Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Когато насън ни навестяват любими хора...


Recommended Posts

Сънувах много истински сън който ме споходи на самият Еньовден. Или в Скандинавския свят нощта на Мидсоммар. Ми то хубаво, само дето не бях късала билки, но бях сред природата. И така в Скандинавия пък и в България момичетата си сънуват бъдещите годеници точно през тази ОПРЕДЕЛЕНА НОЩ. Знаейки този факт ми беше още по-трудно да отрека споходилото ме така решаващо послание. Да, ама аз съм женена. Бракът куца от време на време. В съня ме споходи човек, който се опитвам от години да забравя. С жена си. Чужденци пристигат на гости в къщата на родителите ми в България. На всичко от горе родителите ми ги настаняват и да спят. И понеже няма място ги пускат и аранжират да спят в кухнята. Прибирам се аз и изненада. Семейството на любимия ми вече спи в кухнята. Сигурно е вечерно време. От тук натам почва един подробен и много действителен сюжет който изживявам като истински. Дори успях да надзърна в тетрадката на любимия ми който до 2 през нощта записваше със синя писалка, чертаеше някакви фигури и коментари от долу. После както е традицията на другия ден цялото семейство се изреди пред къщата да си вземе довиждане. И сме се наредили там, аз мъжа ми, родителите ми, и си вземаме довиждане. А аз използувам суматохата за да му обеля ей такива кравешки очи които говорят от само себе си, искам да го задържа и да му се обясня в любов. Той ми вика, Ай кноу, ай кноу... Аз усещам мислите им. Те са на посещение. Едно от многото им официални посещения в чужди държави. Мерят си го с техния аршин. Почти държавническо. Аз се опитвам да го изпия с поглед и задържа, пък хем бия гръб на останалите за да не ни забележат. Искам да открадна вниманието му за миг. Незабелязано. Той се притеснява и казва Ай кноу. И като че негласно ми дава отговор че трябва да почакаме. Да, ама ако си чакал 6 години на празни ясли тоя отговор обещава поне още 6 чакане. На нещо. И ми показват някаква папка с писма. Надзървам името на някакви български министър. Щяли да оставят акредитивни писма или някаква друга високопоставена кореспонденция на път за София. Измотолявам нещо от рода на ако ги бяхте оставили за два-три дена поне бих ги превела на български, но те продължават.

С този човек бяхме претърпели доста солиден скандал преди известно време. От тогава се опитвах да го забравя. Сънищата ми с него винаги са ПРЕДСКАЗАТЕЛНИ и обикновено предсказват до най-малката подробност. С другите хора не винаги, но когато са така подробни и преживяването е разтърстващо като в действителност... тогава работата е сериозна. От Мидсоммар насам не успявам да се свъртя и се чудя да гадая ли, да мечтая ли, какво ли ще стане.

Миналият ми сън с тоя човек беше че търся гроба му и бърша за да прочета дали той лежи от долу. Посрещна ме дъщеря му с огромен луксозен автоматичен скъп нож в ръце в кухнята му. Когато го сънувам сънищата ми се въртят или аз посещавам дома му, но ето че горният сън бе първият в който и той ме посети. Аз я питам дали е жив и сърцето ми тупа, а тя се смее в Царството на парите, всичко е луксозно около нея и кой го интересува дали той е жив, нали дава пари е телепатическото познание. после се запътвам за бара и той е там седи и дискутира и оправя народните въпроси. Та ето че откривам в истинския живот и една снимка от деня преди да сънувам последния си сън и той е на погребението на един свещеник.

Нищо не разбирам, Господ определено ми е пратил отново послание.

Въпросът ми към вас е как тълкувате подробни сънища в цвят и с определен сюжет. По класификацията на сънищата сънят се пада профетиращ. По емоционалност отключи и възпламени дълбоки чувства на които се опитвах години наред да сложа капак. По разните електронни съновници да ти дойдат гости било разпра.

Как бихте изтълкували ако бяхте на мое място.

Дали сънищата пък не са послания от Бог или от другото място дето ни е вечния дом и дали браковете ни не са само нещо привидно, щом като такива сюжети се разиграват между съпрузи дори насън.

Не знам но не мога да си намеря място. Помогнете ми да разгадаем това послание.

