Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Живота ми е ад


alex_91

Recommended Posts

Здравейте казвам се Александър почти на 22г съм. Когато бях на 20г реших да се занимавам със спорт. И тук направих най-голямата грешка в живота си, купих си хранителната добавка креатин монохидрат. След 3 месеца тренировки станах почти два пъти по-силен и по издръжлив.Продължих с тренировките като зимах добавката както беше написано на опаковката.След още 6 месеца не бях по-силен ,но станах изключително раздразнителен и агресивен.Изпитвах лека тревога почти постоянно,което се отрази и на сексуалния ми живот,скъсах с моята приятелка без причина.Започнах да задоволявам сексуалния глад с гледане на порно и мастурбиране по 1-2 пъти на ден.На работа , у дома,на гости се чувствах супер стресиран.На 18.03.2012 изпаднах в нещо като шок.Спах не повече от 3 часа,незнаех къде се намирам,нямах апетит,нито жажда,либидото беше на нулево ниво,концентрацията ми изчезна,чувствах единствено тревога и болка в слънчевия сплит.След 2 дена се оплаках на мойте родители.Те ме закараха в болница ,изледваха ми кръвта нивото на креатина беше 4 пъти над нормата а кръвното налягане ми беше 160/90.После отидох на психолог който ми постави диагнозата депресия и ми предписа ривотрил+екодорм.Съня ми се върна,но останалите симптоми не изчезнаха.Спрях лекарствата.Депресията не отмина.дори започнах да получавам изключително остра болка в дясното полукълбо до охото най-дълго за 5 секунди след което веднага болката се пренасяше в бъбрека,а през останалото време чувствам че ми е изтръпнало това място.един път имах леки тремори в трицепса на лявата ръка и на мускулите около глезена.Имам и парене на мускулите на таза(предполагам че развивам ишиаз).Започна да ме боли кръста и всички стави ми пукат, най-силно колянните.Отидох при същия психолог - изписа ми леки антидепресанти + сарженор ампули.Снимах си кръста диагноза - протрузия на 2 междупрешленни диска.Изледвах урина диагноза-изкарване на песъчинки.

Чувствам че тялото ми се бавно се разлага.Мозъка не ми функционира и от там развивам всякакви разнообразни болести.Паметта ми е слаба,концентрацията никаква.За 2 години време разбих здравето си за цял живот.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей Алекс, Това което си започнал да правиш не е занимание със спорт, а занимание с химия.

Има голяма разлика между двете занимания и точно тук е голямата ти грешка.

Не случайно, тийнейджърите имат като цяло хилави тела. Първо израства костната структура и след като тя е добре развита и силна започва нарастването на мускулната маса. Като цяло костната структура спира растежа си на 21 - 25 годишна възраст. Ти си направил голямо нарастване на мускулната маса , за много кратко време. Костите се "предават", затова е налице и протрузията.

Това което си взимал, като хранителна добавка, са вещества, които по принцип се отделят в някакви количества в организма. В желанието си да постигнеш бързи визуални резултати ( предполагам ), ти си взимал креатин монохидрат, той влиза в стомаха ти и се смесва със солната киселина, която е нормално стомашно съдържимо и става креатинин, което е естествено вещество - мускулния креатин фосфат.

Организмът е устроен да не приема с храна това вещество в по - големи от необходимото количества, това е бариера, която не случайно съществува. Забелязваш, че ти си вдигнал една защитна бариера на организма си. Става огромно натрупване, което чисто физиологично трябва да се преработи от черния дроб, който не успява да се справи с това натоварване. Как е черния ти дроб?

Бъбреците и черния дроб са най- натоварени.

На каква схема си вземал това вещество? При него е необходима голяма пауза след тримесечно взимане.

Всички болежки, които получаваш в момента и диагнози, са един вид абстинентни реакции на организма към това вещество, което най - вероятно е било смесено с нещо друго, напр. анаболни стероиди.

Надявам се, че си спрял приема му.

Физиологичното възстановяване е бавен и труден процес. Допълнително натоварване с антидепресанти и т.н. , аз лично не мога да ти кажа дали ще вреди или ще балансира, но когато са ти били изписани, вероятно не от психолог, а от психиатър е добре да знаеш дали е взето под внимание физическото ти състояние.

Нещо много важно, трябва да потърсиш спортен лекар в спортен диспансер, който се занимава с отбори на национално ниво те са запознати много подробно с този проблем. Там ще получиш най - точната и най- вярна информация, общите лекари и специалисти, нямат добра практика в работата с подобни специфични проблеми, въпреки че те стават все по - чести напоследък.

Много често в състава на хранителните добавки не е написано всичко. Много зависи от къде си го взел. Ако имаш още от това вещество е добре да поискаш анализ от проба, която трябва да занесеш в Българска антидопингова агенция.

Ако не успееш, прати ми на лични съобщения, снимки от етикета, ще се опитам да ти съдействам.

Съществува вероятността да се наложи взимането на малки количества до пълно стабилизиране ( това е мое предположение, точния отговор ще ти даде лекаря специалист). Това е процедура подобна на лечението на наркозависимите с метадон. Това е най- общо и повърхностно, като информация. Нещо като обща, събирателна картина, точните специалисти ще ти обяснят много точно, каква е работата ти от тук нататък.

Възстановяване ще се получи, не се предавай, дай време на времето :)

Успех и сила ти желая.

Редактирано от didi_ts
Линк към коментар
Share on other sites

Наистина си разстроил здравето си сериозно.

Но не за цял живот.

Все още има начин за стабилизиране.

Нарича се холистично лечение и има доста варианти. Особеното е, че и ти самият ще трябва да си активен. Виждам, че ппринципно си дейна натура. Ще стане.

Линк към коментар
Share on other sites

×
×
  • Добави...