Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Гладолечение по Лидия Ковачева


Recommended Posts

Здравейте

За първи път заочвам тема и предварително се извинявам ако е неуместно...

Та накратко .. Аз се радвам общо взето на добро здраве , вярно че имам някое друго килце (167см, 65кг) но нямам особени оплаквания от нищо друго... Започнах да чета книга за гладолечението случайно и от тогава спрях месото.. Реших изоснови да променя хранителните си навици и тези на дъщеря ми... Общо взето мисля да се обърна към природата и да заживеем в хармония така да се каже.. До колкото може. Няма здрав дух в болно тяло все пак,нали.. Та искам да се подложа и на гладолечение. Колко е препоръчителната продължителност при здрав човек? Нужен ли е встъпителен период? Имам много въпроси а още толкова много да изчета. Всякакви съвети за начинаещо вегетарианство, суровоядство, гладолечение ще са ми от полза!

Благодаря предварително приятели за толерантното отношение и помощта!

Посздрави

Петя

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте!

 

Системата на Лидия Ковачева се нарича гладолечение, защото лекува някои заболявания чрез гладуване за определен период от време. Добре е да се извършва под контрол, особено, когато е за първи път. С това отговарям на въпроса за продължителността - тя не може да се определи по интернет или от книга.

Но вие не се оплаквате от нищо - защо ще предприемате лечение с глад? Само заради "някое и другото килце" ли?

 

Относно вегетарианството и суровоядството - това е личен избор, но все пак е хубаво да се въведете в него постепенно. Дайте си на организма време да посвикне с определено количество сурова храна, след което можете да преминете изцяло на нея при желание.

Тук във форума вегетарианството е начин на хранене за мнозина, така че предполагам ще получите достатъчно конкретни съвети и стъпки как да започнете.

Линк към коментар
Share on other sites

Не е просто заради килцата.. Аз за тях се грижа с плуване... Но просто като си помисля с колко отрови съм си ханиа тялото ми се ще да му дам един нов старт и вече да го поддържам с полезна храна. Нещо като по-продължително разтоварване. Далеч съм от мисълта да гладувам 20 дена но 4 ми се струват добре. Все пак ще потрся контакт със специалист

Благодаря за отговора

Линк към коментар
Share on other sites

Има отлични статии на този сайт за постване. Ако човек поства с правилната настройка може много да постигне.

Хората векове наред са поствали редовно и е било обичайна част от живота. Моите наблюдения са, че ако човек е здрав няма от какво да се страхува. Но събиране на информация и четене по темата е полезно, защото така човек разбира по добре явленията, съпътстващи постенето. YouTube предлага репортажи от хора които поставят 7, 10, 21, 40 дни на различните етапи. Много описват соматичните си преживявания, а има и някои които разказват за духовното вътрешно преживяване. Последните са за препоръчване.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...