Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Владислав88

Стената между позитивните и негативните ще става все по-дебела

Recommended Posts

  Здравейте, приятели! Искам да споделя с вас моите лични наблюдения и да ви попитам и при вас ли е така. 

 

   Със завършването на 2012-та година, аз се чувствам все по-енергийно същество - усещам засилване на енергиите. Това води до чувствa на спокойствие, щастие, пълнота и малък екстаз. Не мога да бъда сигурен на какво се дължи - моето лично развитие или пък нещо случващо се в космоса. Но както наблюдавам себе си, така и наблюдавам и един близък човек, силно негативен, при който е точно обратното. Ако наистина има засилване на енергиите както го чувствам, то при него те му усилват негативните чувства и той пропада все повече. И така, стената която и преди си съществуваше между позитивният и негативният, между щастливият и нещастният, между този вярващ в добруването и този вярващ в страха, стената между тези две проявления на човека става все по-дебела! Буквално чувствам как живеем в различни светове и то толкова различни. 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Енергиите са такива,че подпомагат развитието,на който  има да се развива.Време разделно.Както пише в Евангелието:Двама ще са на една нива,единия ще бъде взет...

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Интересно кой ще остане да пише в този форум след 21.12.2012? Преминалите на 4-5 ниво, или останалите на трето?

Или и двата вида ще могат да пишат.?

И ако могат да пишат тук духовните и не дотам одухотворилите се, дали едните ще могат да четат постовете на другите?

Или всеки ще вижда само това, което са написали хората от подобни на неговите вибрации?

А другото ще бъде за него невидимо?  

Редактирано от mvm

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Прехода няма да е от днес за утре,това са глупости,ще си бъдем заедно поне зо 2030г и ще си пишем и четем,стига да не са такива катаклизмите,че да останем без електричество....

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Интересно кой ще остане да пише в този форум след 21.12.2012? Преминалите на 4-5 ниво, или останалите на трето?

Или и двата вида ще могат да пишат.?

И ако могат да пишат тук духовните и не дотам одухотворилите се, дали едните ще могат да четат постовете на другите?

Или всеки ще вижда само това, което са написали хората от подобни на неговите вибрации?

А другото ще бъде за него невидимо?  

 

Ъм, с цялото ми уважение... и аз мисля, че това няма да стане толкова рязко, както някои описват. Остават ни поне още 15-тина години до по-неприятните периоди (според пророчествата, на които вярвам).  :rolleyes:

 

А и аз лично, силно се надявам всички предстоящи събития да бъдат максимално олекотени в полза на... доброто. Ако изобщо е възможно всичко да се измени по-плавно, без да стане голяма олелия.  :wub:

 

Но определено мисля, че след края на тази година една огромна лавина от хора ще преосмислят духовните си убеждения. Най-вече защото купищата насъбирали се до този момент противоречия ще започнат да се изчистват малко по малко.

 

Бих предпочела да гледам на идващото като: началото на хубавото. От сега нататък, нещата започват да се поправят и изправят (някои по-лесно от други, съответно). Тръгнали сме вече по правилната посока, даже може и да останем, за да се порадваме на успеха на новите тенденции. А ако не ги видим от долу, ще го видим от горе и може би после пак ще ги видим от долу. =) 

 

Относно усещането в момента (лично за мен): чувствам се прекрасно, имам страшна сила (воля, желание, мотивация), която ми позволява да работя върху себе си и да се боря с много вредни навици. Всичко случващо се ми се отразява добре и се надявам да продължава в този дух. Гледам да не общувам много с негативни хора, поне до колкото социалната обстановка го позволява. 

 

Също така, подкрепям идеята че съществува някаква "стена" между хората. Макар че, "стена" е някакси неподходящо като термин... но и аз може би бих употребила някаква такава дума.

За мен по-скоро тя е поставена между НАС (с извинение към хората, които ще решат че не искат да са включени в това обобщение), които приемаме основните духовни принципи (Любов, Господ, прераждане, живот след смъртта, и т.н...) и всички останали, които са решили да останат със затворени очи (или просто не са готови да ги отворят, все едно).

Първите (демек ние) разбираемо са по-позитивни, по-финни, емоционални и прочее, защото истината може да осмисли живота, по начин по който нищо материално не може. Останалите... си знаят сами за себе си. Всеки си решава, избира... и така.

