Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Рассвет

"Мысли на каждый день" (11.03.13 - 17.03.13)

Recommended Posts

11.03.13

 

Материя, из которой вы созданы – грязь. Сейчас Бог будет создавать Адама из другой грязи. Он его делает из другой грязи. Из первой грязи ничего не вышло. Было безуспешно. И из Евы ничего не вышло. Адама [Бог] сделал из грязи, а Еву – из человека. Сейчас заново делает Адама, но материалы будет брать из другого места. Писание говорит: [всякий,] Рождённый от Бога, не грешит. Сейчас необходимо всем родиться. Христос говорит: рождённый от Духа и воды. Сегодня это новый состав.

 

Старое и новое

 

 

Материята, от която сте направени, е кал. Сега Бог ще направи Адама от друга кал. Той го прави от друга кал. От първата кал нищо не излезе. Неуспешно беше. И от Ева нищо не излезе. Адама го направи от кал, Ева я направи от човека. Сега наново прави Адам, но от друго място ще вземе материалите. Писанието казва: Роденият от Бога, грях не прави. Трябва сега всички да се родят. Христос казва: роденият от дух и вода. Туй е сега новият състав.

 

Старото и новото

 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

12.03.13

 

Кто-то хочет сказать: почему Бог создал человека по своему образу и подобию? Бог создал человека по своему подобию, но что-то оставил, не дал. Значит, Бог создал человека по образу и подобию своего ума, образу и подобию своего сердца, но не создал его по образу и подобию своей воли. И поскольку человек позволил себе присвоить то, что Бог ему не дал, он внёс в мир грехи, преступление, страдания. Все страдания людей обязаны тому, что они хотят быть как Бог и по воле, распоряжаться.

 

По образу и подобию

 

 

Искат да кажат някои, защо Бог създаде човека по образ и подобие свое? Направил го Бог по подобие свое, но Бог оставил нещо, което не дал на човека. Значи, създаде го по образ и подобие на своя ум, създаде го по образ и подобие на своето сърце, но не го създаде по образ и подобие на своята воля. И понеже човек си е позволил да присвои това, което Бог не му дал, той внесе греха в света, престъплението, страданията. Всичките страдания на хората се дължат, че те искат да бъдат и по воля като Бога, да заповядват.

 

По образ и подобие

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

13.03.13

 

Прежде чем создать человека, Бог создал материалы для его изготовления – и потом составил его из них. Значит: все животные, птицы, рыбы, насекомые, растения, вода, воздух, свет и темнота представляют материалы, условия, из которых необходимо было быть созданным человеку. В человеке имеется и темнота, и свет, и вода, и звери, и млекопитающие, и змеи, и ящерицы, и насекомые, и растения. Всё это существует в самом человеке. Человек находится между них, прогуливается как в раю и распоряжается ими. Когда человек согрешил, Господь изгнал его из рая и тогда животные взяли в нём перевес. Он стал низшим слугой и потерял уверенность.

 

И приведу всех ваших братьев

 

 

Преди да създаде човека, Бог създаде материалите, от които той ще бъде направен, и после го сглоби от тези материали. Значи, всички животни, птици, риби, насекоми, растения, вода, въздух, светлина и тъмнина, това представят материали, условия, от които човек трябваше да бъде създаден. В човека има и тъмнина, и светлина, и вода, и въздух, и твърда почва, и зверове, и млекопитающи, и змии, и гущери, и насекоми, и растения – всичко това съществува в самия човек. Човек е между тях, разхожда се като в рай и ги управлява. Когато човек сгреши, Господ го изпъди от рая и тогава животните взеха надмощие в него. Той стана последен слуга и се обезсърчи.

 

И ще доведа всичките ви братя

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

14.03.13

 

Многие говорят: Чему учил Христос? Христос учил, что сердце человека должно быть тёплым, а ум – холодным. Душе человека необходимо быть наполненной жизнью, а человеческому духу необходимо быть наполненным силой. Потому что сила – это носитель холода в самой себе. Имеющий силу – холоден. Имеющий в самом себе жизнь – имеет и тепло.

При наступлении холода природа хочет заставить людей размышлять. Когда природа хочет внести больше чувств в людей и улучшить чувства – вносит больше тепла, и мы говорим, что погода тёплая.

