Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Иво

Сънищата на децата ви

Recommended Posts

Децата често имат интересни сънища. До определена възраст при тях връзката с Невидимото е някак си по-силна и естествена.

Знаете ли за някой интересен сън на дете около вас?

Наблюдавали ли сте как сънищата въздействат върху децата? Как ги приемат малчуганите?

Записвате ли сънищата на децата си? Обръщате ли им внимание?

Случвало ли ви се е сън на детето ви да ви предупреди за някакво важно събитие?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Всичко свързано около децата е прекрасно и интересно. Скоро го попитах дали вижда светлинки или облачета над хората, които познава. Отговора беше много интересен. Хора с приятно излъчване казва, че светят много. Ако човека е болен казва, че свети слабо. Ако има някакво отрицателно излъчване, за него казва - не свети. Споделих с майка какво съм го попитала, а тя мисли, че за хората които обича казва, че светят. Не знам до колко може да му се вярва. А за сънищата, сънува животни и си говорят, но не съм обръщала голямо внимание. Още утре сутринта ще го разпитам подробно.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

И децата ли сънуват всяка нощ? Една седмица мина от както започнах целенасочено да питам моя син какво сънува. Само един сън ми разказа. Отново главните герои са животни - змии. Били са гальовни и две на брой. То като се замисля и аз сънувам странни неща, както казва един мой приятел опознаваме света, но неговите са още по странни. :o Аз мога да си ги променям и настройвам, може би и при децата е възможно да се получи. Само трябва да намеря правилен подход и да порасне още малко. :sorcerer: Едно любимо мое занимание, но не толкова безопасно.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Дъщеря ми сънува често ,предимно кошмари.Обикновенно когато предстой нещо голямо за нашето семейство тя го сънува по много старнен начин.Когато беше на 3 год една нощ /аз бях бременна отново/тя се събуди с писъци и започна да ме вика ,когато отидох при нея и я попитах какво има тя с бебешкия си говор ми каза че сънувала една медицинска сестра която стояла до нея и и казала че никога няма да види мама.След 1 седмица загубих бебето,което носех.А тя от тогава при новолуние става вечер ,когато стана с нея и я попитам какаво иска и къде отива тя започва да ме гледа невиждащо и да се смее с нетипичен за нея плашещ ме смях.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мойто момиченце е на 5 год и доста отдавна често сънува. Макар че, вечер си имаме ритуали за спокоен сън - масаж, гушкане, цункане за лека нощ и прочие. Ежедневието й е доста еднообразно, за да мисля, че някакви емоции могат да са причина, както и вечер се опитвам да й давам лека храна. Но понякога поредни дни ми казва, че се страхува да спи, защото пак ще сънува глупости. Тази сутрин плачеше в съня си. Много редовно сънува. Тя е водолей, родена на 2.2. 2003 Може би дълбоката емоционалност е причина за подобни нощни преживявания Скоро ми сподели, че сънува, че предните й горни зъби я болят, значи ще паднат. Добре, че беше срещу неделя Чувала съм, че сънищата срещу неделя не са знакови.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте!

Има един въпрос, който ме вълнува, ще ми е интересно да чуя вашето мнение.

Според някои психолози ранните детски сънища са обуславящи за определени характерови черти, комплекси и т.н. в по-зряла възраст. Не става въпрос за инфантилните сънища, в които се изпълва конкретно детско желание, а например за кошмарите, повтарящите се сънища и тяхната символика.

Някои по-разпространени такива са как нещо (чудовище или каквото и да е) гони детето, а то не може да помръдне, иска да извика, но няма глас, гонят го (чудовища, вълци, караконджули), ходи до тоалетна на публично място и други подобни, ще се радвам да допълните.

Имате ли наблюдения или информация по темата? С какво бихте свързали символиката на някои повтарящи се детски кошмари с оформения по-късно характер, страхове или комплекси? И имате ли спомени за самите вас?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest pavletA

Lifetime, благодаря ти за споделените мисли, но за съжаление не мога да ти помогна защото не съм квалифициран специалист в тази насока.:dancing yes:В моето ежедневие ми се е случвало да слушам разказ за съня на детето си, приемам го като силна емоционалност.За комплекси, преживени страхове не знам да тълкувам.Повече приемам, че не осигуряваме като родители подходящ климат, спокойствие на детската душа.В разказите на сина за сънищата повече усещам, радост, преживени хубави моменти във взаимоотношения с приятелчета.:thumbsup2: Често ми разказва интересни случки, някои пъти съм чувала смях по време на сън.:feel happy:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×