 

Бъдете усмихнати и щастливи, всичко е хубаво и добро.

 

P.S. a и също не съм съгласна с твърдението, че след някакъв момент (в близкото осезаемо бъдеще), група хора ще се възнесат и ще станат невидими за другите... Това е прекалено лесно и всичко-обещаващо. 

Редактирано от Emmy

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Унгарката Юдит Сабо в своята книга "2012: пътят на издигането", описва процесът на разделението между хората с различни вибрации като постепенен наистина, най-нагледно го представя като две части от дреха свързани с цип.

Първоначално ципът е отворен и всички се виждат и живеят заедно,, но постепенно ципът започва да се затваря, при което хората остават или от едната или от другата му страна, започват да се виждат и да се сещат едни за други все по-рядко, докато накрая ципът се затвори и разделението е вече пълно. За съжаление не уточнява колко години ще трае това.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Владислав, :) същото го наблюдавам от няколко години :).

При мен не че се усилва негативното, а се тушира, сякаш няма среда и възможност да се прояви...сега не е тая тежка атмосфера, която беше преди и която те дърпа надолу... Г. Изворски в една от лекциите си казва, че досега от 10 човека има 1 лош и 9 добри и този един завлича останалите 9. А отсега нататък ще има от 100 човека един лош и 99 добри, и тези 99 ще пометат този един.

 

Всеки различно възприема, затова говоря за себе си: сега атмосферата е по-изчистена, по-спокойна, хармонична и любяща. И отвън, и отвътре, няма разлика, външното е вътре и вътрешното е навън. Негативни мисли и всичко, което произтича от тях, не могат да се проявяват и да виреят в тази атмосфера. Всеки ден е по-добър от предишния и няма връщане назад. :3d_053:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

 

Или всеки ще вижда само това, което са написали хората от подобни на неговите вибрации?

А другото ще бъде за него невидимо?  

Виждането на различното усещане за живота, зависи не само от вибрациите, но и от житейския опит, от разликата във възрастта, от спецификата на знанията и уменията, които имат пишещите и четящите и от много други фактори.

Това не виждане, и не приемане на различните  го е имало и ще го има винаги, то не е нещо ново. Разделянето на хората на групи по интереси, идеологии, цели, духовност винаги е съществувало, сега просто го осъзнаваме и го анализираме като такова. 

Свободата, с която разполагаме от известен период от време, ни дава възможност за избори и правейки изборите си, ние започваме да ги анализираме и стигаме до съответните анализи, - че има и други хора, че те според нас са с по - ниски или по - високи вибрации. Опитваме се да анализираме и тях и т.н.. 

Развитието на света и технологиите ни даде възможността да отделяме все по - малко време за оцеляването си и все повече време за самопознание и оглед на действителността, в която се намираме. 

Човекът е разумно, социално същество, задоволяването на първичните потребност от храна и оцеляване, неизменно го придвижва напред и го води до развиване на по - висшите потребности, като самореализация, самооценка, самоуважение. 

Само преди 100 години масата от хора е била прекалено заета да оцелява, за да развива други способности. 

Но и днес ние се обръщаме и работим над развитието си с помощта именно на онова малцинство от хора от ония времена, които по една или друга причина са преминавали в задоволяване на по - висши потребности. 

 

Та, някои хора продължават да задоволяват тези първични потребности на оцеляване, лична сигурност, лично удобство, докато други са се насочили към следващата група от потребности, но не за друго, а защото имат възможност да го правят. Като под "имат възможност" включвам не само материалната осигуреност, но и нивото на интелект и отношението към света.

Редактирано от didi_ts

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

За себе си казвам, че не съм добра или лоша. Просто съм... И си мисля, че и след 2012г. ще бъда... може би по-добра, по-пораснала и помъдряла... Но знам, че радостта и обичта са вътре в мен... :3d_016::3d_047:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Усещам стената тогава, когато се опитвам да помогна на някого, а той / тя упорито се натиска надолу в калта. Ледена стена. Прозрачна, но непробиваема.

Оттатък нея почти не достига слънцето, което грее при мен.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

За себе си казвам, че не съм добра или лоша. Просто съм... ... :3d_016::3d_047:

 

Как хубаво го каза. 

 

Как може да преодолеем стената, която си мислим, че има между нас и някого?

