Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Смесено тревожно депресивно разстройство


Recommended Posts

Здравейте. Аз съм жена на 29 години, омъжена с едно дете. През месец октомври 2011 година изпаднах в едно непознато за мен състояние, което започна с високо кръвно. Тръгнах по лекари, като резултатите навсякъде бяха добри. За един месец обаче се появиха и други симптоми, кята главоболие, изтръпване на крайниците, потене, безсъние, безапетитие, загубих интерес към всичко и най-вече започнах да се страхувам от болести, като непрекъснато се притеснявах, че съм тежко болна. Установи се, че това състояние е смесено тревожно депресивно разстройство. Изписаха ми Асентра + ксанакс. Ксанакса пих 3 месеца и постепенно го спрях, асентрата пих 6 месеца, като постепенно също и него спрях.

Обаче няколко месеца по-късно, през септември 2012г., отново си разпознах някой симптоми и след консултация с лекар, започнах отново асентрата. Този път ми беше изписан и ривотрил, но не съм го пила, тъй като се опитах да се справя сама, докато започне действието на антидепресанта. Вече месец след започване на Асентра, повечето симптоми изчезнаха, но натрапчивият страх от болести се появява все още понякога.

Въпроса ми е кога напълно ще се възстановя от това състояние и кък да го избегна занапред?

Искам да имам и друго детенце, а с тези антидепресанти, няма как да стане. Страх ме е също, че при евентуално забременяване, мога пак да изпадна в това състояние.

Линк към коментар
Share on other sites

Понякога се чувствам като папагал който повтаря едно и също. Винаги очаквам от питащият, да е прочел всичките отговори на зададени подобни въпроси, които са публикувани във форума и ако има нещо неясно едва тогава да пита.Въпроса, който вие задавате е задаван сигурно петнадесет или повече пъти и отговора му винаги е бил един и същ- при тревожните разстройства лекарствата повлияват временно симптомите, след тяхното спиране мисленето на човека не е променено и напълно закономерно то генерира отново тревожността.За това, ако се цели трайно овладяване на тревожността, като средство се избира психотерапията, не медикаментите.Това е.И да искам не мога да измисля нещо ново.

Редактирано от д-р Тодор Първанов
Линк към коментар
Share on other sites

×
×
  • Добави...