Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Постоянна замаяност и други проблеми


Recommended Posts

Здравейте и аз имам подобен проблем,но не съм сигурен точно какъв е термина за него.На 23г. съм студент.От повече от 1г. изпитвам постоянна замаяност и честа тревожност.Има дни,в които симптомите са по-леки,но понякога е ужас.Трудна,почти невъзможна концентрация,всичко ми изглежда нереално и като на филм,понякога при водене на диалог дори ми е трудно да следя смисъла на разговора или въобще не го възприемам.Незнам на какво се дължи и точно как да си опиша състоянието.Занимавам се активно с фитнес и плуване понякога след тренировка има някакво подобрение,но след няколко часа изчезва.Не знам защо много често изпитвам страх и срам,когато съм сред хора и трябва да общувам.Тревожност изпитвам доста често в къщи или на улицата.Направо незнам какво да правя.Това състояние много ми пречи-нито мога да си чета за изпитите като хората понеже трудно се концентрирам и имам чувството,че по-бавно схващам нещата,пречи ми нормално да общувам и да върша нормални човешки дейности.Имал съм случай на притестнения от най-елементарни неща.Постоянно съм изпълнен с негативни мисли и емоции.Тези състояние изникват сякак от нищото в определени ситуаций или както си стоя в къщи.Имам и друг проблем-взаймоотношението ми с родителите ми.Понеже съм студент 4ти курс,имам да взимам няколко изпита и като цяло не съм от отличниците постоянно ми се натяква само "учи,това е най-важното" и имам чувството,че нищо друго не ги интересува.Каквото и  да говоря с тях-винаги са недоволни от мен,което ме натоварва още повече.Например споделих,че смятам да започна работа лятото(нещо,което ми харесва и ми доставя удоволствие)и имаше 20мин.  караници как трябвало да стоя и да уча цяло лято за да си взема изпитите...вече се чудя дали да не прекъсна,да си намеря работа за да няма за какво да се хванат понеже в момента ме издържат.Като цяло с каквото и да се захвана извън университета-все срещам негативни реакции.

По лекари,психиатри,терапвети и незнам си още какво не съм ходил-едно,че не мога да си го позволя и второ,че ме съмнява,че могат да ми помогнат.Ако има някой,който се е справил с подобни проблеми нека да сподели опит.Аз за сега съм пробвал различни методи(без хапчета),но нещо не ми се получава или има само временно подобрение.

Линк към коментар
Share on other sites

Ами, ние сме терапевти, както и не знам още какво си.Не виждам, как можем да ти помогнем, щом не вярваш, че можем да го направим.

Сутринта по БТВ даваха един китайски лечител, на въпроса, на водещата, кои заболявания може да лекува, той отговори-Няма заболявания които да не могат да се излекуват, има пациенти които не могат да се излекуват.Това са тези пациентите, които нямат вяра в лечението.

С две думи-за сега няма как да ти се помогне.

Редактирано от д-р Тодор Първанов
Линк към коментар
Share on other sites

Момче, интересно защо си пуснал темата си в "психотерапия-онлайн", след като не вярваш, че психолози могат да ти помогнат. А в този подфорум основно отговарят те. и рядко допускат чужди мнения

Да беше пуснал тема в лични истории или някъде другаде, че повече хора да се включат.

 

Постоянната замаяност и лоша концентрация много често се дължат на проблеми с шийните прешлени,

ошипяване малко или голямо във врата и в горната част на гръбначния стълб.,

притиснати нерви, накриво застанали нерви - образно казано , въобще подобни нередности.

Общо взето се изписват лекарства, но те не помагат, а по-скоро вредят на други органи

 

Бих те посъветвала да намериш в нета видеото на "ставна гимнастика на Норбеков" и да практикуваш всеки ден

Всички упражнения са общо към 45 минути

Още в първите 1-2 седмици би следвало да имаш подобрение.

Линк към коментар
Share on other sites

"По лекари,психиатри,терапвети и незнам си още какво не съм ходил-едно,че не мога да си го позволя".Една от причините е,че нямам възможност да плащам за психо терапия,затова и търся съвети по форумите.

Линк към коментар
Share on other sites

Какво значи, че нямаш възможност? От това зависи здравето ти! Точно те ще ти помогнат. Мой близък познат е развил над 15 симптома. Замаяност, мравучкане, изтръпване, къркорене на корема, неволно хълцане... и каквото още се сетиш. Скита по клиничната пътека и отвсякъде му казват, че на физическо ниво е абсолютно здрав. Смятай, три пъти си прави скенер на главата!!! Паралелно с неприятните симптоми разви и хипохондрично разтройство. Той е убеден, че нещо някъде из тялото му създава тези симптоми. Чете като луд за всякакви болести и скита по доктори. И най-лошото знаеш ли кое е?

Че точно като теб мисли, че психиатрите, психолозите не могат да му помогнат. А чуе ли за лечение с антидепресанти/успокоителни се чувства като изигран, тъй като вярва, че те само ще забавят болестта. Не може да осъзнае, че симптомите му идват от мозъка. Мозъкът упражнява въздействие върху тялото му. Излекува ли се психиката, те ще изчезнат като кошмар.

 

Задължително намери начин да изкараш пари! Ще спестяваш ли, назаем ли ще вземеш, но трябва да намериш и да посетиш специалист. Не ти трябват много пари. Иска се желание. Нямаш напредстава какво може да направи психиката на тялото! Действай незабавно! Съвсем сериозно ти го казвам! 

 

Успех!

Линк към коментар
Share on other sites

×
×
  • Добави...