Да, лицето е женено и високопоставено. Аз съм също омъжена и извънпоставена. Дори бях доста информирана телепатически насън за начина на мисленето на двойката, за отношението им към материалното ни благосъстояние, към професията ми, и дори говореха нещо че са били на остров Маврициус. Тоест коментарите бяха излишни. Долавях информацията от самото им присъствие и ги опознах доста добре. Добри приятели са и разчитат един на друг.

Линк към коментар
Share on other sites

  • Отговори 45
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Хм, жени ... Вие сте родени таланти в осъзнатото сънуване! Аз пробвам понякога, но успехите са ... никакви!

Наистина пророчески сънища и много образни. Всъщност донякъде пророчески, донякъде изразяват желанията ти - съзнателни и несъзнателни. Наистина си права че бракът ни е игра и е далеч от реалността. Обаче е реална игра. Аз съм за верността в брака. Каквото е било в миналото, остава там. Освен приятелствата, разбира се. Бракът дава и трудности, но те са уроци! Аз бих видял нещата по този начин ако бях ти, а сънят мой:

Той(бившият ти любим) е все още желан от теб и сънят ти проектира това желание. Второ, ако се срещате за в бъдеще, това ще е на добра приятелска основа, колкото и да ви е приятно заедно.

А ако наистина е писано да сте отново заедно - то ще стане, но само ако наистина е в плановете на животите ви - тези, които се определят от по-висша инстанция!

Засега желанието ти към този мъж си остава против цялостната насока на живота ти. По-добре го трансформирай в топло добро приятелско чувство!

П.п: просто мнение! :)

Линк към коментар
Share on other sites

Guest Гост_ММария_*

Там е работата, че не беше осъзнато. Напротив опитвам се от години да забравя този човек след един ужасен скандал.

Как да разпознаем КОЕ Е в ПЛАНОВЕТЕ НА ЖИВОТА НИ?

:blink:

Линк към коментар
Share on other sites

Kато попитаме Себе си - Душата си! Тя знае! Тя има тих глас и понякога се искат години "настройка" докато се научим да различаваме гласа и от по-тежкия глас на животинската ни душа или дърдорещата рационалност на ментала!

:angel:

Линк към коментар
Share on other sites

Guest Гост_ММария_*

Добре де, а не са ли именно тия полупрофетични сънища ПОСЛАНИЯТА НА ДУШАТА? Ето, стремиш се да мразиш, да отбягваш някого, да му туриш пепел, да го затиснеш с капак вътре в себе си а Господ ти праща един разтърсващ сън и си една седмица пиян и всичко е толкова истинско и живо, за да разтърси из основи десетина години забравени факти, емоции и отношения.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте,

От доста време съм гост в този сайт и чета с голям интерес написаното.

Темата за сънищата ме вълнува, защото и аз съм имала подобни сънища.

Отговорите са в теб самата. Смятам, че човек трябва да е безкрайно искрен със себе си и да си позволява да осъзнае истинските си чувства. Когато си позволим да навлезем в дълбочината на своята същност ще намерим именно любовта, от която е изтъкана душата ни. А сенките, които ни плашат на входа са отражение на страховете ни.

Може би този човек ти е давал нещо, което не намираш сега в живота си, а е много важно за теб. Не е задължително сънят ти да предсказва връщането му

в живота ти. А по-скоро нещо, което си изпитвала, когато си била с него търси да си проправи път към теб. Може и да го имаш това нещо в сегашната си връзка, но навикът ти пречи да го видиш.

Това са само предположения от моя страна. Но ако се замислиш без да си поставяш ограничения съм сигурна, че ще стигнеш до истината.

Бъдете в хармония със себе си и със света!

Линк към коментар
Share on other sites

Да, любовта... И какво ли значение има бракът на хартия когато сме недоволни и се чувствуваме в хомот, ограничени, спъвани и блокирани в него.

Благодаря много интересно мнение с което до голяма част съм съгласна. Да, тоя човек стои за СПРАВЕДЛИВОСТ, СМЕЛОСТ И НАСТОЯТЕЛНОСТ и е и мой ИДОЛ И УЧИТЕЛ. Оформил ме е като личност напоследък и ме доведе на ново поприще в живота.

И след съня така ми беше леко и хубаво да оставя любовта да поеме кормилото. Макар и във въображението. Макар и за 2 дни.

