Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Минало, настояще и бъдеще съществуват едновременно


мече

Recommended Posts

Наскоро четох "Квантовият воин" на Джон Кехоу. Много ме впечатли главата за "Квантовото време". Ето и някои цитати, които ми се иска да коментираме:

 

"...в квантовото време минало, настояще и бъдеще съществуват едновременно и са взаимозаменяеми"

 

"Времето и пространстото са относителни и в крайна сметка се оказват проекции от различна дименсионална реалност. Ако това е вярно, то всичко, което ще се случи някога в живота ни, вече се е случило в измерение отвъд сетивата ни, и в определени случаи границите между двете се размиват."

 

"Ако визуализацията и молитвите могат да се отразяват на бъдещето, тогава е логично от квантова гледна точка да предположим, че могат да влияят и на миналото."

 

"...в квантовата реалност, докато събитието се случва в миналото, ние също така сме в бъдещето и му влияем в същия момент."

 

Споделете ваши подобни осъзнати преживявания, напр. вътрешно предчувствие какво ще се случи в даден момент, пророчески сън, видения от бъдещето и т.н

Редактирано от мече
Линк към коментар
Share on other sites

"Ако визуализацията и молитвите могат да се отразяват на бъдещето, тогава е логично от квантова гледна точка да предположим, че могат да влияят и на миналото."     Това което правим влияе тук,сега.Променяйки настоящето влияем на бъдещето.До тук лесно.Интересно е мога ли да променя настоящето с подмяна на  миналото?По принцип да,но?За сега можем само: преживявайки някоя стресираща случка в миналото,от по мъдрата сегашна позиция на ума,да се отървем от някои психични пречки.По точно,отивайки в миналото за да разберем,се променяме.Ставаме по съвършени за настоящето.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 years later...

Макар и темата да е доста стара, ще се включа тук, за да опиша как е възможно бъдеще, настояще и минало да са едно, без да си противоречат и реално техни аспекти да се припокриват. Следната случка обърна моя мироглед и не съм вече толкова скептично настроена към тезата за преражданията.

Наложи ми се лека операция и бях под спинална упойка, която според медицината не влияе на мозъка. Обаче аз получих най-странните и сташни халюцинации, които дори и за миг не могат да се докоснат и до най-тежките ми кошмари. В момента, в който просто отпуснах съзнанието си, като файл се заредиха в мозъка ми компресирани картини и възприята на жертвоприношения. Първо започна с такова на сърна, после на жена, после на жена в много напреднала бременност. Няма да навлизам в големи подробности, просто ракурсът и при трите жертвоприношения постоянно се сменяше: първо моето съзнание беше страничен наблюдател, после изведнъж се "всели" в сърната, после изведнъж се "всели" в човекът (отново жена), която извършваше този ритуал. И така още 2 пъти, като аз изживявах всичко: и на жертвата, знаех и мислите на този, който го прави. В един момент в долния десен ъгъл от това, което съзнанието ми виждаше се появи син триъгълник и съзнанието ми успя да "избяга" от тази реалност. Когато спряха да действат лекарствата за контрол на кръвното, въпреки че вече се бях успокоила кръвното ми налягане беше 140/90, после 150/100 - остатъчен ефект от преживяното.

Мислех, че това са просто халюцинации и кошмари, докато обаче нямаше реални препратки към настоящето: след 2 седмици мъжът ми буквално се разминава със сърна и елен докато е в гората. В болницата, в която ме оперираха почина жена в напреднала бременност (което е прецедент за болницата), а аз бях там тогава отново. Пак имаше странна случка, защото тъкмо ми слагат абуката, а аз наистина чух: "Да ти сложим сега Букета". Часове по-късно същия ден жената почива. Една друга жена там е получила големи усложнение (отново наистина прецедент за тази болница).

За мен това е пример как наистина минало, настояще и бъдеще просто се припокриват. Статистически просто е невъзможно такова съвпадение на събитията. И друго: не зная защо в миналото са считали сърните и елените за по-близки до човешкия род от всички други животни. Идея си нямам защо, но винаги за да умилостивят боговете се е започвало с това.

Странна история наистина и наистина ме разтърси, не само с високото кръвно, което получих в последствие :)

Редактирано от User123
Линк към коментар
Share on other sites

И конкретно моя поглед / отговор на вашите въпроси:

"Ако визуализацията и молитвите могат да се отразяват на бъдещето, тогава е логично от квантова гледна точка да предположим, че могат да влияят и на миналото."

Според мен по-скоро има поредица от повтаряеми събития, които "намират" своето място и проявление както в миналото, така и в настоящето, така и в бъдещето. Квантовата физика, знаете, се отнася до изключително малки частици, недоловими с просто око, т.е. дори и да можеш да повлияеш на тази частица/частици, реално не можеш да повлияеш на по-големи "предмети" (освен разбира се в настоящето при психокинеза например).

"...в квантовата реалност, докато събитието се случва в миналото, ние също така сме в бъдещето и му влияем в същия момент."

Просто има повтаряеми, закономерни събития, които са "кодирани" да се случат по един или друг начин. Ние можем само да ги наблюдаваме "едновременно" (както уви се случи при мен) и да осъзнаваме евентуално някаква свързаност.

Това е моето скромно мнение.

 

 

 

Линк към коментар
Share on other sites

Настоящето като пресечна и разделяща линия на миналото и бъдещето няма как да съществува едновременно с тях. Самата му дефиниция го обособява като нещо различно от тях. Миналото и бъдещето от своя страна се отличават по нещо съществено едно от друго - своята пластичност. Бъдещето е пластично, т.е. променимо, планируемо, докато миналото е абсолютно неподатливо на промяна. Миналото съществува като следа, отпечатък от събитията. Съществуването на бъдещето обаче е по-скоро на идеен план. Това е едно абстрактно съществуване без конкретна форма на проявление (последната би го направила действителност и настояще).

 

Просто има повтаряеми, закономерни събития, които са "кодирани" да се случат по един или друг начин. Ние можем само да ги наблюдаваме "едновременно" (както уви се случи при мен) и да осъзнаваме евентуално някаква свързаност.

Закономерни - да, повтаряеми - зависи, кодирани - не мисля, че това е точната дума. Това са последствия от наши или чужди минали действия. Всяко действие има своите последствия. Ти виждаш, че някой ще умре в болницата, но това не е бъдеще, а настояще. Причините вече са породени, а последствията необратими. Разбира се човекът още не е мъртъв на физически план, но смъртта му вече се е осъществила в духовния свят.

Нашето настояще не е истинското настояще и нашата действителност не е точно истинската действителност. Физическият свят е следствие на причинния свят, където е истинската действителност и настояще. Тук някои екстрасенси и гадатели могат да предсказват бъдещето, но това всъщност си е част от настоящето на причинния свят, бъдеще е само за нас във физическия свят, защото не можем да осъзнаем настоящето на висшите светове преди да се прояви в конкретна физическа форма на земята.

 

Линк към коментар
Share on other sites

И миналото е пластично, но в по-различен смисъл от бъдещето. Пластична е интерпретацията на фактите, докато самите факти не са. Но ако приемам, че за нашето съзнание фактът е равносилен на името, с което го наричаме.... 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...