Като се опитаме да разберем този човек. Ако го разберем, никаква стена няма да видим. Няма да я има. Защото сме го разбрали и приели. Ако разберем, че всичко е Божия Воля и "нито косъм не може да падне от главата на човек" без нея. 

 

Как да преодолеем това, че някой ни отказва помощ и упорито се натискал надолу?

Като го разберем и приемем, че няма как винаги и за всичко да сме прави. Всяка помощ си има времето, мястото, условията, настройката, другите наоколо и следва Божията Воля. Всеки има нужда от собствените си уроци, а не от нашите уроци. 

 

Ето, всички знаете, как аз от много време се опитвам да "помагам" на Станимир. И има ли ползва от това? Не. Пак хубаво, че той реагира на всичко с доста разбиране:)

 

Аз съм доста скептичен относно всички приказки за края на 2012. Да, особен е, но няма да е нещо значимо като промяна. Ще го празнуваме и по нов, и по стар стил. Още повече, че истинската Нова Година, почва от 21-ви Януари, когато слънцето навлезе в 41-ва хексаграма, която е тази, която стартира новия годишен цикъл, където нищо не може да бъде започнато с ум, а осъзнаването става единствено чрез чувства. 

 

А и помислете си. Ако има значителна промяна, тя трябва да се отрази и на ДНК ниво. Поне според всесилните Вселенски закони. Ами ако е значима промяна, всички ще изпопукясаме, ако ДНК ни се промени така бързо за ден, седмица, месец :) Затова истинската голяма промяна може да стане само при новородените хора, при бебетата, които ще почнат да се раждат 2025 година. 

Дотогава ние останалите, ако не сме някой аватар или светец, ще си се развиваме бавно и спокойно :) Ама пък казват, че всеки аватар или светец много добре и ясно си  знае, че е такъв. Аз не съм :) 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

 

Как може да преодолеем стената, която си мислим, че има между нас и някого?

 

 

Как да преодолеем това, че някой ни отказва помощ и упорито се натискал надолу?

 

 

Не е възможно , нито пък желателно да натрапваме виждането си на другите хора.

Преодоляване може да стане с действия от две страни. Ако от твоята страна няма стена, но другият все пак не може да дойде, какъв е изводът?

Може да е стена от неговата страна.

А може и той вече да е излетял в съвсем друга посока. :)

 

Интересно кой ще остане да пише в този форум след 21.12.2012? Преминалите на 4-5 ниво, или останалите на трето?

Или и двата вида ще могат да пишат.?

И ако могат да пишат тук духовните и не дотам одухотворилите се, дали едните ще могат да четат постовете на другите?

Или всеки ще вижда само това, което са написали хората от подобни на неговите вибрации?

А другото ще бъде за него невидимо?

 

 

mvm, хареса ми това. :)

Отговорът е виден и тук, в темата. Всеки чете всичко, но го тълкува според себе си. Така е от памтивека.

Редактирано от Креми Стоилова (късметче)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

ДНК на човека се променя от 2000 година някъде, постепенно, има периоди на неразположение, от няколко часа до няколко дни, след това идват периоди, в които се чувстваме нормално

признаците са най-различни:

световъртеж, замаяност, внезапно главоболие, сърцебиене, необяснимо чувство на тревожност или на силна радост, депресии, внезапни болки в ставите , в крайниците, чувство на отпадналост, особено сутрин, като при грипно състояние, загуба на апетит или обратно - повишаване на апетита, среднощно събуждане около 2-3 часа през нощта

и още много други.....ако искате, ще ги поставя тук всичките признаци

Редактирано от mvm

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Ако е така, значи може да се направи лабораторно изследване и да се докаже това. Има ли подобни изследвания?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Това е много опасно заблуждение, че негативният пpиятел пpопадал, а ти видиш ли се възнасяш. Тези от Рая започват да съдят тези от Ада, както винаги е ставало 2000 години досега. Раят не е нито тук, нито там, а единствено в нашите собствени главички.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
 
Снимки на житни кръгове, които изобразяват промяната в ДНК. На горната снимка е сегашната ДНК. На долните две снимки според някои изследователи е показано как ще се промени ДНК.
 