Линк към коментар
Share on other sites

Guest Гост_ММария_*

Драги помощници в гадаенето на сънища... Тия съновници обаче май стават само за заглаждане на печката. Като се събудих се втурнах като луда към книгата на Силвия Браун в която е класифицирала сънищата за да го класифицирам...дали е в цвят. имаше ли цвят наистина. Ами хронологията, чувството за реалност до най-малките подробности. Една безценна книга, как я намирате. Първият сериозен труд. Не знам дали е преведена на български и дали се намира вече на нашия пазар.

После, ама тоя сън за моя милост беше зареден преди всичко с ОЧАКВАНЕ. Ключов сън. Четвърти или Пети под ред. От една серия. Серията на Господ за Забранена Любов по Дистанция. Според мен след като тия сънища се точат вече 5-6 години той е брънка към оправяне на отношения.

В предпоследния сън същия човек беше Дракула около Огромен казан в кухнята си с бяла престилка. Готвеше, а върху гърдите му бяха избродирани кървави думи от които капеше алена кръв. Няколко месеца не знах какво значи всичко това. На една Коледа, точно когато това лице се беше изказало по телевизията в защита срещу заплашвани семейства с деца ми отправи заплаха за живота. В афект и аз му отправих същата заплаха. Думите които му казаха с ужас установих бяха тези които бяха избродирани в кръв на бялата му кухненска престилка. Останових го със закъснението от няколко месеца. Пророчески сън.

Последния сън за който ви разказах бе свързан с гробища. Днес намирам снимки на моя човек да държи речи върху гробове в центъра на гробиша. Душата ми се е изплашила по същото време да не е умрял. Съвпадения просто :hmmmmm:

Едва ли.

Така и сега според мен сънят е предзнаменователен. Някои хора по интернет си отвориха разни профили и ме питат от месеци за къщата ми. В сънят тоя човек със съпругата си ми гостуваше в къщата ми в България. Може би като си отида, нещо ще се случи. Там, не където и да било другаде. Не знам дали ще е реално присъствие. Може и символично да е.

После сънят ми бе зареден с ЕРОТИЧНО ОЧАКВАНЕ и с шок от смелостта на двойката да цъфне в дома на родителите ми една нощ. Хванах писалката и дъската и взех да питам подсъзнанието си. Според него дамата имала камера и искала да снима филм. Новинарски. С каква цел. :blink: Господи, та това ми мирише на живата порнография :1eye: Дали не са предполагали че живея сама в България за някакви тройки-истории. Наистина съм объркана.

Линк към коментар
Share on other sites

Хей , мила Мария , внимавай сама да не станеш жертва на сънищата си , и заради догадките и желанието за промяна ,което май те е обсебило да разрушиш това , което вече имаш и знаеш , че е ценно . Доколкото те разбрах си женена.

Понякога сънищата са голям капан за тревожното и лутащо се съзнание. Това ,което сънуваш си го знаеш само ти , ако толкова искаш да го превърнеш в реалност , дерзай ! Зарязвай любим и семейство и бегом в чужбина :D . Но колкото повече човъркаш в миналото и го мечтаеш ,ще се видиш сама да предприемаш реални действия . И когато го направиш внимавай да не се окажеш сама насред непознати ,чужди хора . Сънищата са си сънища все пак . Ценните неща са си ценни неща ,ние наистина ги изживяваме. Дано не ти подействам само като мотор за действие ,защото бих искала да направя точно обратното ,да те накарам да се вгледаш малко повече в себе си ,в живота си ,такъв какъвто е сега ,а не в образи от миналото или любовни сънища. Помисли за живота си ,сега ,какво има ,какво няма в него ,какво би искала да има . Колко обичаш ,човека до теб ,директно си отговори ,да ,не или незнам . Който и от трите отговора да достигнеш ,влез в сърцевината на собственото си същество , защо е такъв отговора . Помисли за всички причини ,осоено ,ако е положителен ,тогава много сериозно трябва да се замислиш . :feel happy: поздрави и успех в себеопознаването !

