Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Дадох обещание на Бог и не го изпълних


sad_girl

Recommended Posts

вярвам в Бог и го помолих да ми изпълни нещо,което страшно много желаех а в замяна аз да спазя едно друго обещание...Естествено желанието ми се сбъдна само че се мина време и аз сгреших и не го спазих...и сега се чувствам ужасно...как да преодолея срама и всичко останало... :(

Линк към коментар
Share on other sites

:) твоите варианти какви са...ти трябва да си знаеш най добре, сама ще си помогнеш -също най - добре :thumbsup: иначе не ти се брои :P направя ли грешчица - веднага си я изправям / измитам си нечистотийката/ простотийката...иначе повтарям не се брои...ако друг почисти след теб - приносът си е негив :thumbsup2: а Разумния свят ги знае нашите номера/ тънкажи / слабости...от вечността все сме си елементарно неизобретателни :sleeping:

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Е,Благост...много сурово съдиш девойчето или каквото е там....

Айде,няма нужда толкова много

Аз си мисля че по правило наистина има грешка и прошка.И така трябва да баде :sorcerer:

Иначе баланса в тоя свят отива директно подяволите :dancing yes:

Осачнаваш си грешкта и после е лесно.Лесно,но не в буквалния смисъл :whistling:

Линк към коментар
Share on other sites

:) Здравей, другарче! беше ми домъчняло :) знаеш, че не съдя, само отбелязвам вариант на поведение...който работи при мен :) припоръчвам го - лесничък е :thumbsup: грешка - прошка...дааа - има го тоя сериал и всички сме там :D:sleeping: купон не знам колко голям :harhar:

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

вярвам в Бог и го помолих да ми изпълни нещо,което страшно много желаех а в замяна аз да спазя едно друго обещание.

Аз пък никога не моля Бог да ми изпълнява желанията, а само да ми

"изпрати своя дух на Истината да ме пази и закриля от всяко зла и лукава моя мисъл.

Да ме научи да разбирам и изпълнявам Неговата воля (а не да правя сделки, за да ми се изпълни желание).

Да ми вдъхва в присъствието на Истината своите чисти мисли и да ме упътва как да му служа с радост.

Да ме ръководи във всичко, което мисля и върша..

и да ми дава светлина и сила да пазя Любовта в душата си."

От горчив опит пък знам, че точно това, което най-силно желаем никак не е добро за нас и трябва на всяка цена да се освободим от него....

Как да обещая нещо на Бог като съм един обикновен човек и знам, че може и да не го изпълня... Само си обещавам, че с Любов ще правя всичко и само това, на което съм способна в момента.

А ако осъзная, че съм сгрешила, моля го да прости на онова същество, което съм била, когато съм го направила и си прощавам на себе си - но това значи - вече не го правя... Внимавам.

Линк към коментар
Share on other sites

Как да обещая нещо на Бог като съм един обикновен човек и знам, че може и да не го изпълня... Само си обещавам, че с Любов ще правя всичко и само това, на което съм способна в момента.

Само, че ти знаеш, а тя не е знаела досега.

Линк към коментар
Share on other sites

:D и аз не се моля :D направо си "казвах" какво искам, даже си се "пазарях" за различните варианти :P:lol: не че сега не го правя :harhar: само че просто отдавна ни искам ни желая...щото ще е голяма срамота от моя страна...имам си всичко и още и най и по...има обаче един тънък момент...отвътре винаги знаех и знам какво предпочитам и си трая - търпеливо + мълчаливо...все става и все е за още по добро...това е защото всъщност волята е една...и никога не е моята, но все съвпадат двете воли де :D:P думата грешка - ми е далечна :) някъде писах по темите има една чудесна формулка ..." В името на Абсолютната Справедливост...признавам своята погрешка и съм готова да я изправя..." сещах се за нея когато...попресолявах...знаеш че си можех да бъда по мотивирана или по искрена или по умничка или по досетлива или скромничка. учтивичкаааа..всякакви разни такива...беше си е като чудесна игра - разговорка , ама си е и сериозно...и в един момент просто спрях да се сещам за нея...направо веднага си вървят "корекциите/ подобренията" на поведението / постъпката / чувството / мисълта...какво да си губя времето да се маскирам на разкайваща се :huh::sleeping: направо на работа без отлагане и без повайкване :v: а обещанията...никога не е късно да се ДоИзпълняват...особено изпратените нагоре...дадена ни е безкрайна свобода именно за това :thumbsup2: жертва и жетва... :v:

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей sad_girl,

Бог е Всеблаг и Дълготърпелив към нас.