2.png


Симптоми на активация на ДНК

1. Нарушение на съня. Внезапно пробуждане посред нощ между 02.00-04.00 часа. Безсъние. Изполвайте моментите на безсъние за медитация и обръщане към вътрешното ви Аз.
2. Безпокойство, чувство за тревога.
3. Усещане за горещина.
4. Усещане за умора и отпадналост сутрин или през целия ден.
5. Усещания на активност в коронната чакра - звънтене, жужене, вибрации, налягане. Не се плашете, просто вие се отваряте за Божествени енергии.
6. Усещане, че по черепа, тила и гърба пълзят тръпки нагоре и  надолу.
7. Необясним и внезапен пристъп на депресия. Това е вашата сърдечна чакра.
8. Безпричинен нервен срив , това е също сърдечната чакра. Тя се активира и ви подканя да прекъснете всички негативни отношения, да отстраните от вашия живот всичко, което не съответства на повишаващите вибрации.
9. Постоянно възникване на ситуации, които ви изкарват от равновесие. Появяване на хора които предизвикват у вас раздразнение. Ситуации, които ви дърпат надолу. Това са уроци, които трябва да отработите. Приемете ги с благодарност.
10. Промяна на теглото. Нежелание за хранене и загуба на тегло или повишен апетит и повишаване на  теглото. Сега на повърхността излизат всички ваши страхове, от които трябва да се избавите. И вие несъзнателно се опитвате да се борите с тях нахвърляйки се на храната, или обратно, може съвсем да загубите апетит.
11. Промяна в диетата, вкусовете и предпочитанията към храните силно се променят. . Периодически се появява усещане, че нямате нужда от храна.
12. Проблеми в зрението, разфокусирване, усещане за отслабване на зрението.
13. Можете да виждате светещи частици във въздуха, аурите на растенията и животните. Предметите могат да ви се струват прозрачни. Възможно е да виждате дъги на необичайни места.
14. Когато затваряте очи, вие вече виждате не тъмнина, а светлина.
15. Също така можете да виждате геометрични фигури, цветя или прекрасни картини, когато вашите очи са затворени.
16. Цветовете на окръжаващия свят ви се струват все по-ярки, живи и наситени.
17. С повишаване на възприемчивостта, вие можете да започнете да забелязвате очертания на предмети във въздуха. Това са предмети от друго измерение. Мъглата между измеренията става все по-тънка.
18. С периферното си зрение може да започнете да забелязвате бели очертания. Това са вашите проводници. Вашето зрение се променя. Каквото и да виждате, не се плашете.
19. Усилване или отслабване на слуха. Някои шумове, които досега не са ви дразнили, могат да ви се струват като невъобразим грохот. Може да се появи шум в ушите, звънтене, жужене, писък, рев, звук от падаща вода. Или можете трудно да разбирате другите, сякаш не говорят на родния ви език. На сън можете да започнете да чувате странни гласове, сякаш някой стои точно над главата ви. Не се бойте.
20. Изостряне на вкуса. Сега можете да усещате вредните добавки в храните и това може да бъде много неприятно. А някои храни може вече да ви се струват много противни.
21. Изостряне на обонянието. Понякога може да чувствате аромати на цветя, които не виждате и не са около вас.
22. Алергии по кожата. Новите енергии освобождават токсините, които излизат през кожата. Това могат да бъдат и някои емоции, които трябва да отработите.
23. Моменти на хиперактивност, когато ви се иска да скочите от леглото и незабавно да се заемете с някаква работа. .
24. Апатия и умора. Обикновено следва след периоди на сериозни трансформации. Затова си почивайте, не се противопоставяйте на желанието за почивка,  и приемайте измененията с благодарност.
25. Изменение в образите на медитация. Може да забележите, че по време на медитация ви е по-трудно да се съсредоточите. Времето на медитация се съкращава. Това е защото връзката ви с Духа е по-близка и можете да общувате с него по всяко време, а не само по време на медитация.
26. Внезапни приливи на енергия. Това може да предизвика у някои дискомфорт, треперене. Не се бойте, у вас се влива Божествена енергия, приемайте я с благодарност.
27. Главоболие, болки в гърба и в тила, усещане за отмалялост и болки в ставите като при грип и простуда.
28. Проблеми с храносмилането.
29. Преминаване на тръпки по цялото тяло.
30. Сърцебиене, болки в областта на гърдите, затруднено дишане.
31. Изменения в сексуалните желания.