Ина

Линк към коментар
Share on other sites

Guest Гост_ММария_*

Ина, обещавам да медитирам. Но за сега постигна обратен ефект. Чувствувам се само нещастна и неудоволетворена еротично. Мъжът ми никога не ми е бил атрактивен физически. В съня си за пръв път се видях с другия "НАЖИВО" и се изпулих от АТРАКЦИЯ :thumbsup2:

От чисто научна гледна точка беше интересно че душата ли, астралното тяло ли или каквото и да е което пътува когато тялото СПИ и е извън активност можеше да ДЕЛИ ПЕРСПЕКТИВА. Какво имам в предвид ли. Ами факта, че през целия сън ту изживявах нещата от моя гледна точка, ту от гледна точка на преживяванията на гостите по някакъв безсловен телепатичен път приемах мислите и чувствата им за къщата, за мен и т н. Много странно раздвоение. Само дано не набутаме разговора в ДУШИ ДВОЙНИЦИ, че съвсем ще цъфна :ph34r:

Линк към коментар
Share on other sites

Ами аз още отначалото смятах да ти пиша ,че май не ти е символен последния сън . Ами той наистина се е случил ,отишла си рзгледала си къщата на любимия си , видяла си жена му . Видяла си как живеят . Само ,че насън . Пожелала си го . но ако видиш и други моменти от техния живот ,сигурна съм няма да го желаеш така силно . И ще оцениш своя собствен по достойнство . Какво значе атрактивен . Какво означава да те привлича някой ? Физическото ли е само от значение за теб ,ако не е така ,кое ти действа като магнит ,защо е така ,доколко се познаваш сама себе си .

Познаваш ли собствения си мъж ? Опитваш ли се да го опознаеш ?До го допуснеш до себе си да те привлече . Да му се оставиш да те привлече. :)

А деца? Помисли за тях и смейството си въобще. Никой не те е вързал ,винаги можеш да разрушиш къщата и да започнеш да я строиш наново . Но дали наистина искаш това ?

Линк към коментар
Share on other sites

Guest Гост_ММария_*

! Зарязвай любим и семейство и бегом в чужбина  :D . Но колкото повече човъркаш в миналото и го мечтаеш ,ще се видиш сама да предприемаш реални действия . И когато го направиш внимавай да не се окажеш сама насред непознати ,чужди хора .

<{POST_SNAPBACK}>

Да, благодаря. Желание за промяна има. Вопъл дори. Има и неудоволетворение от избрания път. Женена съм за чужденец в момента и живея в чужбина. То би било лесно да сменя една чужбина с друга. Но човекът е женен и не е авантюристичен

Линк към коментар
Share on other sites

Ех ,ами точно това не бях предвидила като възможна ситуация ,но усетих колко малко познаваш ,човека до теб , в момента. :) по точно направи ми впечатление ,че говориш за чуждия мъж много повече като за свой ,а жените чувстват някои мъже свои ,когато са опознали важна част от тях . Явно се е случило точно това . Опознала си важна част от човека за ,който мечтаеш . а същевременно малко познаваш човека до теб в момента.

Линк към коментар
Share on other sites

Ех ,ами точно това не бях предвидила като възможна ситуация ,но усетих колко малко познаваш ,човека до теб , в момента.  :) по точно направи ми впечатление ,че говориш за чуждия мъж много повече като за свой ,а жените чувстват някои мъже свои ,когато са опознали важна част от тях . Явно се е случило точно това . Опознала си важна част от човека за ,който мечтаеш . а същевременно малко познаваш човека до теб  в момента.

<{POST_SNAPBACK}>

Боже мой. Драга. Бръкна на едно много слабо място. Точно в раната. Да, от 7 години следя по петите тоя чужд мъж и след като е обществена личност материали се намират. И дори имам други сънища в които си хабя нервите, че собствената му жена и деца се интересуват само от парите му, а не от делото му, мечтите му, работата му и това което е ТОЙ. Наистина съм се отдалечила от съпруга но така съм по-щастлива може би. И сурогата е все пак някакъв илюзорен заместител. До сега летях до неговата къща сега за пръв път той ми дойде на гости и за идването му също ме подготвиха два три сънища преди години още. Привличането е атрактивно физически. Когато го видях за пръв път се влюбих. По телевизора. Когато открих идеите му се влюбих за втори път в душата му и приликата с моята. След това дойте попарването с горещ душ когато ме заплаши. Почувствах се като 5-годишна пикла под масата. Изложила съм му вероятно имиджа (изпращах голи снимки до работното му място, колеги, мда... в последствие човек отрезнява и се чувствува глупаво)...

Ей темата не беше за връзката ни а за сънищата и бъдещето според сънищата. И само да не намешете и Фройд, че ще излезе мътна и кървава...

Линк към коментар
Share on other sites

Споделям мнението на Беинса Доуно, че любовта е най-големият дар.

Там където има любов там има и живот и желание за живот.

Може да имате брак но да нямате любов.

