Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Житен режим 2013. Дата за начало


Recommended Posts

jito_italy-1-2.jpg

 

 

Драги приятели,

Предложението ни през тази година е житният режим да започне на 27 февруари (сряда). С оглед на разказаите на Йорданка Жекова, предадени ни от Георги Петков от гр. Габрово, указанието е житният режим да бъде правен около един месец преди първа пролет, защото през това време има най-добри условия за изчистване на организма. Според тези указания, времето за провеждането на житния режим не е обвързано с времето на зодиакалния знак.

 

Повече информация за житния режим може да прочетете тук:

 

Вестник "Братски живот"

Отново в лечебницата на Природата

За житния режим

 

Братски съвет

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Новини :

-от официалният  сайт на Общество Бяло Братство-

 

"Предложението ни през тази година е житният режим да започне на 27 февруари (сряда). С оглед на разказаите на Йорданка Жекова, предадени ни от Георги Петков от гр. Габрово"

 

Сега вече и аз признавам Симеон Дянков за един от най-големите финансисти в света,след като политиката му за икономий проникна и в икономическият живот на Братството.

Таз годишният житен режим обхваща и 8 март !?! Няма да се налага да купуваме на жените разни лакомства!!!

  

За онези братя от окултните класове, които все още пазят в сърцата си почитта ,могат да направят житният режим в най-подходящия за 2013 година период от първи до десети февруари!!!

 

 Мир и Любов

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Томи,поздравления за чувството за хумор....

Няма разцепление.Просто повечето хора не се съобразяват с ''директиви'',които не са свързани с традициите на ОББ.

Доказателство са хиляди направили режима от 30.01.2013 г..Включително и от цели братски групи...Май е време за преразглеждане на начина на определяне на датата.

 За себе си съм взел решение...Режими в групата ми ще се правят всеки месец...А през 2014 /Да сме живи и здрави! / въобще няма да кръщавам режимите с имена като малки,големи,официални...И няма да препоръчвам официални дати...

Линк към коментар
Share on other sites

Поздравления и за прекрасните снимки с житни класове...

Житният режим се превръща в най-масовата практика ,свързана с Учението на Учителя Петър Дънов,макар и с  различни цели/физически,психически,духовни..../,Хората са повече и от тези,които са в ЛДШ,и от тези,които играят паневритмия...От този режим,колкото и странно да ви се струва,.доста хора тръгват по духовния път...За съжаление,в ръководните братски среди продължава малко пренебрежителното отношение към него...За толкова много дейности има комисии,а за Житния режим отговаря само един човек...Изпращат се и противоречиви послания/текстове/.Уж режимът се прави през февруари ,а сега се прави през.... март...Имаше изискване да има две пълнолуния в месеца,за да се избере второто...Такива условия в момента няма...Така ''олекваме'' в средите на по-светските хора и предизвикваме усмивки.И нека да не търсим причината в това,че тези,които започнаха да правят режима от 30.01.2013 г.. са искали да го правят във Водолей.Просто ''официален ''Житен режим с толкова дни през март аз не помня да е имало.

Толкова за различията...Пожелавам всеки,който прави Житен режим през тази година,да постигне целите си!

Линк към коментар
Share on other sites

Имам и едно питане...Учителят е препоръчал,когато режимът/постът/ се прави в група,един да не го прави,а да се грижи и да се моли за останалите....Кой ще е ръководител на Житния режим от 27.02.2013 г.? Това е изключително тежка и отговорна задача,изискваща духовни,интелектуални и физически качества...

Линк към коментар
Share on other sites

В много беседи и леции Учителя изрично подчертава, че когато човек пости, не бива да говори на никого за това, защото това е негово вътрешно пречистване. Още по-нежелателно по ясни съображения е провокирането на спор по такъв повод

Това е мой личен избор - и доколкото виждам от факта, че няма желаещи да вземат участие в ттази дискусия - явно подобен личен избор имат и много други наши съмишленици. 

 

По тази причина ще помоля солей да прoдължи тази дискусия в други подхгодящи според него за тази цел места. 

Линк към коментар
Share on other sites

Гост
Тази тема е затворена за писане.
×
×
  • Добави...