32. Отмаляване и болки в крайниците.
33. Внезапни свивания или схващания на мускулите.
34. Изменение във външния вид, вие изглеждате по-млади, вследствие на повишаване на вибрациите.
35. Много ярки и цветни сънища. Не съдържат послания за вас. Вие ще запомните всичко, което ви е необходимо.
36. В живота ви се случват събития, които кардинално променят всичко, променят начина ви на мислене и на възприемане на света и живота . Активират у вас чувства на състрадание и любов. Появяване на желания да избягате на свобода. Може да се появят желания да се освободите от вещи, които до този момент са ви харесвали, дори може да ви се прииска да ги изгорите. Дрехи, мебели. Вие се избавяте от неща, които до сега са ви дърпали назад.
37. Стремеж към усамотяване. Загубване на интерес към развлечения в обществото.
38. Загуба на желание за общуване с хора. Празните и безсмислени разговори могат силно да ви нервират. Избягвате тълпите и струпването на много хора, като МОЛ-ове например. Загубвате интерес да общувате и в социалните мрежи и може да се появи желание да изтриете акаунтите си. Висшето ви Аз ви напомня, че трябва да се обърнете към себе си.
39. Творчески порив. Вие получавате прекрасни образи и идеи за творчество. Записвайте си ги. Духът може би ви показва по какъв начин можете да бъдете полезни за изцелението на планетата.
40. Усещане за ускорение на времето, сякаш то лети и не ви стига за да извършите обичайните си неща. Фокусирайте се на настоящето.
41. Нетърпение. Чувство, че нещо скоро ще се случи. Успокойте се. Разберете, че всичко ще се случи, когато бъдете готови. Нетърпението това е проявление на недоверието към вас и Висшето ви Аз.
42. Усещане, че не сте такъв като преди. Че вашият живот напълно се е изменил. Вие сте станали по-открити, по-честни към себе си и към околните. Вие сте свободни да казвате "Не", когато нещо ви е неприятно и да казвате "Да", когато сте съгласни. Вие повече няма какво да криете.
43. Вие чувствате своята тясна връзка със Земята и окръжаващата ви природа. По-леко понасяте смяната на сезоните.
44. Във ваше присъствие може да излиза от строя електроника - компютри, радио, телефони, електроприбори, повреждат се коли. Помолете вашите лични ангели да защитят вашите вещи от повреждане.
45. Вашият живот започва да се нарежда много добре. Всеки ден сякаш се случват малки чудеса. Това е знак, че вървите по верния път. Ако се отклоните, започват да се случват нелепи казусни ситуации. И това също е знак.
46. Появяване и усилване на паранормални способности. Извънтелесни преживявания, разговори с духове, телепатия, ченълинг.
47. Чувство  на единение. Благодарност и любов към всичко, което ви обкръжава.   Безгранична радост и усещане, че вие не сте сами.
48. Животните се държат с вас много дружелюбно, растенията отговарят на вашата любов.
49. Мислите и желанията се въплъщават все по-бързо и ефективно. Контролирайте своите мисли, бъдете внимателни с желанията си. Вие сте все по-близо и близо към петото измерение, където всички мисли се материализират моментално. Тренирайте.
50. Снижаване на активността на лявото полукълбо на мозъка. Загуба на памет, не помните какво се е случило преди час, разсеяност, невъзможност за съсредоточаване, появяване на трудности в изразяването, нежелание да се четат дълги текстове или да се пишат такива.  Обратно, вас сега ви привличат ярки картини, слушане на музика, общуване с необикновени хора, танци, работа в градината, разходки, желание за получаване на духовна информация. Това е дясното полукълбо на мозъка, позволявайте му да се активира.
51. Световъртеж, замаяност, чувство на нестабилност и нереалност . Това е знак, че не сте заземени и че трябва  да отработите някаква житейска ситуация, да се освободите от нещо излишно. Заземявайте се като ходите боси по земята, по-често излизайте сред природата и вземайте душ, внимателно следете за вашите емоции, вслушвайте се в себе си.
52. Ускорен растеж на ноктите и косата.
53. Желание за намиране на половинката. Сега повече от всякога се нуждаете от разбиране и присъствие на любимия човек до вас.
54. Периодически появяващи се депресии, усещане за самота, желание за завръщане у Дома, усещане че полудявате и никой от окръжаващите ви хора не ви разбира.  Не се тревожете, това е нормално.