Може да имате само задължения.

Може да сте осиновили мъжа си.

Може да сте му майка.

Или настойница.

А когато любовта ви напуска тя отваря врата на болестите и смъртта.

Може да сте вече пътник за отвъдното.

В моя случай любовта макар и забранена и невъзможна е билет за връщане.

Катапулт. Земен. Корен и надежда.

Относно съня си мисля че е поредната ГЕНЕРАЛНА РЕПЕТИЦИЯ.

Моят човек се навива с години за една дребна проява. Прецежда я и я премисля с месеци и години. Не знам какво е намислил. Но съм решила тоя път да му РАЗВАЛЯ СЦЕНАРИЯ :harhar:

Когато стигнем до сцената да си вземем довиждане от вън, понеже сега най-внимателно Господ ми предостави възможност да разуча реакциите и сценария ПРЕДВАРИТЕЛНО на всички останали ще му се обясня в любов и ще разваля Божествения ПЛАН и сценарий. Ще покажа смелост. От теста за Курвата в Тройката ще стане любов. Последствията могат да бъдат кървави - имам в предвид че мъжът ми е войнствен и брутален и че жена му може да е въоръжена (в тяхната държава всичко може). Но тоя път Земята да се клати ще има изненади от моя страна.

Курвенското изпитание ще пропадне.

Халелуяяя за ЛЮБОВТА.

в КРАЙНА СМЕТКА ЛЮБОВТА ТРЯБВА КЪСЧЕ ПО КЪСЧЕ ДА СЕ ЗАВОЮВА.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 months later...

Докато сме на този земен план, голямо е изкушението да търсим най-висшата Любов в любовта между мъжа и жената. В известен смисъл, както казват Учителите, ние живеем в илюзия, а земната ни любов е просто още една по-уплътнена и жизнеподхранваща илюзия - важна част от Космичната Игра, без съмнение, но не и крайна Цел или Осъществяване. И сега се пита - колко щяха да бъдат изневерите, ако хората НЕ възприемаха надеждите си като обещаваща реалност, т.е. не се надяваха, че новата любов, за разлика от досегашната, би ги удовлетворила напълно? Според мен при това положение почти нямаше да има изневери - физически или дори въображаеми. Или поне човек щеше честно и докрай да приключи едната връзка, преди да се устреми към друга. Колкото и да ни се иска да е другояче, факт е, че живеейки в нелюбов с някого, без да му признаваме, че (най-малкото в мислите) си имаме друг, ние мамим и него и... себе си! Поне да имаше за какво! Фантазиите могат да продължават кратко или дълго, но много скоро след като човек наистина се опита да се прехвърли "от единия стол на другия", се оказва не в любовно, а в доста мъчително състояние. Ето какво казва по този повод един съвременен бг поет:

ИВАН СОТИРОВ

...Прости, любима, че ти измених,

че радостта ти замених с тревога -

случайно глътка синева отпих

и без небето повече не мога.

Не мога вече да ви разделя.

Не мога сам да се деля на части.

Две радости, които ме болят.

Две болки, под чиято власт съм.

И пак се сипе остра светлина.

И пак горчи внезапната раздяла.

Безкраен път през чувство за вина

към търсена, но невъзможна цялост.

Линк към коментар
Share on other sites

Евтим Евтимов

ЗАЩО

Защо не я позна на пътя ти,

когато те огря с усмивка блага,

че може през заключени врати

за тебе от венчило да избяга.

Една жена обикне ли веднъж,

пътека през морето ще направи,

да стигне до сънувания мъж

и даже името си ще забрави.

Независимо дали е грешна или не, щом е любов, щом те кара да гориш изживей я :thumbsup:

Много по-голям грях е да се убива/потиска любовта.

Редактирано от xameleona
Линк към коментар
Share on other sites

Е, това за "греха" наистина не съм сигурен! Проблемът, доколкото го схващам, в крайна сметка се свежда до критериите за автентичност и еволюцонен заряд на всяка една опитност. Ако те присъстват, дори и външно непопулярното поведение може да е оправдано от един по-висш, вътрешен смисъл и "грях" да няма, или пък "грехът" да е необходим за развитието... Но все пак, от ежедневната ми гледна точица, не ми се струва оправдано например да преяждам с много вкусна, но твърде вредна храна, оправдавайки се, че иначе ще си причиня по-голяма вреда чрез подтискането! Освен това е илюзия да си мислим, че неподтискането на нещо е неподтискане въобще. Докато сме на тоя свят и с относителност в сферата на съзнанието, изглежда че всяко неподтискане на един импулс е едновременно подтискане на друг импулс! Да осъществиш нещо желано, почти винаги на тоя свят означава да не осъществиш друго желателно нещо. И ето, възниква дилемата кой от импулсите ще счетем за по-автентичен и еволюционно значим!