Той ни люби и при най-големите ни погрешки, и е съвършен в Любовта Си.

Хубаво е, че се разкайваш и че си осъзнала погрешката си.

Имаш възможността вече да не я повтаряш и повече да не се чувстваш така. :)

Ако изпитваш такава потребност, можеш да се помолиш още веднъж от все сърце, както ти се диктува отвътре.

Човек трябва да мисли преди да обещае нещо, трябва да се убеди, че е готов на всяка цена да изпълни обещанието си. Неспазването на дадена дума винаги води до лоши последствия.

Линк към коментар
Share on other sites

вярвам в Бог и го помолих да ми изпълни нещо,което страшно много желаех а в замяна аз да спазя едно друго обещание...Естествено желанието ми се сбъдна само че се мина време и аз сгреших и не го спазих...и сега се чувствам ужасно...как да преодолея срама и всичко останало...  :(

Ех... ти пък, за едно обещание! :feel happy:

А аз, какви грехове съм извършвал, ум ще ви зайде! :blink: Даже продължавам да греша! :(

Но, Бог е милостив. Да се свети Името Му!

Щом истински се разкайваш, това е крачка напред. Остава ти да спреш да повтаряш грешките си, а после да спреш и да грешиш.

Е... борбата е безмилостно жестока, защото всеки един от нас се бори сам със себе си. :feel happy:;)

Борете се приятели, Той ни чака в любовта Си!

:smarty::yinyang::smarty:

Линк към коментар
Share on other sites

Има ситуации, в които Бог си казва: Леле, дано само да не си изпълни обещанието това чадо! Човек ако има грешни планове и грешни обещания, по-добре да не ги изпълнява. Всяко наше действие се отразява и на другите, и не винаги това, което изглежда добро е наистина добро. Бог няма нужда от нищо, Той е всичко. Споко! И не давай вече лесно обещания, които не се знае дали ще можеш да изпълниш. Това е урокът според мене. Аз като обещая нещо, по принцип става неподозирано трудно за изпълнение. Ние сме просто малки хора, не богове, че бъдещето да е в нашата власт и да сме сигурни в нещо толкова, че да обещаваме. Аз казвам така - ще опитам... пък каквото стане.

Линк към коментар
Share on other sites

:D:thumbsup2::v: Дааа ! точно баш си е така...

Има ситуации, в които Бог си казва: Леле, дано само да не си изпълни обещанието това чадо!

Благодарско :thumbsup2: навремето като се съпротивлявах на храненето/хапките ( не знам дали всички деца са "злояди") нали изреждат...една за тати, една за мама,една за дядо Боже...аз съм им казвала "Не искам.Той не е гладен :D ти откъде знаеш...знам, Той ми е приятел :) и да дойда на темата...и когато трябваше да" давам" някакво обещание :sleeping: обещавам, че ще го изпълня/направя заради... брат ми, мама, тати... и т.н. до опити да ме "уговорят"..обещавам заради дядо Боже... :D в отговор...А Той дали иска Това / Така :dancing yes:

:) когато си играех на "обещания" - имам си такава игра..се сещах да помисля, дали и дядо Боже иска това и така...веселба :D

:) та когато някой тръгне да обещава нещо...да си препровери дали Господ Бог се нуждае точно от туй обещание :D или то си е щото мен тъй си ме устройва :rolleyes: щото ний човеците като правим "пазарлъка"/разговорката/молитвата с Небето/Отеца наш… не знам дали обещавайки нещото си…се „пренапрягаме” особено, обещанията биват разни и разнообразни и най – вече са си за нас важни :) казват…обещанието не било като завещанието…кой ли знай :sleeping: Обещание - Обет... Соломон си поискал Премъдрост, за да върши Волята Божия...и не удържал съвсем...колко ли са човеците дето като обещават - изпълняват :thumbsup2:

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Олеле , едно от най-трудните неща на света за мен е да дам обещание, на някого, различен от мене си . Давам обещания само и единствено на себе си .

sad_girl ти трябва да си много смела да дадеш обещания на Бог /най- мъдрия , на- силния , всезнаещия , СЪЗДАТЕЛЯ ни , Господ - БОГ /

Първо иска се огромна смелост да започнеш разговор с него, която ти безспорно си проявила , след като си Му дала обещание :D .