 Не се тревожете, вие не сте сами. И такива като вас вече са милиони. И с всяка минута ставаме все повече.
Когато усетите някои от симптомите не се плашете, отпуснете си и се вслушайте в себе си, вслушайте се в своето тяло и душа и те ще ви подскажат  най-доброто решение. Отнасяйте се към процесите на активация на ДНК с благодарност, защото това е едно истинско чудо. Вие ставате такива, каквито в действителност винаги сте били.

Това е истинско чудо - завръщане у Дома.

превод с някои незначителни съкращения от :
http://www.youtube.com/watch?v=EoGlFJXLksQ
 

 

ПП. Без коментар, всеки да си прави изводите за себе си, да вярва или не, е негово право.

И защо линкът към ютуб излиза направо с видеото, а не като линк??

Редактирано от mvm

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

...

Преодоляване може да стане с действия от две страни. Ако от твоята страна няма стена, но другият все пак не може да дойде, какъв е изводът?

....

 

 

А поради какви причини другият трябва да дойде при теб?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

  Здравейте, приятели! Искам да споделя с вас моите лични наблюдения и да ви попитам и при вас ли е така. 

 

   Със завършването на 2012-та година, аз се чувствам все по-енергийно същество - усещам засилване на енергиите. Това води до чувствa на спокойствие, щастие, пълнота и малък екстаз. Не мога да бъда сигурен на какво се дължи - моето лично развитие или пък нещо случващо се в космоса. Но както наблюдавам себе си, така и наблюдавам и един близък човек, силно негативен, при който е точно обратното. Ако наистина има засилване на енергиите както го чувствам, то при него те му усилват негативните чувства и той пропада все повече. И така, стената която и преди си съществуваше между позитивният и негативният, между щастливият и нещастният, между този вярващ в добруването и този вярващ в страха, стената между тези две проявления на човека става все по-дебела! Буквално чувствам как живеем в различни светове и то толкова различни. 

Хората винаги са реагирали различно на различните енергии и условия на живот. Едни в заслепението и егоизма си са готови да поругаят всичко свято и да въздигнат на пиедестал всичко, което им носи лична изгода. Представата им за красота се приравнява с ползата, която лично могат да получат. Тези хора няма как да бъдат привлечени от новите енергии и съвсем естествено ще им се противопоставят. Разделението между хората го има и ще става все по-ясно изразено. И всеки разбира се може да определи единствено своята позиция по отношение на промените, които трябва да се случат в близките десетилетия. Не е възможно да обясниш на заслепения, че светлината, която го радва, е фалшива. Знаем какво става с мушичките привлечени от огъня. Хората разбира се би трябвало да могат да различат привидната привлекателност от истината... Би трябвало.

Разделението на хората не е илюзорно. За всеки влак си има пътници. Е, Земята е като влак и една част от хората ще им се наложи да слязат, просто защото посоката в която са решили да поемат е различна. Ако искат да си останат в миналото, това няма как да стане на Земята. Мисля, че за много хора е видно това, че съществуващото положение в света не може да остане още дълго същото. Потокът на еволюцията няма как да бъде спрян.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

 

 

Симптоми на активация на ДНК

 

 

 

 За съжаление, тези симптоми, изглеждат, като копирани от учебник по психопатология и са равностойни на симптомите на нервни и тревожни разстройства, невротични състояния и други подобни. :)

 

За разлика от симптомите на ДНК, обаче , другите симптоми са описани подробно от къде им е  корена, какво ги е предизвикало и как да бъдат преодолени :)

 

В болшинството от тях в основата стои разстроен емоционален свят, липсващ баланс в семейството, не хармонични взаимоотношения. И са доказани. 

 

Не знам, какви разделения ще стават, но според мен  разделенията са вътре в нас самите. Когато спрем да ги проектираме върху другите хора и върху външни фактори, а сами се заемем да се справим с тях те ще изчезнат. 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

 

 

Не знам, какви разделения ще стават, но според мен  разделенията са вътре в нас самите. Когато спрем да ги проектираме върху другите хора и върху външни фактори, а сами се заемем да се справим с тях те ще изчезнат. 