Линк към коментар
Share on other sites

Проблемът, доколкото го схващам, в крайна сметка се свежда до критериите за автентичност и еволюцонен заряд на всяка една опитност. Ако те присъстват, дори и външно непопулярното поведение може да е оправдано от един по-висш, вътрешен смисъл и "грях" да няма, или пък "грехът" да е необходим за развитието...

Сега, когато знаем какво е еволюция можем да се стремим към този еволюционен заряд. Но не всички са на необходимото ниво. И въпреки това, щом е любов, трябва да се изживее. Сега само можем да кажем, че всеки си поема отговорностите и последствията. Ако душичката ти гори, си струва.

Може и да греша, но това е проверен опит :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

:) силно особено мнение относно горенето на душичката и струването :dancing yes:

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Все пак трябва да приложим някакво осъзнаване, не е ли така? Ако просто и само следваме импулсите на т.нар. "душичка" - защо уж се интересуваме от езотерика, психология и медицина, вместо просто да си живеем като "хората от улиците"? Не са ли тези дисциплини науки за култивирането на човешката природа? Ако тя си беше вярноимпулсна при всеки и в момента, от методи изобщо нямаше да има нужда, всеки щеше да се привлича от това, което е добро за него и другите и проблеми също нямаше да има. Всъщност, без да имам особено голям опит с противоположния пол, все повече наблюдения и споделяния с приятели оф- и онлайн ме навеждат на убеждението, че са много рядко онези, които "действайки спонтанно", после не съжаляват за това, особено ако има и лоши социални последствия. Явно тази спонтанност се различава от онази, зца която говорят и Учителят Бинса, и йога, и суфи, защо не и тантра... Само че ние си ги тълкуваме тия неща избирателно, за да си се видим и себе си в добра или поне не толкова лоша светлинка - та да можем да си се понасяме... :)

Линк към коментар
Share on other sites

Споделянето по off- и on- line, четенето на книжки и т.н. много рядко може да даде онова, което дава опита и при много малко хора е достатъчно. Да не кажа при никой. Може само да допълни. Преди време и аз мислех като Добромир, след това ми се случи да се влюбя, за пръв път в този живот, и в “неподходящия човек” според всичките ми дотогавашни смешни разбирания. Хехех... все едно има някакво значение! Бях прочела в този форум цитат, мисля, на Учителя - “На небето е определено кой кого да обича.” Любовта е огромна енергия, тя никога не може да бъде вредна или напразна, няма такова нещо като влюбих се в “неподходящ”. Всяко нещо си има своя смисъл, тази Любов може да бъде градивна за човека, който я изпитва, и не само за него, ако той го реши. Ако се страхува, опитва се да я убие, това едва ли ще му помогне. Но подчертавам, че говоря за вътрешното състояние на човека, което не означава, еднозначно реагиране във всички ситуации. В някои ситуации можеш да не се виждаш с любимия човек, да се разделиш с него, в други да си с него и т.н.. Правила при реагирането във външните ситуации няма. При всеки е различно. Важно е едно - човек да не убива Любовта, която носи в душата си, към любимия, себе си, света... Да я остави да се развива и да даде плодове. Ако се опитва да потисне Любовта си към “неподходящия” любим, ще потисне всемирната Любов. А въпроси от рода: “А това дали наистина е любов?” - всеки би трябвало да може да си отговори за себе си. Ако човек обича един човек - любим, баща, майка, приятел, той ще обича всички и всичко. Ако не обича другите, не знае как да обича и нарочения за свой любим.. Нали, всички сме братя и сестри, но с някои сме по-близо и поради ред причини, взаимно ще си помагаме в пътя. :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

