 15:14, veselinvalchev1981 каза:

Не става въпрос за предлагане ,то човек го има в себе си .

Да, има го! И си има име!

Нарича се ДМТ и е "индолов алкалоид от групата на триптамините".

"ДМТ се среща естествено и в много ниски дози в мозъка на човек и много бозайници."

"Джон Антъни Уест – известният египтолог, твърди, че диметилтриптаминът се синтезира от епифизата, която е използвана като важен детайл от модела на храма в Карнак.

 

А наместо филче, има книга - Рик Страсман – ДМТ – молекулата на духа (Rick J. Strassman – DMT: The spirit molecule)

Въпросът е - След като знаем, че и самият ни организъм синтезира ДМТ, ще насочим ли волята си към вътрешен живот, който да бъде последван и от биологичния ни организъм? Или пак ще търсим лесното - да си го добавим отвън.

Да, при шамаските церемонии в амазония ползват "Аяуаска (Ayahuaska, Yage) е известно питие (източник Амазония) приготвяно едновременно от едно или няколко ДМТ съдържащи растения (често Chaliponga) и МАОИ съдържащи (Banisteriopsis caapi). Наричано е нектарът на боговете. Има силни халюциногенни свойства, но пътешествието с него е значително по-меко отколкото чисто ДМТ, главно поради по-ниска концентрация. „Духовните преживявания“ са също характерни за аяуаска." 

Ако чак толко сме го закъсали с въображението и разума, та да си "помагаме" с церемонии, както и да е. 

Но го има и негативния пример с Дейвид Айк. Според мен леко е прекалил с аяухаските церемонии, и това, което е "видял" е негова кофти интерпретация на света, ама като типичен среднообразован "англичанин", няма как да не се изживява като център на Вселената...управлявана по английски...

Редактирано от kipenzov

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×