 

Какво значи да се справим сами с разделенията? Едни искат едно, други - друго. Аз не мога да изисквам от другите да следват моите ценности и начин на живот. Но не мога и да се правя, че не съществува разлика във възгледите ни. За мен тази разлика не е проблем, но в същото време съм наясно какви последствия ще предизвикат нечии възгледи върху притежателите им. Аз нито ги съдя, нито определям съдбата им. Но различие има, а различното съзнание води до различие в пътищата и до разделение. Това е предвидено още в Библията. Всъщност 2000 години не са кой знае колко голям период, но все пак не са и малък. Мога да цитирам една сентенция - Ubi pus - ibi aevacuo (където има гной, тя трябва да бъде отстранена), след което разбира се ще бъда обявен в липса на любов и духовност, но пък ако любовта е да убиеш болния, когато може да бъде излекуван - защо не. И пак повтарям, аз никого не осъждам да отпадне от земната еволюция, а само споменавам, че ще има такива и поради какви причини. Това, което пиша не е никак радостно. Някои са се приготвили за скок в ново измерение, докато въпросът е дали ще се съвземем от тежката кома в която сме изпаднали, а въпросното разделение е може би единственото, което осигурява на тази планета шанс за оцеляване.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Много лошо тогава ако тези симптоми са извадени от учебник по психопатологии.

Това означава, че повече от половината човечество е с психични проблеми и депресии.

Сигурно затова депресията е болестта на века, и сигурно затова, напоследък в целия свят,

започвайки от Америка, става все по-модерно да се ходи на сеанси при психоаналитик,

и да се пият антидепресанти.

Мда, някак си ми е трудно да повярвам, че масова лудост е обзела хората по света,

заради нерешени семейни и прочие проблеми

Редактирано от mvm

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

 

...

Преодоляване може да стане с действия от две страни. Ако от твоята страна няма стена, но другият все пак не може да дойде, какъв е изводът?

....

 

 

А поради какви причини другият трябва да дойде при теб?

 

Кой казва, че трябва? Примерът беше за хора, които уж търсят решение на проблема си, а когато им го покажеш, не се чувстват готови. Дори когато има няколко решения. Е, тук се вклщчва факторът време - когато и ако решат, тогава.

Имаше един цитат, че може да се покаже път, но всеки го извървява със собствените си крака.

Точно тук във форума имаше хора ( вече не пишат толкова често), които знаят, че не говоря празни приказки.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

...За мен тази разлика не е проблем, но в същото време съм наясно какви последствия ще предизвикат нечии възгледи върху притежателите им. ...

 

 

Е, дали пък може наистина да сме наясно как ще се развие живота на някого?! Де да можехме

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

 

 

...

Преодоляване може да стане с действия от две страни. Ако от твоята страна няма стена, но другият все пак не може да дойде, какъв е изводът?

....

 

 

А поради какви причини другият трябва да дойде при теб?

 

Кой казва, че трябва? Примерът беше за хора, които уж търсят решение на проблема си, а когато им го покажеш, не се чувстват готови. Дори когато има няколко решения. Е, тук се вклщчва факторът време - когато и ако решат, тогава.

Имаше един цитат, че може да се покаже път, но всеки го извървява със собствените си крака.

Точно тук във форума имаше хора ( вече не пишат толкова често), които знаят, че не говоря празни приказки.

 

 

 

Ами да. Защото предполагам си имаш съответните знания и разбиране на истинските неща. 

 

Ако предположим, че човека, който не идва при нас, има подобно разбиране на истинските неща и подобни знания, то за какво му е наистина да идва. 

 

Ако пък обратното, той няма нашите знания и разбиране на истинските неща, то колкото и да му говорим за тях, то няма да ни разбере. И трябва да слезем на нивото му, да го разберем. Той и Учителя за това говори. Да му обясним нещата на неговото ниво и да му разкажем колко красиво е на нашето ниво. Колко красиво, защото не можем да му обясним, така че да разбере веднага нашето ниво. И пак ставаме едни разказвачи на приказки. 

 

Което си е готина професия. А пък, колкото повече хора искаме да дойдат при нас на нашето ниво, толкова повече време трябва да сме на тяхното ниво и да обясняваме през тяхната гледна точка. Чудя се сега светците като са постоянно на нашата гледна точка (обясняват така да се каже на милиони хора) как са си все още светци......и зависи ли това да си светец от нивото?!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×