"На небето е определено кой кого да обича.” Любовта е огромна енергия, тя никога не може да бъде вредна или напразна, няма такова нещо като влюбих се в “неподходящ”. Всяко нещо си има своя смисъл, тази Любов може да бъде градивна за човека, който я изпитва, и не само за него, ако той го реши. Ако се страхува, опитва се да я убие, това едва ли ще му помогне. Но подчертавам, че говоря за вътрешното състояние на човека, което не означава, еднозначно реагиране във всички ситуации. В някои ситуации можеш да не се виждаш с любимия човек, да се разделиш с него, в други да си с него и т.н.. Правила при реагирането във външните ситуации няма. При всеки е различно. Важно е едно - човек да не убива Любовта, която носи в душата си, към любимия, себе си, света... Да я остави да се развива и да даде плодове. Ако се опитва да потисне Любовта си към “неподходящия” любим, ще потисне всемирната Любов. А въпроси от рода: “А това дали наистина е любов?” - всеки би трябвало да може да си отговори за себе си. Ако човек обича един човек - любим, баща, майка, приятел, той ще обича всички и всичко. Ако не обича другите, не знае как да обича и нарочения за свой любим.. Нали, всички сме братя и сестри, но с някои сме по-близо и поради ред причини, взаимно ще си помагаме в пътя.
:thumbsup:

Обикнавено истинската любов е към неподходящия, именно, защото ни се дава шанс за сублимация на тази енергия. Ако човек е достигнал нужното ниво, обръща тази любов/влюбване в Любов към всичко.

Дори бих казала на младите-Влюбвайте се, това е най-красивото чувство. Пък и нашата половина може би ни говори чрез този, в когото сме влюбени.

Аз го изживях и го пожелавам на всеки.

Сега много хора не смеят да проявят чувствата си, защото веднъж вече някой ги е наранил, но да обичаш, значи да си жив. :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Всяко нещо си има своя смисъл, тази Любов може да бъде градивна за човека, който я изпитва,  и не само за него, ако той го реши. Ако се страхува, опитва се да я убие, това едва ли ще му помогне. Но подчертавам, че говоря за вътрешното състояние на човека, което не означава, еднозначно реагиране във всички ситуации. В някои ситуации можеш да не се виждаш с любимия човек, да се разделиш с него, в други да си с него и т.н.. Правила при реагирането във външните ситуации няма. П:feel happy:

Така е, да. Но не са ли тогава правила - и то небезопасни - и еднознчните мнения от рода на "изживей любовта си, дори да е грешна?" Както вече казах в друг форум, някои психолози прекспонират вредата от подтискането. Последната е реална при определени условия, но понякога човекът, неспособен към трансформация, трябва да използва и подтискането, ако съществува екстремна опасност за него или околните. какво ще кажете за среда, застрашаваща от СПИН, например? Или от разбиване на чуждо хармонично семейство? И защо почти без изключение Учителите от всички времена и народи ни съветват много по-често да елиминираме злоупотребата, отколкото подтискането? Ако може да ги няма и двете е най-добре, съгласен съм, ама нали гледаме какво става по света и ако си мислим, че ние сме чак толкова по-различни...

Линк към коментар
Share on other sites

:thumbsup:

Обикновено истинската любов е към неподходящия, именно, защото ни се дава шанс за сублимация на тази енергия. Ако човек е достигнал нужното ниво, обръща тази любов/влюбване в Любов към всичко. Пък и нашата половина може би ни говори чрез този, в когото сме влюбени.  Сега много хора не смеят да проявят чувствата си, защото веднъж вече някой ги е наранил, но да обичаш, значи да си жив. :feel happy:

Отново ми звучи като половината от истината. В неподходящи хора се влюбваме не когато сме готови за сублимация, а когато сме объркани, комплексирани, наранени и т.н. Както забелязват психолозите, а и духовните Учители, това не е истинската Любов, а само бледо и изопачено нейно отражение, каквото и да ни се струва в моментите на екстаз (а не мисли, че примерно аз съм ги нямал). Когато има сублимация (аз повече обичам думата "трансформация"), самата тя представлява влюбване в нещо по-висше. Това да не смееш да проявиш чувствата си, разбира се, не е никаква духовна трансформация, но ако това беше основният човешки проблем, не мислиш ли, че психолозите щяха да бъдат достатъчни? С какво Учителите са повече от психолозите... ето ни една гатанка... Е, ще ти кажа какво аз мисля конкретно във връзка в този въпрос. Психологът ще счита, че е помогнал на затворилия чувствата си човек, когато той отново започне за се влюбва в хора. Учителят може да одобри това като някаква стъпка, но ще счита, че е помогнал истински, едва когато ученикът му реализира Космичната Обич в себе си.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...