Аз затова , първо си обещавам на себе си и чак това се опитвам да поговоря с БОГ .

И обикновено му се моля , да направи така , че да изпълня обещанието си към себе си , да ми даде силата и смелостта и любовта и вярата, никак не на последно място .

Но ти , мила тъжна девойко , както , човек би заключил от ник-а ти :( си много смела щом първо на БОГ си обещала .

Никога не е късно да го помолиш да ти помогне да си спазиш обещанието .

Или поне да не страдаш ,заради това ,че не си спазила обещанието ,защото бъди сигурна ,Бог не иска да страдаш , така ,че имай Му малко повече доверие , :D че няма да те накаже .

Дори :) Мисля , че Бог никого не би наказал заради неспазено обещание .

А може би по- скоро за нежелание за промяна и гордост и всичките 7 гряха, които ти си чувала , :D предполагам .

То е казано вътре в тях , какво наказва Бог , но никъде не е споменато " За неспазване на обещание " :)

Така , че спокойно , поеми голяма глътка въздух и кажи : '' Благодаря ти Господи , че беше с мен през цялото време на моето обещание , защото бъди сигурна , че Той е бил с теб . Бог не иска неговите деца да страдат .Той страда , когато те страдат .

Линк към коментар
Share on other sites

Олеле , едно от най-трудните неща на света за мен е да дам обещание, на някого, различен от мене си . Давам обещания само и единствено на себе си . ...

А ти кой си? Не си ли част от Бог, или си си ти? :1eye::D

... sad_girl ти трябва да си много смела да дадеш обещания на Бог /най- мъдрия , на- силния , всезнаещия , СЪЗДАТЕЛЯ ни , Господ - БОГ /...

И аз съм Му давал обещания и не опира до смелост, а до осъзнаване на това, че всичко е Негово творение.

Не може ли детето да се обърне към своя Баща и да Му обещае нещо? :smarty: Това е близост!

... Първо иска се огромна смелост да започнеш разговор с него, която ти безспорно си проявила , след като си Му дала обещание  :D . ...

Той е милостив и знае за всеки, какво има в сърцето.

Той не е тиранин, а любящ Баща. Как не би простил, на нас грешните?

Друг е въпроса, как детето да зарадва Баща си!? - Когато е добро и не прави грешки. :angel:

... Никога не е късно да го помолиш да ти помогне да си спазиш обещанието .

Или поне да не страдаш ,заради това ,че не си спазила обещанието ,защото бъди сигурна ,Бог не иска да страдаш , така ,че имай Му малко повече доверие ,  :D че няма да те накаже .

  Дори  :) Мисля , че Бог никого не би наказал заради неспазено обещание .

А може би по- скоро за нежелание за промяна и гордост и всичките 7 гряха, които ти си чувала ,  :D предполагам .

  То е казано вътре в тях , какво наказва Бог , но никъде не е споменато  " За неспазване на обещание "  :)

  Така , че спокойно , поеми  голяма  глътка въздух и кажи  :  '' Благодаря ти  Господи ,  че беше с мен през цялото време на моето обещание , защото бъди сигурна , че Той е бил с теб . Бог не иска неговите деца да страдат .Той страда , когато те страдат .

:thumbsup:

Линк към коментар
Share on other sites

:) Отче наш, Ти Който си горе на небето и долу... в нашите души... :angel:

какъв ти тук страх или смелост...та Той е наш Баща...Послушание и Почитание...сетих се нещо...някой знае ли кой кой е в притчата за блудния син...като символи - бащата е Бог Отец ами двамата братя :hmmmmm:

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Аз мисля,че е по страшно ако се даде оброг към ГОСПОД БОГ и не се спази а за обещания не съм чувала.Всичко което ни се случва добро или лошо всочко е с разрешението на БОГ това е неговата воля и ния нищо не можем да направим освен да му благодарим за всичко да ни води да вървим по неговите пътища и пътеки. Да прощаваме на всички и на себеси тогава ще живеем в мир с ГОСПОД БОГ и с взичко което ни заобикаля.

Само когато разкажем на ГОСПОД БОГ за нашите мечти и желания само тогава можем да го разсмеем!!!

НА ГОСПОД ТРЯБВА САМО ДА СЕ БЛАГОДАРИ ОТ ДЪНОТО НА ДУШАТА!!!