 

Здравое учение

 

 

Мнозина казват: Какво е учил Христос? Христос е учил, че сърцето на човека трябва да бъде топло, а умът му трябва да бъде студен. Душата на човека трябва да бъде изпълнена с живот, а човешкият дух трябва да бъде изпълнен със сила. Защото силата е носителка на студенината в себе си. Който е силен, той е студен. Който има живот в себе си, той има и топлина. 

Когато в природата е студено, тя иска с това да застави хората да мислят. Когато иска да внесе повече чувства в хората и да подобри чувствата им, природата внася повече топлина, и ние казваме, че времето е топло.

 

Здравото учение

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

15.03.13

 

Вы обещаете одно и после изменяете. Я слышал, как молодые девушки говорят: Господи, дай мне возлюбленного. Господь ей даёт [возлюбленного] и она забывает Господа, начинает одеваться, ходить по журфиксам, по представлениям, концертам, операм. Рожает детей и они начинают умирать. Один ребёнок умрёт, другой умрёт. В конце концов, умирает и возлюбленный. Ты своему возлюбленному скажешь: У меня Один Возлюбленный, Которому я обещала жить по Любви. Если и ты хочешь служить Ему с Любовью – можно соединиться и жить вдвоём. Если не хочешь – не хочу соединяться с тобой. Если бы я был женщиной, то сказал детям: Если готовы служить Богу с Любовью – приходите; стану тобой беременна, буду тебя носить; но если не хочешь служить, такого сына или такую дочь не хочу.

 

Чтобы не оскудела вера твоя

 

 

Вие обещавате едно и после се изменяте. Аз съм слушал младите моми да казват: Господи, дай ми един възлюблен. Господ и даде и тя забрави Господа, започне да се облича, да ходи по жур фикси, по представления, по концерти, на опери. Народи деца и започват да умират. Едно умре, друго умре. Най-после и възлюбленият умре. Ти на възлюбления си ще кажеш: Аз имам Един Възлюблен на Когото съм обещала да живея по Любов. Ако и ти искаш да Му служиш с Любов, може да се съединим и двамата да живеем. Ако не искаш, не искам да се съединя с тебе. Аз ако бях жена, на децата ще кажа: Ако сте готови да служите на Бога с Любов – елате; ще стана бременна с тебе, ще те нося; но ако не искаш да служиш, такъв син или такава дъщеря не искам.

 

Да не оскудее твоята вяра

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

16.03.13

 

Мать – первая воспитательница своего ребёнка, поэтому ей самой необходимо изучать закон внушения и самовнушения и говорить своему ребёнку как необходимо прийти [в физический мир]. Ещё предварительно ей необходимо представить ему полный план. Имеются и второстепенные факторы, учитываемые при воспитании ребёнка; самые первостепенные, главным образом, матери. Они регулируют всю жизнь ребёнка.

 

Кто сеет и кто жнёт

 

 

Майката е първата възпитателка на детето си, затова тя сама трябва да изучава закона на внушението и на самовнушението и да каже на детето си какво трябва да дойде. Тя предварително още трябва да му представи една пълна скица. Има и второстепенни фактори, които взимат участие при възпитанието на детето, най-първостепенни са главно майките. Те регулират целия живот на детето.

 

Който сее и който жъне

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

17.03.13

 

Кто-то хочет поставить Господа в храмы. Целое небо не может Его вместить, ну какой же храм его вместит? Евреи сделали храм, но в храмах Господь вместиться не может. Единственное место, где говорит Бог, это человеческое сердце. Единственное место, где Бог говорит и куда иной раз Господь совершает визит – это человеческая душа. Иной раз Божий свет проникает в сердце, иной раз Бог вас посещает в такой форме, что вы не подозреваете. После того, как уйдёт, тогда вам придёт в голову, что это был Он.

 

Слово стало плотью

 

 

Някои искат да турят Господа в храмове. Цялото небе не може да Го побере, че какъв храм ще Го побере? Евреите направиха един храм, но в храмове не може да се побере Господ. Единственото място, дето Бог говори, то е човешкото сърце. Единственото място, дето Бог говори и дето по някой път Господ прави визита, то е човешката душа. По някой път прониква Божията светлина в сърцето, по някой път Бог ви посещава в такава форма, дето не подозирате. След като си замине, тогава ще ви дойде на ум, че Той е бил.

 

Словото стана плът

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×