Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Изневяра по интернет


Recommended Posts

Здравейте, сигурно изглежда банално и смешно може би, но след 14 годишен брак, сключен с огромна любов, разбрах с доказателства, че моят съпруг, човека който обичам повече от себе си си чати с други жени в сайтове за запознанства и дори през фейсбук. Никога не съм го подозирала за нищо, макар че малката ми дъщеря миналата година е станала свидетел на разговори в скайп между него и някаква, която му е обяснявала цветно какво ще му се случи в леглото срещу скромната сума от 80 лева. Сега, като се връщам назад към онзи момент с огромна почуда осъзнавам, че първата ми реакция беше:Боже, какво е било принудено да преживее детето ми, всъщност и двете ми деца, защото малката казала на голямата естествено. За секунда не се осъмних в обясненията на съпруга, приех версията му за колегата,който ползвал неговия скайп. Каква глупачка........Той употреби всичко, на което е способен, за да ме убеди в лъжата си. Направи го целенасочено и с уникална увереност, че точно в това трябва да повярвам. И постигна цеелта си естествено. Повярвах му. Тук да кажа, че го обичам силно и безрезервно с всичките му качества и недостатъци. Той е мъжа на живота ми и без него не си се представям изобщо. Преди два месеца обаче децата отново го набарват в сайт за запознанства. Този път яхнах метлата, както се казва и разнищих цялата история. Срам ме е да си призная, но платих, за да го следят в нета. Получих безспорни доказателства за това, че си е чатил с жени поне от три години назад и дори си е давал телефона , както и е предлагал на някои от тях дискретни взаимоотношения. Тук е момента да кажа, че съм спортен тип жена, докато всичките му мераци бяха насочени към жени, които изглеждат откровено вулгарно. Стигна се дотам, че видях с очите си как някаква, която го сваля безсрамно  в нета, вместо да я отреже веднага си определи среща с нея. Тука вече изгубих почва под краката си, защото се бяхме разбрали преди това да няма повече он лайн изневери. И така, реших, че е по-добре да поставя въпроса веднага, а не да отида и аз на срещата, та да станем трима.Ужас! Мъжа ми ми каза, че изобщо не е имал намерение да се среща с нея, че подозирал, че някой му прави номер и всякакви такива неща. Отново същата увереност , думи и жестове на спокоен и уверен в себе си човек. Уверява ме, че ме обича и само аз съм от значение за него. Връщайки лентата назад в годините установявам, че и аз имам може би вина, защото съм била в депресия години наред, без да си давам сметка за това. Разбира се най-много пострада секса естествено. Та според мъжа ми липсата на секс основно го е подтиквала да си търси забавления другаде. Имам нужда от помощ. Не мога да се преборя с болката от лъжата и изневярата/дори да е само он лайн, без да съм сигурна в това естествено/.Не знам как да започна да живея отначало, не знам как да си изградя отново доверие към него. Не знам как да се държа, за да не го отблъсна от себе си. Борбата е на живот и смърт

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей Фани, разбирам, че за теб е много важно да запазиш семейството си и двамата със съпруга имате силни чувства един към друг.  Какви точно са чувствата и какво търсите или компенсирате с тях е друг въпрос, но те са в една посока - да останете заедно.

Всичко което пишеш и от което се срамуваш ( а не бива) е най- често срещаната  реакция в тази така разпространена  форма на изневяра напоследък - интернет.

В цялата ситуация има две стабилни неща.

Едното е, че съпругът ти си дава сметка защо го прави - липса на желание за интимност от твоя страна.

Другото е, че ти стигаш до същия извод. Т.е. имате основата на проблема, точката от която е започнало "да се навива кълбото" на напрежението. Поне според твоите думи.

Първо е добре да се изясни основата на думата изневяра, как я определяш и какво точно от нея виждаш в поведението на съпруга ти?

За съжаление ние от малки сме научени да не работим правилно с думите, не разбираме тяхната дълбочина и затова често стигаме до емоционални напрежения и товари, които могат да се смъкнат само с разширяване на понятията за нещата, които наричаме със "страшни" думи.

От там нататък, във всяка връзка участват двама души. Всеки един от тях е убеден, че дава най- доброто от себе си за връзката, има представа за най - доброто, което иска да получи и си го търси. Пропуска се момента, че "най - доброто" е различно за различните хора. Възприемането за него също.

Когато се стигне до подобна ситуация, имаме на лице огромни недоразумения, които по една или друга причина не са били изговорени, споделени, разяснени между партньорите. Всеки е приел другият по някакъв начин и е започнал да спасява сам собственото си емоционално положение. Но, когато говорим за семейна връзка, за партньорство, ние имаме предвид двама души.

В някакъв момент по някаква причина едно звено от свързващата ви емоционална верига се е скъсало. Заедно трябва да го откриете и да го възстановите. Ако всеки действа сам за поправянето на това звено без да се координира с другия, ще се изгубите в детайлите.

Какво можеш да направиш!? Ако успееш да застанеш над нещата, да не бъдеш субективна и дълбоко наранена, ще успееш да разговаряш качествено със съпруга си и да пренаредите сгрешения пъзел на вашата връзка. Това означава да намерите основата на проблема, да проявите взаимно разбиране, да откриете разминаванията, като всеки приеме гледната точка на другия, да навлезете в дълбочината на емоционалните си рани, да откриете корена и да видите по нов начин бъдещето.

 

Според мен това нещо, на този етап на взаимоотношенията ви, сами, не виждам как може да се постигне. Затова бих ви посъветвала да се обърнете към фамилен терапевт. За да не звуча безнадеждно, искам да допълня, че човешките възможности са неограничени и невъзможни неща няма.

Ако мислиш,че  можем да  съдействаме тук във форума, той е на твое разположение, задай конкретни въпроси и ще се опитаме да отговорим.

Желая ти сила и увереност.

Редактирано от didi_ts
Линк към коментар
Share on other sites

×
×
  • Добави...