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря на Синева за вниманието , с което ме удостоява и пълния разбор на моите думи , от първата , до последната .. :)

Това , ако не е внимание и загриженост , здраве му кажи .

"Не виждам защо детето да не може да се обърне към баща си и да прояви близост. "

:D:D Никъде не съм споменала , че не може , тъкмо обратното , припомням , че ние всички сме деца на нашия Отец . И не трябва да страдаме , защото Той не иска да страдаме .

"Той е милостив и знае за всеки, какво има в сърцето.

Той не е тиранин, а любящ Баща. Как не би простил, на нас грешните?" - Синева

Това мисля и аз .

Тъкмо затова след като Бог не наказва неспазеното обещание , поне никъде в библията не е упоменато като част от смъртните грехове . /поне доколкото се простират моите скромни познания / , ние ли сме тези , които да кажем : покай се , спазвай си обещанията и бъди добро дете , защото лошите деца , дето не си спазват обещанията БОГ , ги наказва .

Ами аз не притежавам подобна смелост и мъдрост да застана зад подобни думи .

Заставам си зад моите : "Че е много смела Тъжното Момиче , да обещава на Бог и че трябва да се довери на Бог , че я обича , защото е Негово дете . И че Бог е с нея по време на това изпитание " Обещанието " , което му е дала тя .

Не бих се върнала тук ,но виждам ,че трябва да обяснявам думите си ,,за да бъдат разбрани . Така както искам , :rolleyes: надявам се сега да са разбираеми . :huh:

Линк към коментар
Share on other sites

А някой знае ли дали ще се завънем при Отца? И не е като да сме там, понеже сами сме го напуснали преди време, ама ако това не признаем накъде ли ще забием?!

Линк към коментар
Share on other sites

И ни напътства, само че от няколкотостотин уши които имаме, как може Той да шепне в глухите, че трябва да ги пропродухаме! Като сме си ги пълнили с твърди материали...

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей sad_girl,

не мисля, че е добре за теб и твоето духовно развитие укорите които си отправяш.

Позволи ми да импровизирам ситуацията: - Ако ми помогнеш да стане това, аз ще направия това и това. Нещо такова приблизително е било.

Това значи че ти не си готова, нямаш необходимите сили за това което обещаваш, т.е. искаш да прескочиш едно стъпало.

Прави само това на което си най-способна сега!

Ние вървиме по пътя си стъпка по стъпка!

поздрави

Линк към коментар
Share on other sites

sad_girl едва ли Бог е изпълни желанието ти,защото си му обещала нещо в замяна...Мисля,че оттам трябва да тръгнеш.

Понякога нещата се случват,защото трябва да се случат или защото ние самите сме ги предизвикали...има много причини да се случват,но нито една от тях не е,защото сме се "споразумели" с Бог. :dancing yes:

Линк към коментар
Share on other sites

Guest Apocatastasis

Sad_girl, не се притеснявай моето момиче, Бог е Всеблаг, Всеопрощаващ и Вселюбящ. Постарай се по някакъв начин да направиш нещо добро, съизмеримо поне с това, което си си пожелала. Искрените молитви и чистосърдечната вяра ще ти помогнат. Бог е Любов, не забравяй това и живей непрестанно в светлината на тази мисъл.

Всичко ще се оправи. Кураж и сили.

Линк към коментар
Share on other sites

Най - накрая дочаках да видя едно мнение, изпълнено с утеха и любов към ближния.

Ако аз бях на мястото на момичето, много щях да се зарадвам.

Благодаря на писалия преди мен!

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 years later...

Аз мисля,че е по страшно ако се даде оброг към ГОСПОД БОГ и не се спази а за обещания не съм чувала.Всичко което ни се случва добро или лошо всочко е с разрешението на БОГ това е неговата воля и ния нищо не можем да направим освен да му благодарим за всичко да ни води да вървим по неговите пътища и пътеки. Да прощаваме на всички и на себеси тогава ще живеем в мир с ГОСПОД БОГ и с взичко което ни заобикаля.

Само когато разкажем на ГОСПОД БОГ за нашите мечти и желания само тогава можем да го разсмеем!!!

НА ГОСПОД ТРЯБВА САМО ДА СЕ БЛАГОДАРИ ОТ ДЪНОТО НА ДУШАТА!!!

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...